Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Fedora (Franta 1978) Drama 116 min
1.071 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Reggae in Babilon (Germania 1978) Muzical / 49 min HD
601 vizite - 0 comentarii
adaugat de calul
 
  Oh, Ramona (Romania 2019) Comedie 109 min
2.195 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Casa Femeilor (Italia 2003) Drama / 98 minute
1.728 vizite - 0 comentarii
adaugat de mihai
 
  Parintii teribili (Franta 2003) Drama 90 min
1.838 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Leopardul in Zapada (Marea Britanie (1978) Drama Part 1
2.327 vizite - 0 comentarii
adaugat de blue
 
  Leopardul in Zapada (Marea Britanie (1978) Drama Part 3
2.066 vizite - 0 comentarii
adaugat de blue
 
  Leopardul in Zapada (Marea Britanie (1978) Drama Part 2
1.956 vizite - 0 comentarii
adaugat de blue
 
  Leopardul in Zapada (Marea Britanie (1978) Drama Part 4
1.727 vizite - 0 comentarii
adaugat de blue
 
  More (Germania 1969) Crima,Drama,Romantic / 110 min
2.787 vizite - 0 comentarii
adaugat de gadea
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Fedora (Germania Franta 1978) Drama 109 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 22.11.2023  Adauga la favorite 101 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.8
   
 
Fedora

Regia Billy Wilder

IMDb 6.8



Fedora, retrasa, nascuta in strainatate, este una dintre marile vedete de film ale secolului si este cunoscuta pentru ca si-a pastrat frumusetea tinereasca de-a lungul unei cariere de zeci de ani. Cu toate acestea, la apogeul faimei sale, Fedora s-a retras pe o insula privata de langa Corfu si a refuzat sa fie vazuta in public, ceea ce a dus la speculatii vaste despre ce s-a intamplat cu ea. Toti sunt socati cand se confirma ca Fedora s-a sinucis, aruncandu-se in fata unui tren.

Unul dintre cei indoliati de la inmormantarea ei este producatorul in varsta de la Hollywood Barry „Dutch" Detweiler, care a fost candva iubitul Fedorei. Dutch isi aminteste ca a vizitat Fedora cu doua saptamani inainte de moartea ei, la vila ei de langa Corfu, pentru a o convinge sa iasa din pensie pentru o noua adaptare cinematografica a lui Anna Karenina . Dutch este suspicios cand Fedora pare confuza, dezordonata si nu isi aminteste detaliile despre povestea lor amoroasa. Fedora ii spune ca este prizoniera pe insula, tinuta prizoniera de batrana contesa poloneza Sobryanski, de servitoarea ei supraprotectoare, domnisoara Balfour, de soferul ei Kritos si de doctorul Vando, chirurgul estetician responsabil pentru ca Fedora sa arate atat de tanara . Dutch incearca sa o ajute pe Fedora sa fuga de pe insula, dar Kritos il lasa inconstient. El se trezeste o saptamana mai tarziu si descopera ca Fedora s-a sinucis. Dutch suspecteaza ca a fost ucisa de contesa pentru ca a dezvaluit secretul captivitatii ei.

La inmormantare, Dutch il acuza pe Vando si pe contesa ca au ucis-o pe Fedora. Contesa dezvaluie ca este, de fapt, Fedora, cu care Dutch a avut aventura. Femeia care a murit a fost fiica ei Antonia, care i-a luat locul mamei dupa ce unul dintre tratamentele chirurgicale Fedorei i-a desfigurat fata. Antonia semana foarte mult cu mama ei din punct de vedere fizic, dar era o actrita mult mai buna, facandu-i pe oameni sa creada ca Fedora insasi devenise mai priceputa odata cu varsta. Inselaciunea a ramas nedetectata pana cand Antonia s-a indragostit de actorul Michael York in timp ce facea un film cu el. Ea a rugat-o pe mama ei sa i se permita sa-i spuna lui Michael adevarul, dar scandalul ar fi stricat atat cariera Antoniei, cat si mostenirea Fedorei. Neputand sa aiba incredere in Antonia, Fedora a aranjat „pensionarea" Antoniei si si-a tinut prizoniera pe insula. Pierderea atat a carierei, cat si a iubirii adevarate a facut-o pe Antonia sa se indrepte catre droguri, care i-au distrus atat aspectul, cat si sanatatea mintala. Fedora si-a dat seama ca nu ar putea niciodata sa-si permita fiicei ei sa paraseasca insula, deoarece inevitabila frenezie mediatica din jurul intoarcerii „Fedora" ar spulbera sanatatea mintala fragila a Antoniei. Consumat de vinovatie pentru situatia pe care o provocase, Fedora a ingrijit Antonia pana cand aparitia lui Dutch i-a amintit Antoniei de viata pe care o pierduse si ea s-a sinucis.

Ingrozit de revelatie, Dutch se gandeste sa dezvaluie presei povestea sordida, dar isi da seama ca inca mai are sentimente fata de Fedora si decide ca ea a fost suficient de pedepsita de pierderea carierei si de vinovatia fata de fiica ei. Dutch isi ia ramas bun de la batrana Fedora, care moare la sase saptamani dupa ce se despart.

Distribuie
William Holden ca Barry „olandezul" Detweiler
Marthe Keller ca Fedora/Antonia
Hildegard Knef ca Contesa Sobryanski
Jose Ferrer ca Dr. Vando
Frances Sternhagen ca domnisoara Balfour
Stephen Collins in rolul tanarului Barry Detweiler
Gottfried John ca Kritos
Arlene Francis in rolul stirilor
Mario Adorf ca managerul hotelului
Michael York ca el insusi
Henry Fonda in calitate de presedinte al Academiei


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.