Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  O scrisoare catre 3 sotii (SUA 1949) Kirk Douglas 98 min
1.031 vizite - 0 comentarii
adaugat de aires
 
  Trei sotii (SUA 1950 ) Comedie 78 min
923 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Si copilul face trei (SUA 1949) Comedie 84 min
165 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Eram sot pe timp de razboi (SUA 1949) Comedie / 105 min
934 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Doi natarai in Africa (SUA 1949) Aventuri,Comedie 79 min
2.946 vizite - 0 comentarii
adaugat de kafka
 
  Epoca romantica (Anglia 1949) Comedie 80 min
256 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dragoste fericita (1949) Comedie cu Fratii Marx 81 min
422 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Scrisoarea de recomandare (SUA 1938) Comedie 103 min
900 vizite - 0 comentarii
adaugat de porta
 
  Viceversa (SUA 1991) Comedie 103 min
1.889 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Calea stramba (SUA 1949) Actiune,Crima 86 min
1.267 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

O scrisoare catre trei sotii (SUA 1949) Comedie 103 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 12.01.2024  Adauga la favorite 44 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.7
   
 
A Letter to Three Wives |

Regia Joseph L. Mankiewicz

IMDB 7.7


Tocmai cand sunt pe cale sa duca un grup de copii defavorizati intr-o plimbare cu barca fluviala si la picnic, Deborah Bishop, Rita Phipps si Lora Mae Hollingsway primesc un mesaj de la Addie Ross prin care le informeaza ca a fugit cu unul dintre sotii lor. Cu toate acestea, ea ii lasa in suspans cu privire la care dintre ele. Toate cele trei casatorii sunt aratate in flashback pentru a fi tensionate.

Deborah a crescut la o ferma. Prima ei experienta cu lumea exterioara a venit cand s-a alaturat Navy WAVES in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial , unde si-a cunoscut viitorul sot, Brad, din clasa superioara. Cand se intorc la viata civila, Deborah se simte rau in cercul social al lui Brad. Adaugand la nesiguranta ei, ea afla ca toata lumea se astepta ca Brad sa se casatoreasca cu Addie, pe care toti cei trei soti o considera practic o zeita.

Cu toate acestea, ea este mangaiata de prietena lui Brad, Rita, o femeie de cariera care scrie povesti pentru telenovele radiofonice . Sotul ei George, profesor de scoala, se simte oarecum emasculat, deoarece ea castiga mult mai multi bani, dar refuza sa-si paraseasca slujba de cadru didactic, pe care o considera importanta in ciuda salariilor mici. De asemenea, este dezamagit de faptul ca sotia sa cedeaza in mod constant la cerintele sefului ei, doamna Manleigh. Flashback-ul Ritei aminteste de o cina pe care a dat-o pentru doamna Manleigh. Ea a uitat ca ziua de nastere a sotului ei a fost in acea noapte si si-a amintit doar cand un cadou de ziua de nastere, o inregistrare rara a lui Brahms , a sosit de la Addie Ross.

Lora Mae a crescut sarac, nu doar pe „partea gresita a sinelor", ci literalmente langa sinele de cale ferata, unde trenurile care trec zguduie periodic casa familiei. Ea isi pune ochii pe angajatorul ei mai in varsta, divortat, Porter, proprietarul bogat al unui lant de magazine universale la nivel national. Mama ei, Ruby Finney, nu este sigura ce sa creada despre ambitia fiicei sale, dar prietena lui Ruby (si servitoarea sotilor Phippse) Sadie aproba. Lucrurile ajung la un cap atunci cand Lora Mae vede o poza cu Addie la pian in casa lui Porter. Ea ii spune ca vrea poza ei pe un pian: propriul ei pian in propria ei casa. Cand Porter refuza sa se casatoreasca cu ea, Lora Mae intrerupe dragostea lor. Cu toate acestea, el o iubeste prea mult si, in cele din urma, cedeaza si propune (desi neromantic), sarind peste o petrecere de Anul Nou la casa lui Addie pentru a face acest lucru.

Cand femeile se intorc de la picnic, Rita este incantata sa-si gaseasca sotul acasa. Isi rezolva problemele si ea promite sa nu se lase impinsa de doamna Manleigh.

Porter intarzie sa vina acasa, ceea ce o face pe Lora Mae sa creada ca a plecat cu Addie, desi Ruby insista ca Porter o iubeste si nu va pleca niciodata. Cand Porter soseste brusc si aude despre suspiciunile sotiei sale, el o acuza ca este fericita la gandul ca are motive sa divorteze de el si sa primeasca un acord monetar mare.

Gospodarul Deborei ii da un mesaj in care spune ca Brad nu se va intoarce acasa in acea noapte. O Deborah zdrobita merge singura la clubul local cu celelalte doua cupluri.

Cand Porter se plange ca sotia sa danseaza cu un alt barbat, Deborah ii spune ca habar nu are cat de mult il iubeste Lora Mae, dar Porter este sigur ca Lora Mae il vede doar ca pe o „casa de marcat". Neputand sa mai suporte, Deborah se ridica sa plece, anuntand ca Brad a fugit cu Addie. Porter o opreste, marturisind ca el a fost cel care a inceput sa fuga cu Addie, dar apoi ii explica ca s-a razgandit. In timp ce Deborah pleaca sa-l gaseasca pe Brad si sa se impace cu el, Porter ii spune apoi Lorei Mae ca, cu recunoasterea lui in fata martorilor, ea poate divorta de el si obtine ceea ce isi doreste. Spre socul lui, Lora Mae sustine ca nu a auzit niciun cuvant din el. In sfarsit convinsa de dragostea ei, Porter o cere sa danseze.

Vocea lui Addie Ross ofera tuturor o noapte buna. In film, Addie Ross nu apare niciodata pe ecran; ea este prezenta doar ca voce off. [6]

Distribuie
JAne Crain ... Deborah Bishop
Linda Darnell ... Lora Mae Hollingsway
Ann Sothern ... Rita Phipps
Kirk Douglas ... George Phipps
Paul Douglas ... Porter Hollingsway
Barbara Lawrence Barbara Lawrence ... Babe Finney
Jeffrey Lynn ... Brad Bishop
Connie Gilchrist Connie Gilchrist ... Ruby Finney


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.