Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Dementia 13 (SUA 1963) Francis Ford Coppola 74 min
1.649 vizite - 0 comentarii
adaugat de tita
 
  Lovitura mortala (SUA 1945) Drama,Thriller / 87 min
4.361 vizite - 0 comentarii
adaugat de oana
 
  Viitorul meu iubit (SUA 2011) / Comedie,Thriller 84 min
4.469 vizite - 0 comentarii
adaugat de mogul
 
  Lovitura (SUA 2003) Thriller 94 min
463 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Un Peisaj de Vis (SUA 1984) Aventuri.Thriller / 99 min
2.303 vizite - 0 comentarii
adaugat de pache
 
  Deceptii (SUA 1985) Drama ,Thriller 88 min / Partea 1
10.267 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Asediul Saxonilor (SUA 1963) Aventuri,Istoric / 82 min
4.119 vizite - 0 comentarii
adaugat de oana
 
  Ultima fuga (SUA 1971) Thriller cu Tony Musante / 94 min
2.103 vizite - 0 comentarii
adaugat de kafka
 
  Ziua in care Martienii au invadat Pamantul (1963) 69 min
936 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  Cleopatra (SUA 1963) Dragoste 192 min
1.578 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Dementa 13 (SUA 1963) Thriller 75 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.10.2023  Adauga la favorite 75 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 4.4
   
 
Dementia 13 -The Haunted and the Hunted
IMDB 4.4

Regia Francis Coppola

In timp ce vaslesc in mijlocul unui lac, dupa lasarea intunericului, John Haloran si tanara lui sotie Louise se cearta despre testamentul mamei sale bogate. Louise este suparata ca totul este destinat sa mearga in scopuri caritabile in numele unei misterioase „Kathleen". Argumentul, combinat cu efortul de a vasli cu barca, il face pe John sa aiba un atac de cord . El o informeaza pe Louise ca, daca ar muri inaintea mamei sale, Louise nu va primi nimic din mostenire, dupa care va muri. Louise isi arunca cadavrul peste bordul barcii, unde se scufunda pe fundul lacului. Planul ei este sa se prefaca ca el este inca in viata, astfel incat ea sa-si poata incuraja drumul in testament. Ea scrie o scrisoare catre soacra ei, Lady Haloran, invitandu-se la castelul familiei din Irlanda, in timp ce sotul ei este „plecat cu afaceri".

La castel, cei doi frati ai lui John, Billy si Richard, participa la o ceremonie bizara alaturi de mama lor, parte a unui omagiu anual adus surorii lor mai mici decedate Kathleen, care a murit cu ani in urma intr-un accident ciudat de inec. Lady Haloran inca jeleste pentru fiica ei si, in timpul ceremoniei, ea lesina moarta, asa cum o face in fiecare an. In timp ce Louise isi ajuta soacra sa intre in castel, Lady Haloran ii spune ca a lesinat pentru ca una dintre florile proaspete pe care le aruncase a murit cand a atins mormantul lui Kathleen.

Louise, realizand ca Lady Haloran este suprasolicitata din punct de vedere emotional si superstitioasa, elaboreaza un plan pentru a o convinge pe batrana ca Kathleen incearca sa comunice cu ea de dincolo de mormant. Ea fura cateva dintre jucariile vechi ale lui Kathleen si le aseaza in fundul iazului mosiei, unde vor pluti la suprafata intr-un mod fantomatic in mijlocul zilei. Ea vede ceea ce pare a fi cadavrul perfect conservat al lui Kathleen pe fundul iazului. Ingrozita, ea iese la suprafata si este atacata cu un topor de un atacator necunoscut. Ucigasul ei taraste cadavrul lui Louise.

Medicul de familie ingrijorat Justin Caleb soseste si devine hotarat sa rezolve misterul. El pune la indoiala familia. Criminalul il decapita pe un barbat pe nume Simon, care braconeaza pe mosie. Dr. Caleb a drenat iazul, dezvaluind un altar cu statuie de piatra, gravat cu cuvintele „Iarta-ma, Kathleen". In noaptea urmatoare, Lady Haloran este atacata de o silueta intunecata, dar ea il scapa si se prabuseste in curtea castelului.

Dr. Caleb foloseste o versurina obscure („Peste, peste, intr-un parau, tati te prins in carlig"), recitata de Billy sub hipnoza, pentru a-l ajuta sa descopere cadavrul inghetat al lui Louise ascuns intr-un dulap pentru carne. Langa corpul insangerat este o figura de ceara a lui Kathleen. Dr. Caleb plaseaza figura intr-o piata publica pentru a atrage criminalul. Luand momeala, Billy, care a innebunit de vinovatie pentru moartea surorii sale Kathleen, incearca sa o omoare pe logodnica lui Richard, Kane, cu un topor. Dr. Caleb isi salveaza viata impuscandu-l pe Billy cu un pistol pe care il purta in buzunar.

Distribuie
William Campbell ca Richard Haloran
Luana Anders ca Louise Haloran
Bart Patton ca Billy Haloran
Mary Mitchel ca Kane
Patrick Magee ca Dr. Justin Caleb
Eithne Dunne ca Lady Haloran
Peter Read in rolul lui John Haloran
Karl Schnazer ca Simon, braconajul
Ron Perry ca Arthur
Derry O'Donovan ca Lillian, servitoarea
Barbara Dowling ca Kathleen Haloran


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.