Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Detectivul defect (Franta 1984) Comedie 90 min
548 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Paradisul in direct (1994) / Comedie romaneasca 77 min.
8.811 vizite - 0 comentarii
adaugat de vasiliu
 
  Pasiunea mea (SUA 1936) Comedie Marlene Dietrich 89 min
1.876 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Printesa mireasa (SUA 1987) Comedie 98 min
1.043 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vedo Nudo (Italia 1969) Comedie Nino Manfredi / 113 min
1.274 vizite - 0 comentarii
adaugat de morcov
 
  Legea e lege (Franta 1958) Comedie cu Fernandel 90 min
6.997 vizite - 0 comentarii
adaugat de seara
 
  Monitoarele (SUA 1969) Comedie SF 92 min
179 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fire Marshall Bill - (Jim Carrey 1990) / Comedie 52 min
2.382 vizite - 0 comentarii
adaugat de lindo
 
  S-a regasit compania a 7-a (Franta 1975) Comedie 85 min
2.131 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Benjamin (Franta 1968) Comedie romantica 142 min
559 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Calea Lactee (Franta 1969) Comedie 97 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 25.09.2023  Adauga la favorite 83 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.7
   
 
La voie lactee (1969)

Nota IMDB: 7.7
Regia:Luis Bunuel
Doi vagabonzi francezi, Pierre si Jean, decid sa urmeze traseul de pelerinaj de la Paris la Santiago de Compostela de-a lungul traditionalului Calea Sf. Iacob . In timp ce merg pe marginea drumului din Franta, intalnesc un barbat cu o pelerina neagra care le spune sa se culce cu o prostituata si sa aiba copii cu ea, un exemplu al profetiei din Osea . Apoi pelerinii ajung la un han, gasesc un sergent de politie si un preot care discuta despre natura euharistiei si transsubstantiarea . Preotul este luat de personalul unui spital de boli psihice din apropiere. Mai tarziu, pelerinii gasesc adapost pentru noapte la o ferma, in timp ce un Priscilian secretsecta se intalneste in apropiere. Serviciul lor secret implica repetarea ritualului, o scurta declaratie de credinta, urmata de intalniri sexuale intre congregatia masculina si feminina.

Apoi, pelerinii cauta fara succes mancare de la un restaurant scump, al carui manager explica personalului sau controversa cu privire la divinitatea lui Isus Hristos , asa cum a fost dezbatuta in timpul Sinodului I de la Niceea . Mai tarziu, pelerinii trec pe langa un internat si privesc copiii cantarind pentru parintii si profesorii lor. In timp ce o clasa de fete recita erezii si le proclama „anateme", unul dintre pelerini isi imagineaza executia unui papa de catre o banda de revolutionari. Dupa ce blestema o masina care trece, aceasta se prabuseste si soferul este ucis. Cercetand epava, ei intalnesc un om ciudat, poate Diavolul , care ii da unuia dintre pelerini pantofii mortului. La o capela de-a lungul drumului, pelerinii intalnesc un grup de jansenisticalugarite, care pironiesc pe unul din grupul lor pe o cruce de lemn. Afara, un iezuit si un jansenist se duel cu sabia, in timp ce se cearta asupra doctrinelor predestinatiei si a harului irezistibil pentru pacatosi.

In cele din urma, cei doi pelerini ajung in Spania, unde accepta sa aiba grija de un magar pentru alti doi barbati. Acesti oameni noi parasesc pelerinii si calatoresc la o manastire din apropiere, unde urmaresc profanarea oficiala a mormantului unui preot din cauza descoperirii unor scrieri eretice postume referitoare la natura Treimii . Cei doi barbati proclama cu voce tare ca Dumnezeirea nu este trinitar si evadeaza. In padure, isi schimba hainele cu niste vanatori care inoata intr-un lac si distrug prin focuri de arma un rozariu descoperit intr-unul din buzunarele lor. Mai tarziu in acea noapte, o viziune a Fecioarei Mariale apare si le intoarce rozariul. Cei doi barbati si pelerinii originali se intalnesc din nou la un han, unde ii povestesc unui preot local despre viziunea lor miraculoasa recenta. Preotul povesteste o alta minune, in care Fecioara Maria ia forma si indatoririle unei calugarite ratacitoare de cativa ani pana cand calugarita se intoarce la manastire de parca nu ar fi plecat niciodata. Mai tarziu in acea noapte, preotul explica in continuare cum fecioria ei trebuie sa fi ramas intacta atat in timpul conceptiei spirituale, cat si in timpul nasterii fizice a lui Isus, ca „raza soarelui care patrunde pe o fereastra".

La periferia orasului Santiago de Compostela , cei doi pelerini se intalnesc cu o prostituata care vrea sa ramana insarcinata si da aceleasi nume pentru copii ca cele prezise de barbatul din pelerina la inceputul filmului. In ultimul episod al filmului, doi orbi il intalnesc pe Isus si discipolii lui. Orbirea lor este vindecata, dar ei nu pot intelege ceea ce vad sau merg fara ajutor.

Distribuie
Paul Frankeur – Pierre
Laurent Terzieff – Jean
Alain Cuny – L'homme a la cape / Man with cape
Edith Scob – Fecioara Maria
Bernard Verley – Isus
Francois Maistre – preot francez
Claude Cerval – Brigadier
Pierre Clementi – Diavolul
Julien Bertheau – Maitre d'Hotel
Michel Piccoli – marchiz de Sade
Georges Marchal – Iezuitul
Jean Piat – Jansenistul
Daniel Pilon – Francois
Claudio Brook – Episcopul
Julien Guiomar – preot spaniol
Marcel Peres – Posadero
Delphine Seyrig – Prostituata
Jean-Claude Carriere – Priscilian
Michel Etcheverry – Inchizitorul
https://www.youtube.com/watch?v=_bXqouUEP8Q


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.