Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Eram sot pe timp de razboi (SUA 1949) Comedie / 105 min
936 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fortareata Gotica (Italia 20040 Drama,Razboi / 109 min
1.242 vizite - 0 comentarii
adaugat de corina
 
  Un oficial al Vaticanului (UK 1983) Drama,Razboi 143 min
90 vizite - 0 comentarii
adaugat de micle
 
  La revedere pentru totdeauna (SUA 1932) Drama 80 min
532 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Corsarul Negru (Italia 1976) Actiune,/ 113 min
2.418 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfarsitul unui hot de masini (SUA 1983) Comedie 998 min
1.756 vizite - 0 comentarii
adaugat de rece
 
  Banda de lasi (1962) Aventuri,Razboi Roger Moore 92 min
739 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Dragoste si razboi (SUA 1996)Drama /Romantic 99 min
3.871 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Amintirea unei mari iubiri (URSS 1984) Subtit RO 143 min
543 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Pe frontul de Vest nimic nou (SUA 1979) Razboi 156 min
16.111 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Stacojiu si Negru( ITALIA -SUA 1983) Razboi 143 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.10.2023  Adauga la favorite 78 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.6
   
 
THE SCARLET AND THE BLACK
Regia Jerry London
IMDB 7.6

In septembrie 1943, armata germana ocupa Roma dupa capitularea Italiei in fata Aliatilor. Papa Pius al XII-lea se intalneste cu generalul Max Helm si seful politiei SS al locotenentului colonel Herbert Kappler de la Roma . Colonelul isi exprima ingrijorarea ca prizonierii aliati evadati ar putea incerca sa caute refugiu in Vatican si solicita permisiunea de a picta o linie alba peste Piata Sf. Petru pentru a marca intinderea suveranitatii Vaticanului. Papa nu protesteaza, dar cand ofiterii SS pleaca, vede pe fereastra ca linia alba incepuse deja sa fie pictata.

In fata lui Kappler se afla monseniorul O'Flaherty, un preot de origine irlandeza din Vatican, care infiinteaza o organizatie subterana care ofera adapost si cai de evacuare pentru prizonierii de guerra , evreii si refugiatii evadati din Roma. O'Flaherty este asistata in aceasta intreprindere de altii, inclusiv de localnici, cum ar fi tovarasul platonic al lui O'Flaherty, Francesca Lombardo, si fiicele ei Guilia si Emilia, precum si clerul si membrii corpului diplomatic al Vaticanului. Nazistii incearca sa distruga grupul, dar Kappler este frustrat de succesele lui O'Flaherty, din cauza inteligentei sale, a deghizarilor si a incordarii lui la limitele neutralitatii Vaticanului .

Intampinat cu esec continuu, Kappler incepe sa dezvolte o razbunare personala impotriva lui O'Flaherty. In ciuda eforturilor lui O'Flaherty, Kappler reuseste sa recucereasca multi prizonieri de razboi scapati, sa deporte multi evrei in lagarele mortii si sa exploateze si sa asupreasca populatia generala; un numar de prieteni ai lui O'Flaherty sunt, de asemenea, arestati sau ucisi. O'Flaherty este el insusi tinta unei tentative de asasinat instigata de Kappler, care insa esueaza din cauza abilitatilor de box ale monseniorului. De asemenea, organizatia de salvare aproape ca se prabuseste cand un soldat american, Jack, membru al comitetului organizatiei si interesul amoros al Guiliei, este capturat si cartea lui de coduri confiscata. Cu toate acestea, grupul este capabil sa-i aduca rapid pe restul celor ascunsi inainte ca Kappler si oamenii sai sa-i gaseasca. O'Flaherty poate, de asemenea, sa-l elibereze pe Jack din inchisoare, pacalindu-l pe Kappler sa-i dea semnatura, pretinzand ca vrea autograful sau si folosindu-l pentru a falsifica un formular de eliberare. Apoi organizatia se reia si reuseste sa salveze multe vieti.

Pe masura ce razboiul progreseaza, Aliatii reusesc sa aterizeze in Italia si incep sa invinga rezistenta germana, in cele din urma strapungandu-se si indreptandu-se spre Roma insasi. Colonelul Kappler isi face griji pentru siguranta familiei sale fata de partizanii razbunatori si, intr-o intalnire cu O'Flaherty, ii cere sa-si salveze familia, facand apel la aceleasi valori care l-au motivat pe O'Flaherty sa-i salveze pe multi altii. Monseniorul, insa, refuza, refuzand sa creada ca, dupa tot ce a facut colonelul si toate atrocitatile de care este responsabil, ar trebui sa astepte in mod automat mila si iertare fara pocainta, pur si simplu pentru ca o cere si pleaca dezgustator.

Pe masura ce Aliatii intra in Roma in iunie 1944, Monseniorul O'Flaherty se alatura sarbatorii eliberarii, in timpul careia Jack si Guilia isi anunta logodna si toasteaza sumbru celor care nu au trait pentru a o vedea. Kappler este capturat in 1945 si interogat de Aliati. In timpul interogatoriului sau, el este informat ca sotia si copiii lui au fost scosi ilegal din Italia si au scapat nevatamat in Elvetia. Intrebat cine i-a ajutat, Kappler isi da seama cine trebuie sa fi fost, dar raspunde pur si simplu ca nu stie.

Epilogul filmului afirma ca O'Flaherty a fost decorat de mai multe guverne aliate dupa razboi. Kappler a fost condamnat la inchisoare pe viata, dar a fost vizitat in inchisoare in fiecare luna de O'Flaherty, singurul sau vizitator obisnuit. In cele din urma, fostul ofiter SS s-a convertit la credinta catolica si a fost botezat de Monsenior in 1959.

Distribuie
Oficialii Vaticanului

Gregory Peck ca monseniorul Hugh O'Flaherty
John Gielgud ca Papa Pius al XII-lea
Raf Vallone ca parintele Vittorio
Angelo Infanti ca parintele Morosini
Marne Maitland ca secretar papal
Stelio Candelli ca secretarul lui O'Flaherty
Gabriella D'Olive ca Maica Superiora


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.