Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Paradisul in direct (1994) / Comedie romaneasca 77 min.
8.811 vizite - 0 comentarii
adaugat de vasiliu
 
  Marele om singuratic (SUA 2012)Comedie 95 min
1.018 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sa prinzi un spion (SUA 1971 Comedie 93 min
730 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa ucizi un milionar (SUA 1990_ Comedie 87 min
417 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Draga mea secretara (SUA 1948) Comedie 94 min
533 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viitorul meu iubit (SUA 2011) / Comedie,Thriller 84 min
4.468 vizite - 0 comentarii
adaugat de mogul
 
  Eram sot pe timp de razboi (SUA 1949) Comedie / 105 min
934 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ai tai, ai mei si ai nostri (SUA 1968) Comedie 89 min
963 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 (SUA 1979) Comedie romantica 118 min
737 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Charlie Chaplin - Emigrantul (SUA 1917) Comedie 20 min
4.067 vizite - 0 comentarii
adaugat de orlando
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Parada prostilor(SUA 1971) Comedie 98 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.11.2023  Adauga la favorite 93 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.4
   
 
Fools' Parade
imdb 6.4
Regia Andrew V. McLaglen

In 1935, ucigasul cu un singur ochi Mattie Appleyard, care se refera la ochiul sau de sticla, evident de neegalat, cu personajul „Tighe" ( James Stewart ), talharul de banci Lee Cottrill ( Strother Martin ) si un tanar condamnat pe numele lui Johnny Jesus ( Kurt) . Russell ) sunt eliberati in aceeasi zi din Penitenciarul de Stat din Virginia de Vest , situat in orasul fictiv Glory. Appleyard primeste un cec de 25.452,32 USD pentru cei 40 de ani de munca in inchisoare, o suma enorma in Marea Depresiune . Prizonierii eliberati Appleyard si Cottrill planuiau de mult sa infiinteze si sa lucreze impreuna in propriul lor magazin alimentar cu amanuntul independent, care urmeaza sa fie situat intr-o comunitate indepartata a taberei de carbuni din Virginia de Vest, care, la acea vreme, era deservita doar de un magazin al unei companii de carbune.

Toti cei trei barbati eliberati sunt escortati de capitanul inchisorii si de profesorul „Doc" Consiliul ( George Kennedy ) de la scoala duminicala la gara locala din Glory, Virginia de Vest. La ceva timp dupa ce a plecat din Glory cu trenul, Appleyard isi da seama ca cecul sau poate fi rascumparat doar personal la banca locala din Glory. Consiliul a complotat anterior cu bancherul Glory Homer Grindstaff ( David Huddleston ) pentru a se asigura ca cecul nu este niciodata incasat si accepta un avans de numerar de la Grindstaff pentru uciderea anticipata a lui Appleyard, Cottrill si Johnny Jesus. Consiliul ii spune apoi lui Grindstaff ca acesti bani de sange, partial, vor merge catre finantarea misionara si scoala biblica de vacanta.

Council si complicii sai, Steve Mystic ( Mike Kellin ) si un „baiat dragut religios" si cantaret de radio care suge gheata, pe nume Junior Kilfong ( Morgan Paull ), calatoresc la o alta oprire pentru a-l ucide pe Appleyard, Cottrill. , si Johnny Jesus noaptea. Mystic i-a spus anterior lui Kilfong, la un moment dat, ca Appleyard, Cottrill si Johnny Jesus sunt toti atei , iar undeva, intr-un depozit mai departe de Glory, nesigurul Kilfong ii cere lui Mystic sa-i confirme ca cei trei prizonieri eliberati sunt atei.

Informati despre complot de catre dirijorul Willis Hubbard ( Robert Donner ), plin de vinovatie, cei trei fosti prizonieri zadarnicesc planul. Kilfong ajunge sa-l impuste pe vanzatorul de provizii pentru minerit Roy K. Sizemore ( William Windom ). Consiliul il ucide pe ranit Sizemore si pune vina pe Appleyard, care scapa cu aprovizionarea cu dinamita a lui Sizemore.

A doua zi, Consiliul merge la banca pentru a actualiza Grindstaff. In timp ce vorbesc, Appleyard intra cu o parte din dinamita legata de piept si restul intr-o valiza. Appleyard ameninta ca ii arunca in aer pe toti „si jumatate din acest bloc" daca bancherul nu isi incaseaza cecul. Grindstaff se conformeaza fara tragere de inima.

Appleyard si prietenii sai, care l-au urmat inapoi la Glory, s-au despartit, planuind sa se reintalneasca mai tarziu. In timp ce asteapta la intalnire, Cottrill este convinsa sa se imbarce intr-o barca detinuta de o prostituata cu noroc pe nume Cleo ( Anne Baxter ) pentru o bautura de whisky. La bord se afla si Chanty ( Katherine Cannon ), o tanara de saisprezece ani pe care Cleo a luat-o, sperand sa-si vanda virginitatea cu 100 de dolari.

Appleyard si Johnny apar, doar pentru a fi urmariti de Council si de cainele lui. Cei trei prieteni scapa intr-un skiff, lasand in urma valiza cu dinamita. Johnny este ingrijorat de ce ii va face Council lui Chanty, asa ca se intorc si se intorc dupa ce Council pleaca.

Inainte de a pleca, Council ia spus lui Cleo despre banii lui Appleyard. Sub amenintarea armei, Appleyard ii da valiza despre care crede ca contine banii in schimbul lui Chanty. Dupa ce pleaca, Cleo incearca sa deschida valiza incuiata si se arunca in aer. Ulterior, fugarii sunt prinsi intr-un vagon de catre Consiliu. Trenul este o „parada a prostilor", asa cum este descris de Appleyard, care nu merge nicaieri dincolo de curtea locala. Spre norocul lor, conducatorul de tren Willis Hubbard, plin de vinovatie, se intoarce si ii ajuta sa scape. Cu toate acestea, ii este prea frica de Consiliu pentru a spune politiei ce stie.

Council, Mystic si Kilfong ii urmaresc pana la o casa abandonata. Consiliul decide ca nu vrea sa imparta prada, asa ca isi ucide cei doi confederati. Apoi trage o fereastra, ranindu-l pe Appleyard. Johnny arunca un bat de dinamita catre Council, doar ca oiul lui Council sa-l aduca inapoi. Appleyard il arunca in graba pe fereastra, ucigandu-l pe Council.

Barbatii sunt arestati si banii lui Appleyard sunt confiscati, dar Hubbard marturiseste adevarul, iar Grindstaff este arestat. Appleyard si prietenii sai sunt exonerati, iar Appleyard are voie sa-si incaseze cecul.

Distribuie
James Stewart ca Mattie Appleyard
George Kennedy ca Consiliul „Doc".
Anne Baxter ca Cleo
Strother Martin ca Lee Cottrill
Kurt Russell in rolul lui Johnny Jesus
William Windom ca Roy K. Sizemore
Mike Kellin ca Steve Mystic
Katherine Cannon ca Chanty
Morgan Paull ca Junior Kilfong
Robert Donner ca Willis Hubbard
David Huddleston ca Homer Grindstaff
James Lee Barrett ca Sonny Boy
Dort Clark ca Enoch Purdy
Kitty Jefferson Doepken ca Clara
Dwight McConnell ca seful de statie
Richard Carl ca sef al politiei
Arthur Cain ca procuror


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.