Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Danton (Franta 1983) Razboi 136 min Sb eng Regia
674 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dem Radulescu - Live in Germania (1995) / Partea 2
2.186 vizite - 0 comentarii
adaugat de coloana
 
  Copiii Junglei (Germania 2011) Aventuri,Drama / 131 min
1.594 vizite - 0 comentarii
adaugat de suzy
 
  Dem Radulescu - Live in Germania (1995) / Partea 1
2.745 vizite - 0 comentarii
adaugat de coloana
 
  Dem Radulescu - Live in Germania (1995) / Partea 3
2.399 vizite - 0 comentarii
adaugat de coloana
 
  Dem Radulescu - Live in Germania (1995) / Partea 4
2.310 vizite - 0 comentarii
adaugat de coloana
 
  Masca mov (SUA 1955) Aventuri,Istoric / 82 minute
758 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dem Radulescu - Live in Germania (1995) / Partea 5
1.983 vizite - 0 comentarii
adaugat de coloana
 
  Intoarcerea lui Sherlock Holmes(SUA 1986)Mister 52 min
1.127 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alb si Negru...in culori (Franta 1976) Comedie / 91 min
1.640 vizite - 0 comentarii
adaugat de tanita
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Numele trandafirului (It,Germania,Franta UK) 1986 131 m

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.10.2023  Adauga la favorite 108 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.7
   
 
THE NAME OF THE ROSE
REGIA Jean-Jacques Annaud
IMDB 7,7

Numele trandafirului este un film de mister istoric din 1986 regizat de Jean-Jacques Annaud , bazat pe romanul cu acelasi nume din 1980 al lui Umberto Eco


Calugarul franciscan William de Baskerville si novice-ul sau, Adso de Melk , ajung la o manastire benedictina de la inceputul secolului al XIV-lea din nordul Italiei. O moarte misterioasa a avut loc inaintea unei importante conferinte teologice a Bisericii – un tanar iluminator pare sa se fi sinucis. William, cunoscut pentru mintea sa deductiva si analitica, se confrunta cu staretul ingrijorat si obtine permisiunea de a investiga moartea. In urmatoarele cateva zile, au loc alte cateva decese bizare.

William si Adso fac cunostinta cu Salvatore, un cocosat care vorbeste farfurie in diferite limbi, si pe manuitorul si protectorul sau, Remigio da Varagine. William deduce din penitenziagita lui Salvatore ca acesta fusese candva membru al unei secte eretice si deduce ca Salvatore si Remigio ar fi fost implicati in crime. Intre timp, Adso intalneste o frumoasa taranca salbatica care s-a furisat in manastire pentru a schimba favoruri sexuale pentru mancare si este sedusa de ea.

Investigand si dornici sa evite acuzatiile de posesie demonica , protagonistii descopera si exploreaza o biblioteca labirintica din turnul principal interzis al manastirii. William descopera ca este „una dintre cele mai mari biblioteci din toata crestinatatea", care contine zeci de lucrari ale maestrilor clasici precum Aristotel , despre care se crede ca s-au pierdut de secole. William deduce ca biblioteca este tinuta ascunsa pentru ca astfel de cunostinte avansate, venite de la filozofii pagani, sunt greu de impacat cu crestinismul. William deduce in continuare ca toti cei care au murit au citit singura copie ramasa a celei de-a doua carti de poetica a lui Aristotel .

Investigatiile sale sunt ingradite de sosirea lui Bernardo Gui de la Inchizitie , chemat la conferinta si dornic sa ii puna in judecata pe cei pe care ii considera responsabili pentru decese. Cei doi barbati s-au ciocnit in trecut, iar inchizitorul zelos nu are timp pentru teorii in afara propriei sale. Salvatore si fata sunt gasiti lupta pentru un cocos negru in prezenta unei pisici negre. Gui prezinta aceasta ca o dovada de nerefuzat ca ei sunt in relatie cu Satana si il tortureaza pe Salvatore intr-o marturisire falsa . Salvatore, Remigio si fata sunt tarati in fata unui tribunal, unde Gui il intimideaza pe staret sa fie de acord cu judecata sa de erezie. Dar William, „invitat" si el de Gui sa faca parte din completul de judecatori, refuza sa confirme acuzatiile de crima, subliniind ca criminalul stia sa citeasca greaca, o abilitate pe care Remigio nu o poseda. Gui recurge la extragerea unei marturisiri de la Remigio prin amenintarea cu tortura si, in mod clar, planuieste sa aiba grija de William definitiv.

Cand bibliotecarul sef cedeaza la fel ca ceilalti, William si Adso urca in biblioteca interzisa si se intalnesc fata in fata cu Venerabilul Jorge, cel mai vechi locuitor al manastirii, cu cartea, care descrie comedia si cum poate fi folosita pentru a preda. . Crezand ca rasul si gluma sunt instrumente ale Diavolului, Jorge a otravit paginile pentru a opri raspandirea ideilor pe care le considera periculoase: cei care le citesc ar ingera otrava in timp ce isi lingau degetele pentru a ajuta la intoarcerea paginilor. Confruntat, Jorge arunca peste o lumanare, declansand un foc care cuprinde rapid biblioteca. William insista ca Adso sa fuga, deoarece reuseste sa adune o incarcatura inadecvata de carti nepretuite pentru a le salva; volumul de Poetica , Jorge si restul bibliotecii s-au pierdut.

Intre timp, Salvatore si Remigio au fost arsi pe rug. Fata a fost programata sa aiba aceeasi soarta, dar taranii locali profita de haosul incendiului de la biblioteca pentru a o elibera si a se intoarce impotriva lui Gui. Gui incearca sa fuga, dar ei isi arunca caruta de pe o stanca, spre moarte. William si Adso isi iau mai tarziu concediu de la Abatie. Pe drum, Adso este oprit de fata, cerandu-i in tacere sa ramana cu ea, dar Adso continua cu William. In naratiunea sa de incheiere, un Adso mult mai in varsta reflecta ca nu a regretat niciodata decizia sa, deoarece a aflat mult mai multe lucruri de la William. Adso afirma, de asemenea, ca fata a fost singura dragoste pamanteasca a vietii lui, dar nu a aflat niciodata numele ei.

Distribuie
Sean Connery in rolul lui William de Baskerville
F. Murray Abraham ca Bernardo Gui
Christian Slater ca Adso din Melk
Dwight Weist ca Adso mai in varsta (voce)
Helmut Qualtinger ca Remigio de Varagine
Elya Baskin in rolul lui Severinus
Michael Lonsdale ca staretul
Volker Prechtel ca Malachia
Feodor Chaliapin Jr. ca Jorge de Burgos
William Hickey ca Ubertino de Casale
Michael Habeck in rolul lui Berengar
Valentina Vargas ca Fata
Ron Perlman ca Salvatore
Leopoldo Trieste ca Michele da Cesena
Franco Valobra ca Ieronim din Kaffa
Vernon Dobtcheff ca Hugh din Newcastle
Donal O'Brian ca Pietro d' Assisi
Andrew Birkin ca Cuthbert din Winchester
Lucien Bodard in rolul cardinalului Bertrand
Peter Berling ca Jean d'Anneaux
Pete Lancaster ca episcop de Alborea
Urs Althaus ca Venantius
Lars Bodin-Jorgensen ca Adelmo din Otranto
Kim Rossi Stuart ca novice


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.