Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Mama buna (SUA 2013) Drama,Mister,Thriller 69 min
2.569 vizite - 0 comentarii
adaugat de corina
 
  Nu uitati ciminalii (SUA 1994) Mister,Thriller / 90 min
1.883 vizite - 0 comentarii
adaugat de kili
 
  The Birthday Party (UK 1968) Comedie,Mister 118 min
1.974 vizite - 0 comentarii
adaugat de luca
 
  Scara in spirala (SUA 1945) Drama 83 min
1.417 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Strainul tacut (SUA 1953) Crima 76 min
341 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Intoarcerea Omulului invizibil (SUA 1940) Mister 70 min
1.411 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Un Web zdrentuit (SUA 1971) Mister Crima 74 min
271 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jos palaria (SUA 1936) Comedie muzicala 66 min
535 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Charlie Chan pe pista de curse (SUA 1936) / 70 minute
1.166 vizite - 0 comentarii
adaugat de zorba
 
  Nostalgiile lui Helen Walker (Anglia 1995) / 88 min
406 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Ce se intampla cu Helen? (SUA 1971) Mister 140 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 09.11.2023  Adauga la favorite 146 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.3
   
 
What's the Matter with Helen? (1971)

Regia Curtis Harrington

IMDB 6.3
Leonard Hill si Wesley Bruckner sunt vazuti incarcati intr-o caruta pentru a se condamna la inchisoare pe viata pentru uciderea lui Ellie Banner in Iowa . Mamele lor, Helen Hill ( Shelley Winters ) si Adelle Bruckner ( Debbie Reynolds ) se lupta cu multimea pana la masina lor.

In masina, Helen dezvaluie ca cineva din multime i-a taiat palma mainii stangi. In curand acasa si ingrijindu-si rana, Helen primeste un telefon anonim de la un barbat: „Eu sunt cel care te-a taiat... Am vrut sa te vad sangerand". Acest apelant ameninta ca le va face pe mame sa plateasca pentru pacatele fiilor lor. Helen si Adelle isi schimba numele, parasesc Iowa si se indreapta la Hollywood , unde deschid o academie de dans pentru fetitele care vor sa fie urmatorul Shirley Temple .

La scurt timp dupa sosire, Hamilton Starr ( Micheal MacLiammoir ), un profesor de elocutie , isi ofera serviciile scolii lui Helen si Adelle, iar Adelle ii accepta oferta, spre supararea lui Helen, deoarece Helen este speriata de barbatul amenintator. In curand, apelurile telefonice se reiau si Helen crede ca un barbat ciudat urmareste casa lor. Are halucinatii , mai ales la o emisiune in care crede ca o vede pe Starr cu un cutit.

Adelle se indragosteste de Lincoln Palmer ( Dennis Weaver ), tatal unui student ( Sammee Lee Jones ), iar Helen devine geloasa pe relatia in devenire. Helen se mangaie in credinta ei, ascultand o emisiune radio gazduita de evanghelistul sora Alma ( Agnes Moorehead ).

Gelozia lui Helen fata de dragostea lui Adelle cu Lincoln duce la o cearta, moment in care Adelle ii cere lui Helen sa plece. Adelle se indreapta apoi spre intalnirea cu Lincoln. In timp ce Helen se pregateste sa se mute, un intrus misterios intra in casa, urca scara si isi spune numele adevarat. Helen reactioneaza impingandu-l pe scari. Cand aterizeaza in partea de jos, capul ii este taiat, sangele curge pe podea si Helen isi imagineaza raposatul ei sot, care a fost mutilat de un plug, si moarta Ellie Banner.

Adelle ajunge acasa pentru a-l gasi pe strainul mort si, temandu-se de publicitate, decide sa arunce cadavrul. Pe masura ce ploaia cade, ea si Helen il tarasc pe mort in strada si ii arunca cadavrul intr-o gaura deschisa, adiacenta casei lor, unde echipajele faceau constructii. Cadavrul este descoperit in dimineata urmatoare si se presupune ca barbatul a cazut in groapa pana la moarte.

Vinovatia lui Helen creste si viziteaza biserica pentru a o vedea pe sora Alma si pentru a-si ispasi pacatele. Sora Alma isi ofera iertarea, dar o Helen irationala creeaza un spectacol si este tarata de Adelle. Ulterior, doctorul ei ii ordona lui Helen sa ia la pat.

Adelle merge la un teren de minigolf cu Lincoln, unde el cere in casatorie. O conduce acasa pentru a face pregatiri pentru a fugi in acea seara. Ajunsa acasa, Adelle observa ca Helen nu este in camera ei si urmareste o dara de sange pe usa din spate si coboara pana la o cusca de iepuri, unde gaseste iepurii de companie ai lui Helen sacrificati. Helen iese din umbra si dezvaluie ca i-a ucis si ca si-a impins sotul de pe plug pana la moarte. Adelle o conduce pe Helen in casa si o suna pe sora Alma cand ea lasa sa scape ca planuieste sa se casatoreasca cu Lincoln. Helen scoate apoi un cutit din halat si o injunghie pe Adelle in spate. Cand Adelle cade moarta, soneria suna.

Helen raspunde la usa, gasind un detectiv care ii arata o fotografie a barbatului pe care l-a impins pe scari. Cand ea pretinde ca nu-l recunoaste, detectivul dezvaluie ca barbatul era iubitul lui Ellie Banner, care a venit in California cu planuri de a le ucide pe cele doua femei.

Mai tarziu, Lincoln soseste, asteptandu-se sa o alunge pe Adelle. De pe strada, poate auzi pe cineva batand „ Goody Goody " la pian. Intra in casa, strigand numele lui Adelle si urmareste sunetul pianului pana in sala de repetitii. Acolo, o gaseste pe Helen cantand ametita cantecul cu cadavrul Adellei, imbracata in costumul ei de dans, legata de o scara pe scena.

Helen rade, complet nebuna.

Distribuie
Debbie Reynolds ca Adelle Bruckner (mai tarziu Adelle Stuart)
Shelley Winters ca Helen Hill (mai tarziu Helen Martin)
Dennis Weaver ca Lincoln „Linc" Palmer
Michael MacLiammoir ca Hamilton Starr
Agnes Moorehead ca sora Alma
Logan Ramsey in rolul sergentului detectiv West
Samee Lee Jones ca Winona Palmer
Robbi Morgan ca Rosalie Greenbaum
Timothy Carey in rolul Vagabondului
Swen Swenson ca Gigolo
Debbie Van Den Houten ca Sue Ann
Teresa De Rose ca Donna
James Dobson ca Billy
Harry Stanton ca Malcolm Hays
Helene Winston in rolul doamnei Greenbaum
Peggy Rea in rolul doamnei Schultz
Yvette Vickers in rolul doamnei Barker
Molly Dodd in rolul doamnei Rigg
Sadie Delfino ca Doamna


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.