Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Lovitura mortala (SUA 1945) Drama,Thriller / 87 min
4.360 vizite - 0 comentarii
adaugat de oana
 
  Infern pe 2 Roti (2008) Actiune,Drama,Thriller / 80 min
4.140 vizite - 0 comentarii
adaugat de peter
 
  Arabesque (SUA 1966) Thriller 105 min
1.107 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pe un drum gresit (Anglia 2000) Thriller / 91 minute
431 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viitorul meu iubit (SUA 2011) / Comedie,Thriller 84 min
4.469 vizite - 0 comentarii
adaugat de mogul
 
  Contul e pornit (SUA -Anglia 2018) Comedie 90 min
428 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cei foarte bogati si speriati (SUA 1972) Thriller 73 min
1.102 vizite - 0 comentarii
adaugat de mihail
 
  Blow Up (Anglia-Italia 1966) -Thriller 110 min
26 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Inocentii (UK 1961) Horror,Thriller Subtitrat RO 99 min
2.572 vizite - 0 comentarii
adaugat de corul
 
  Amenintarea (UK 1971) Drama cu Dustin Hoffman 117 min
2.162 vizite - 0 comentarii
adaugat de kafka
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Expresul groazei (Anglia 1972 ) Thriller S. F 90 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 20.10.2023  Adauga la favorite 96 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.5
   
 
Horror Express,
Regia Eugenio Martin
IMDB 6.5


In 1906, profesorul Sir Alexander Saxton, un renumit antropolog britanic, se intoarce in Europa cu Expresul Trans-Siberian de la Shanghai la Moscova. Acesta are o lada care contine ramasitele inghetate ale unei creaturi umanoide primitive pe care a descoperit-o intr-o pestera din Manciuria. El spera ca este o veriga lipsa in evolutia umana. Doctorul Wells, rivalul prietenos al lui Saxton si colegul sau de la Societatea Geologica din Londra, este, de asemenea, la bord, dar calatoreste separat. Inainte ca trenul sa plece din Shanghai, un hot este gasit mort pe peron. Ochii lui sunt complet albi, fara iris sau pupile, iar un trecator il confunda initial cu un orb. Contele polonez Marion Petrovski si sotia sa, contesa Irina, asteapta, de asemenea, sa urce in tren impreuna cu consilierul lor spiritual, un calugar ortodox pe nume parintele Pujardov, care proclama continutul lazii ca reprezentand raul. Saxton respinge cu furie acest lucru drept superstitie. Dorinta lui Saxton de a-si pastra secretul descoperirii stiintifice starneste suspiciunea lui Wells, care mituieste un portar pentru a investiga lada. Portarul este ucis de umanoidul decongelat din interior. Apoi scapa din cutie.

Umanoidul face mai multe victime in timp ce se deplaseaza prin tren. Fiecare victima are aceiasi ochi albi opaci. Autopsiile sugereaza ca la victime creierul a fost golit (de amintiri si cunostinte). Una dintre victime este un spion trimis pentru a afla secretele contelui Petrovski, care a inventat un tip nou de racheta capabila sa ajunga in spatiul cosmic. Cand umanoidul este impuscat de inspectorul de politie Mirov, amenintarea pare sa fi fost eliminata. Saxton si Wells descopera ca imaginile externe sunt retinute de un lichid gasit in interiorul globilor oculari ai cadavrelor, care dezvaluie un Pamant preistoric si o vedere a planetei din spatiu. Ei deduc ca adevarata amenintare este cumva un extraterestru fara forma care a locuit in corpul umanoidului si care acum se afla in interiorul inspectorului. Pujardov, simtind prezenta in inspector si crezand ca este a lui Satana, renunta la credinta sa, exprimandu-si loialitatea fata de entitate.

Stirile despre aceste crime sunt transmise autoritatilor ruse. Un ofiter cazac intimidant, xenofob si innebunit dupa putere, capitanul Kazan, urca in tren cu o mana de oameni. Kazan crede ca trenul transporta rebeli; el este convins de existenta extraterestrului atunci cand Saxton stinge luminile si ochii lui Mirov stralucesc, dezvaluind ca este gazda extraterestrului. A absorbit amintirile asistentului lui Wells, ale mecanicului locomotivei si ale altora la bord si acum doreste sa aiba cunostintele metalurgice ale contelui polonez pentru a construi o nava spatiala pentru a scapa de pe Pamant. Kazan il injunghie pe Mirov cu saska si apoi il impusca. In timp ce Mirov este pe moarte, extraterestrul se transfera intr-un Pujardov bolnav. Cand Wells este ingrijorat ca Pujardov nu poate fi controlat de extraterestru, Kazan ii respinge ingrijorarile, spunand: „Ah, avem o multime de calugari nevinovati!"

Pasagerii fug in vagonul de marfa in timp ce Pujardov il ucide pe Kazan, pe oamenii sai si pe contele, golindu-i de toate amintirile. Saxton o salveaza pe contesa si il ameninta pe Pujardov cu arma. Saxton, dupa ce a descoperit ca lumina stralucitoare impiedica strainul sa scurga mintile sau sa se transfere in alt corp, il forteaza pe Pujardov sa se duca intr-o zona puternic luminata. Extraterestrul Pujardov explica ca este o forma colectiva de energie dintr-o alta galaxie. Prins pe Pamant in trecutul indepartat, dupa ce a fost lasat in urma intr-un accident, a supravietuit milioane de ani in corpuri de protozoare, pesti si alte animale. Nu poate trai in afara unei fiinte vii mai mult de cateva momente. Extraterestrul implora sa fie crutat, tentandu-l pe Saxton cu cunostintele sale avansate de tehnologie si de vindecare a bolilor. In timp ce Saxton este distras de oferta, extraterestrul reinvie cadavrul contelui si il ataca din acesta.

Saxton si contesa fug, dar extraterestrul isi reinvie toate victimele ca pe zombi. Saxton si contesa ajung in vagonul in care s-au refugiat ceilalti supravietuitori. Saxton si Wells lucreaza cu disperare pentru a decupla vagonul de restul trenului. Superiorii lui Kazan trimit o telegrama catre o statie din fata, indrumandu-i sa distruga trenul trimitandu-l pe o linie moarta care se termina intr-un defileu.

Extraterestrul preia controlul trenului. Saxton si Wells reusesc in cele din urma sa separe vagonul. Extraterestrul incearca sa gaseasca franele, dar nu reuseste sa incetineasca trenul. Trenul trece de capatul liniei moarte si cade de pe stanca inalta si este distrus. Vagonul iese de pe linie, dar se opreste la cativa centimetri distanta de aceeasi stanca. Saxton, Wells, contesa si supravietuitorii privesc peste rapa in timp ce un infern de foc cuprinde trenul si extraterestrul.

Distributie

Christopher Lee ca Prof. Sir Alexander Saxton si Peter Cushing ca Dr. Wells
Rolurile principale au fost interpretate de actorii:
Christopher Lee - Profesor Sir Alexander Saxton
Peter Cushing - Dr. Wells
Alberto de Mendoza - Parintele Pujardov (dublat de Robert Rietti)
Silvia Tortosa - Contesa Irina Petrovski (dublat de Olive Gregg)
Telly Savalas - Capitan Kazan
Julio Pena - Inspector Mirov (dublat de Roger Delgado)
Angel del Pozo - Yevtushenko
Helga Line - Natasa (dublata de Olive Gregg)
Alice Reinheart - Miss Jones (dublata de Olive Gregg)
Jose Jaspe - Sef de tren Konev
George Rigaud - Contesa Marion Petrovski
Victor Israel - Maletero, omul cu bagaje
Faith Clift - Miss Bennett
Juan Olaguivel (ca Juan Olaguibel) - Creatura
Barta Barri - primul telegrafist
Peter Beckman - al doilea telegrafist
Hiroshi Kitatawa - Grashinski, hotul
Vicente Roca - sef de statie
Jose Canalejas - paznic rus
Jose Marco - Vorkin
Allen Russell - Capitan O'Hagan


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.