Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Politist de inchiriat(SUA 1987)Actiune 96 min
1.630 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Eram sot pe timp de razboi (SUA 1949) Comedie / 105 min
934 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mainile unui strain (SUA 1987) Drama,Romantic / 92 min
2.741 vizite - 0 comentarii
adaugat de labionda
 
  In bratele unui ucigas (SUA 1992) Politist 120 min
669 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cadou cu dragoste (SUA 1958) Drama 105 min
628 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nu poti fi un strain (1955) Drama Stanley Kramer 105 min
1.590 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  Crimele din China Lake (SUA 1990) Thriller 97 min
307 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gradina de la miezul noptii (SUA 1998) Fantastic 105 min
2.488 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  S-au intalnit intr-un taxi (SUA 1936) Actiune 70 min
130 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Peste linie (SUA 2000) Politist 99 min
309 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Crimele Rozariului (SUA 1987) Politist 105 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.10.2023  Adauga la favorite 77 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 5.8
   
 
The Rosary Murders
Regia Fred Walton
IMDB 5.8
Intr-o parohie romano-catolica din Detroit , o serie de crime incepe intr-o succesiune rapida: in primul rand, parintele James Lord este ucis in Miercurea Cenusii de un atacator necunoscut care deconecteaza aparatul respirator din camera sa de spital. La scurt timp, sora Ann Peschal il informeaza pe superiorul ei, parintele Robert Koesler, ca intentioneaza sa paraseasca manastirea , deoarece s-a indragostit de un barbat si doreste sa se casatoreasca cu el. A doua zi dimineata, ea este gasita de Koesler injunghiata pana la moarte in cada. O a treia victima, parintele Dailey, este impuscat in interiorul unei cabine confesionale din capela. La fiecare ucidere, atacatorul lasa in urma un rozariu negru in mana victimei.

Pat Lennon, jurnalist la ziarul local, este numit sa acopere crimele si se imprieteneste cu Koesler, care el insusi are experienta de lucru cu presa catolica a orasului. Mai tarziu, Koesler il infurie pe superiorul sau, parintele Nabors, dupa ce a facut un botez unui copil nascut in afara casatoriei . Koesler este nervos cand un barbat care pretinde a fi ucigasul ii viziteaza confesionalul si da vina pe biserica pentru moartea fiicei sale adolescente cu trei ani in urma. Koesler este zguduit de intalnire si este in conflict cu privire la raportarea acesteia autoritatilor, deoarece unui preot ii este interzis din punct de vedere moral sa sparga sigiliul confesiunii . Mai tarziu, parintele Killeen este lovit de ucigas cu o masina in timp ce alerga intr-o zona industriala nepopulata a orasului; criminalul iese din masina si il impusca pe Killeen inainte de a-i pune un rozariu in mana.

Koesler incepe sa investigheze, cautand inregistrari ale mortii unei fete de saisprezece ani. In cele din urma, gaseste inregistrari ale unei Katherine Javison, despre care afla ca a frecventat o scoala catolica. Vorbind cu personalul, el afla ca Katherine a cazut intr-o depresie profunda inexplicabila in ultimul an de viata inainte de a se sinucide . Koesler incearca sa vorbeasca cu sora Margaret Mary, consilierul scolar al lui Katherine, dar este informat ca a facut un juramant de tacere dupa moartea lui Katherine. Apoi, Koesler viziteaza casa lui Javison, dar nu primeste niciun raspuns cand bate la usa; se urca printr-o fereastra in dormitorul lui Katherine, care a ramas neschimbat de la moartea ei. Koesler observa un rozariu negru in camera, precum si o lampa de tavan si o franghie pe care Katherine obisnuia sa se spanzureze . Tatal lui Katherine il prinde pe Koesler in casa, dar ii permite sa plece nevatamat.

Intre timp, parintele Steele este chemat sa dea impartasania unui inchis si este escortat de politie, doar pentru a fi ucis in interiorul casei. Mai tarziu, Koesler ii marturiseste fara sa vrea lui Pat, care ii marturiseste sentimentele ei romantice pentru el. Cand incearca sa o sune, afla ca a parasit Detroit-ul. Koesler reuseste sa aranjeze o intalnire cu sora Mary Margaret la manastire. Ea comunica initial cu un blocnotes, inainte de a ceda si de a vorbi cu voce tare: il informeaza pe Koesler ca Katherine i-a spus ca ea si tatal ei au avut o relatie incestuoasa . Mary Margaret a refuzat sa creada acuzatia, dar s-a simtit profund vinovat dupa ce Katherine s-a sinucis. La cateva momente dupa plecarea lui Koesler, sora Mary Margaret este impuscata in bucatarie de un aparent reparator. Koesler si doi politisti aud focul si se grabesc in ajutorul ei, dar ucigasul ii impusca pe ambii ofiteri si evadeaza.

La sectia de politie, Koesler studiaza un panou de dovezi care afiseaza victimele criminalului in serie si isi da seama ca numele fiecarei victime are o legatura cu una dintre cele zece porunci . Koesler presupune ca Nabors poate fi urmatoarea victima (pe baza poruncii „Sa nu dai marturie mincinoasa impotriva aproapelui tau"), dar Parintele Nabors reuseste sa indeplineasca fara incidente o slujba de Vinerea Mare . Dupa slujba, Koesler il vede pe Robert Javison care ajunge la biserica pentru a face o spovedanie. Javison ii marturiseste lui Nabors ca si-a fortat fiica sa faca incest cu el, inainte de a scoate o arma pentru a-l ucide pe Nabors; cu toate acestea, tentativa de crima este gresita atunci cand politia, observand din afara, il impusca pe Javison pe fereastra. Dupa aceea, lui Koesler i se da o scrisoare gasita in buzunarul lui Javierson; este biletul de sinucidere al lui Katherine in care isi ia ramas bun si ca isi iarta tatal.

Distribuie
Donald Sutherland ca parintele Robert Koesler
Charles Durning ca parintele Ted Nabors
Josef Sommer in rolul Lt. Walt Kosnicki
Belinda Bauer ca Pat Lennon
James Murtaugh ca Robert Javierson
Addison Powell in rolul parintelui Killeen
Anita Barone ca Irene Jimenez
Tom Mardirosian ca detectivul Fallon
Jihmi Kennedy ca ofiter cavaler
Anna Minot ca sora Mary Margaret
Mark Margolis in rolul parintelui Max
Rex Everhart in rolul parintelui Skiarski
Lupe Ontiveros ca Sophie
Stefan Gierasch ca Trupiano
Cordis Heard ca sora Magdala
Peter Van Norden ca parintele McGiff


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.