Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Masca de argint (Romania 1985) Aventuri / 107 minute
3.531 vizite - 0 comentarii
adaugat de copilul
 
  Masca de argint (Romania 1985) Aventuri / 107 minute
1.913 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Detasamentul Concordia (Romania 1980) Actiune 84 min
3.500 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Strazile din Los Angeles (SUA 1985) Drama / 111 min
867 vizite - 0 comentarii
adaugat de corina
 
  Vara sentimentala (Romania 1985) Gheorghe Dinica 75 min
4.459 vizite - 0 comentarii
adaugat de haga
 
  Un comisar acuza (Romania 1974) Actiune / 108 minute
2.376 vizite - 0 comentarii
adaugat de aris
 
  Impuscaturi sub clar de luna (Romania 1977) 90 min
3.995 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Ultima noapte a singuratatii (Romania 1976) Drama 83 min
2.423 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  4 luni, 3 saptamani si 2 zile ( Romania 2007) 108 min
3.179 vizite - 0 comentarii
adaugat de agata
 
  Capcana (Romania 1974) Actiune Mircea Albulescu / 86 min
3.546 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Masca de argint (Romania 1985) Actiune 108 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 26.09.2023  Adauga la favorite 124 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.3
   
 
Masca de argint
Regizor Gheorghe Vitanidis
IMDB 7.3

Dupa razmerita de la finalului filmului Misterele Bucurestilor, Buza de Iepure (Szabolcs Cseh) este inmormantat de mama sa, Agatha Slatineanu, Margelatu (Florin Piersic) se afla inchis in temnita domneasca, iar Agatha (Marga Barbu) a fost surghiunita temporar la Manastirea Cernica. Dar Buza de Iepure nu a murit, iar el a scapat din sicriu si este iar liber. „Fratia" apeleaza la el, la Oseaca (Mihai Mereuta), precum si la circul Tivoli al „profesorului" Aurica (Jean Constantin), pentru a realiza evadarea lui Margelatu din inchisoare. Pretextand ca aduce fan pentru caii inchisorii, Oseaca este lasat sa intre in curtea inchisorii cu un car de fan. In acelasi moment, circul aflat langa zidurile inchisorii prezinta un numar al „omului-ghiulea" in care Buza de Iepure este catapultat de un tun peste zidul inchisorii drept in carul cu fan al lui Oseaca. Buza de Iepure intra in inchisoare, elibereaza detinutii si pe Margelatu si fug ascunsi in carul de fan.

In inchisoare, Margelatu auzise de la un boier inlantuit pe nume Hargot (Vasile Nitulescu), care fusese acuzat ca a incercat sa-l rastoarne pe domnitorul Gheorghe Bibescu (Ion Besoiu), o poveste despre existenta unei comori. Boierul inlantuit mostenise de la inaintasii sai bijuterii, potire si icoane de aur. Aurul fusese turnat in lingouri si ingropat in mina de la Baia de Arama. De existenta acestei comori nu stia decat verisorul sau, boierul Valcu (Marin Moraru). Boierul inchis le spune colegilor sai de suferinta sa ia legatura cu boierul Valcu si sa-i spuna acestuia sa dea tot aurul pentru a sprijini cauza Fratiei, apoi moare.

In acelasi timp, domnitorul Bibescu propune in Obsteasca Adunare sa se concesioneze minele de aur ale Tarii Romanesti catre Serge Troianoff (Alexandru Repan), bancher la Sankt Petersburg. La presiunea domnitorului, Obsteasca Adunare isi da acceptul. Aga Villara (Traian Stanescu) ii cere Agathei sa-l iscodeasca pe Troianoff pentru a afla mai multe informatii despre el. In timpul unui banchet fastuos oferit de Troianoff, in care doamnele gasesc sub servete bijuterii costisitoare, iar Agata primeste insasi trasura bancherului, cu tot cu vizitiu, pentru a fi dusa acasa, are loc un conflict in care sunt impuscati doi oameni. In sala unde boierii jucau carti patrunde un om care poarta imbracamintea lui Margelatu si o masca de argint pe fata. El il rapeste pe boierul Vardala, detinatorul unor mine de aur, pe care-l acuza ca si-a pus semnatura pentru concesionarea minelor de aur, desi jurase altceva in fata Fratiei. Boierul Vardala este impuscat, ca si un alt boier care incercase sa scoata pistolul.

Faptul ca omul cu masca de argint l-a judecat pe boierul Vardala „in numele Fratiei" ajunge la urechile agai Villara, care considera ca incidentul „a picat bine" pentru grupul sau de interese. In acelasi timp, membrii Fratiei cred ca Margelatu si-a pierdut mintile, savarsind fara aprobare actiuni „in numele Fratiei". C.A. Rosetti si membrii Fratiei il trimit pe locotenentul Deivos (George Motoi) pentru a lua legatura cu Margelatu.

Troianoff aflase si el de existenta comorii boierului Valcu si, impreuna cu Agatha si cu vizitiul surdo-mut Casapu, pornesc spre mosia boierului de la poalele Muntilor Valcan. Dandu-se drept trimis imperial rus care venise sa-i dea un act care sa confirme descendenta boierului Valcu din domnitorul Tihomir, Troianoff este lasat sa intre pe mosie. El ii spune boierului ca tronul domnesc trebuie garantat, iar boierul Valcu ii invita in Capela Corbului si-i arata intr-o firida din spatele tronului pretins al domnitorului Tihomir un morman de lingouri din aur. Boierul lesina de emotie, iar in acest timp Troianoff il cheama pe Casapu si incarca tot aurul in caleasca lor, apoi impreuna cu Agatha il introduc pe boier in firida si o inchid in spatele tronului domnesc. Apoi, cei trei pornesc cu trasiura catre Turnu Severin dorind sa paraseasca Tara Romaneasca. La doua zile, la conacul boierului Valcu poposeste Margelatu care-l gaseste pe boier mort. Margelatu, dar si Agia (care aflase de uciderea boierului Valcu), pornesc in urmarirea lui Troianoff. Incoltit, acesta impinge trasura intr-o balta din Valea Ielelor, apoi se intoarce cu Agatha la Bucuresti.

Personajul cu masca de argint apare iarasi, incercand sa-l ia ostatic pe agentul diplomatic turc Fuad „in numele Fratiei". Acesta din urma se apara si reuseste sa-l raneasca la mana pe atentator. Cateva zile mai tarziu, Troianoff citeste in ziar ca s-a pus in vanzare balta in care ingropasera aurul si pleaca cu Agatha intr-acolo. Buza de Iepure, care stia de locul unde fusese ascunsa comoara, il anunta pe Margelatu si cei doi pornesc in urmarirea bancherului. Troianoff scoate trasura din mlastina si pe cand fugea cu aurul sunt opriti de omul cu masca de argint. Acesta spune ca ii va ucide si in timp ce incerca sa traga asupra lor este ucis din spate de Margelatu. Scotandu-i masca de pe fata, Margelatu dezvaluie faptul ca omul cu masca de fier era Aristide, nepotul Agathei. Tot Margelatu afirma ca asa-zisul bancher Troianoff era de fapt feciorul unui targovet de la Vaslui pripasit pe la Viena, de unde se intorsese cu o identitate falsa.

Locotenentul Deivos ii incredinteaza aurul boierului Valcu lui Margelatu pentru a-l pune la adapost. Cand sosesc oamenii Agiei, trasura cu aur era deja departe.

Distributie [1]
Florin Piersic — Margelatu
Marga Barbu — Agatha Slatineanu
Alexandru Repan — Serge Troianoff
Szabolcs Cseh — Buza de Iepure (mentionat Sobi Ceh)
Ion Besoiu — domnitorul Gheorghe Bibescu
Ovidiu Iuliu Moldovan — Aristide / „Masca de argint"
Traian Stanescu — aga Villara
George Motoi — lt. Deivos
Jean Constantin — „profesorul" Aurica
Marin Moraru — boierul Teodosie Valcu
Vasile Nitulescu — boierul Hargot
Mihai Mereuta — taranul Oseaca care aduce carul cu fan
Constantin Codrescu — Ion Heliade-Radulescu
Gheorghe Nutescu — agentul diplomatic turc Fuad
Coca Andronescu — Maria, bucatareasa boierului Valcu
Olga Delia Mateescu — Aspasia Sutu, sora Agathei
Anna Szeles — tiganca care-l atrage pe Margelatu
Constantin Gurita — boierul conservator Vardala
Radu Dunareanu — poetul Cezar Bolliac
Emil Coseru
Dumitru Lazar — vizitiul surdo-mut Casapu
Mihai Verbitchi
Boris Petrof — crasmarul care-l serveste pe Margelatu
Mihai Persa — slujbas al Agiei
Mihai Marta
Val Lefescu
Monica Roman
George Alexandru — epilepticul
Miron Murea
Ionel Rusu
George Menelas
Aurel Popescu


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.