Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Nu exista sosea spre cer (1951) Marlene Dietrich 93 min
1.376 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Raul (SUA 1951) Drama /Romantica 99 min
1.372 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Crimele din China Lake (SUA 1990) Thriller 97 min
307 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Comporta-te bine ! (SUA 1951) Comedie /Crima / 79 min
666 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lovitura mortala (SUA 1945) Drama,Thriller / 87 min
4.361 vizite - 0 comentarii
adaugat de oana
 
  Oamenii murmura (SUA 1951)Comedie romantica 90 min
615 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vagabondul (India 1951) cu Raj Kapoor / 153 minute
3.233 vizite - 0 comentarii
adaugat de zorba
 
  Jules Verne - Insula Misterioasa (SUA 1951) / 118 min
3.644 vizite - 0 comentarii
adaugat de cocor
 
  Oamenii vor vorbi (SUA 1951) Comedie Cary Grant 110 min
2.185 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Martor fara voie (SUA 2006) THRILLER 79 min
379 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Fara autostrada in cer (SUA 1951) Thriller 98 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.11.2023  Adauga la favorite 94 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.1
   
 
No Highway in the Sky

Regia Henry Koster
IMDB 7.1


Dennis Scott, noul sef de metalurgie la Royal Aircraft Establishment din Farnborough , i se face cunostinta cu Theodore Honey, un om de stiinta american excentric care isi testeaza teoria conform careia noul avion Rutland Reindeer este susceptibil la defectiunea structurala a planului de coada. Honey efectueaza un test de oboseala pe aripioare si planul de coada ( empenage ) al unui ren, folosind un agitator dinamic cu o rata de vibratie foarte mare intr-un ciclu de testare zilnic de opt ore (determinat de plangerile vecinilor). In cele din urma, se va desprinde. ( Testarea distructiva , revolutionara in 1951, a devenit o procedura standard de operare in dezvoltarea aeronavelor.)

Scott o duce acasa pe Honey si afla ca este un vaduv a carui sotie a fost ucisa de o racheta V2 in timpul razboiului . Intruchiparea perfecta a profesorului absent, Honey si-a educat fiica lui geniala, dar rezervata, de 12 ani, Elspeth, acasa, fara nicio intelegere reala a nevoii unui copil de joaca si prieteni. Honey ii spune lui Scott ca se asteapta ca esecul sa apara dupa 1440 de ore de zbor. Scott observa ca avioanele comerciale acumuleaza mile mai repede decat experimentul, iar Honey devine foarte suparat, declarand ca este om de stiinta, ca nu poate fi ingrijorat de oameni.

In barul companiei, Scott se intalneste cu un pilot de testare, un vechi prieten din cel de-al Doilea Razboi Mondial , care ii povesteste despre recenta prabusire a unui ren in Labrador . Avionul a zburat 1407 ore. Coada nu a fost gasita niciodata, pilotul a fost invinuit si Scott banuieste ca teoria lui Honey este corecta. El il informeaza pe Sir John, seful RAE, care testeaza vibratiile pe o perioada de 24 de ore.

Honey este trimisa in Labrador pentru a examina epava, dar se trezeste zburand peste Atlantic cu un avion de linie Reindeer. I s-a spus ca toti renii au doar 500 de ore in serviciu, dar este socat sa afle ca aceasta aeronava de productie timpurie a inregistrat deja 1422 de ore la decolare. In ciuda faptului ca teoria lui nu este inca dovedita, el il avertizeaza pe capitan, care contacteaza Londra pentru sfaturi. Honey arata, de asemenea, cel mai sigur loc pentru a supravietui unui accident al renumitei actrite de la Hollywood Monica Teasdale, care a insemnat foarte mult pentru sotia sa. Teasdale o crede pe Honey si, printr-o noapte de asteptare, se apropie de el, la fel ca stewardesa Marjorie Corder.

Renul aterizeaza in siguranta pe aeroportul Gander din Newfoundland , iar o inspectie il elibereaza pentru a-si continua traseul. Honey ia masuri drastice pentru a opri zborul prin retragerea trenului de aterizare , aruncand avionul pe burta si distrugand-o. Honey este retinuta, iar Corder se ofera sa mearga la Elspeth cand se intoarce in Anglia.

A doua zi, Teasdale vorbeste cu superiorii lui Honey in numele lui. Sir John promite ca va cauta adevarul. Cu toate acestea, exista oameni puternici care cer ca Honey sa fie repudiat pentru a discredita teoria lui nedovedita si pentru a salva reputatia aviatiei britanice de pasageri, acum inundata de o mare de presa proasta. Sir John ii spune unui Honey zdruncinat ca trebuie sa fie supus unui test psihologic. Honey se duce acasa pentru a gasi casa in ordine, iar Corder isi petrece noaptea cu Elspeth.

Teasdale, care a ajutat-o ​​si pe Elspeth, pleaca brusc in California, permitand in mod deliberat spatiu pentru dezvoltarea oricarei relatii de dragoste intre Corder si Honey. Honey se intoarce la experimentul sau, dar cea de-a 1440-a ora trece curand fara nicio defectiune structurala. Corder este suparat de disponibilitatea lui de a se preda si de esecul de a vedea cum sufera Elspeth.

In timpul unei reuniuni a consiliului de administratie, Sir David pune la indoiala starea de spirit a lui Honey. Honey se opune in cele din urma, refuzand sa fie transportata pe calea ferata. El demisioneaza si ameninta ca va protesta cu privire la plecarea fiecarui ren din Rutland – si sa-i prabuseasca, de asemenea. El iese. Acasa, Corder isi face griji din ce va trai si descopera ca de sapte luni nu si-a depus salariul la banca. Razand si plangand, ea spune ca trebuie sa aiba pe cineva care sa aiba grija de el. Ea urmeaza sa se casatoreasca cu el.

Intre timp, mierea de ren dezactivata este reparata, dar coada cade dupa urmatoarea aterizare. Spatiul de coada se gaseste in Labrador, prezentand oboseala de metal. Scott, Sir John si Corder alearga sa-i spuna lui Honey in laboratorul sau si se aude un zgomot groaznic cand coada se desparte, in sfarsit. Honey isi da seama ca nu a reusit sa tina seama de temperatura.

Distribuie
James Stewart in rolul lui Theodore Honey
Marlene Dietrich ca Monica Teasdale
Glynis Johns ca Marjorie Corder, stewardesa
Jack Hawkins in rolul lui Dennis Scott, sef al metalurgiei la RAE
Janette Scott ca Elspeth Honey
Elizabeth Allan ca Shirley Scott
Ronald Squire in rolul lui Sir John, director al RAE
Jill Clifford ca Peggy, stewardesa
Necreditat

Niall MacGinnis in rolul capitanului Samuelson, pilot
Kenneth More ca Dobson, copilot
Dora Bryan ca Rosie, Barmaid
Felix Aylmer ca Sir Philip, membru al Consiliului de Administratie al BAE
Maurice Denham ca maiorul Pearl
Wilfrid Hyde-White in rolul Fisher, inspector de accidente
John Lennox ca regizor Farnborough
Bessie Love ca pasager al avionului
Arthur Lucas ca regizor Farnborough
Pete Murray ca operator radio


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.