Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Nici o camera unde sa mori (1969) / Western / 97 min
251 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Blonda si Cetatea de Aur (SUA 1984) Western 96 min HD
1.316 vizite - 0 comentarii
adaugat de calul
 
  Dragostea lui George Armstrong (1967) / Western/ 135 min
579 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aduceti-mi capul lui Alfredo Garcia! (SUA 1974) 112 min
2.077 vizite - 0 comentarii
adaugat de video
 
  Proscrisul (SUA 1943) Drama,Romantic,Western / 117 min
3.133 vizite - 0 comentarii
adaugat de lorena
 
  Razbunatorii (SUA 1972) Aventuri,Western / 270 min
800 vizite - 0 comentarii
adaugat de marco
 
  Marele Jake (SUA 1971) Western cu John Wayne 109 min HD
11.892 vizite - 0 comentarii
adaugat de kafka
 
  Inchisoarea (Cambogia -2017) Actiune 92 min Sb rom
1.410 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cutezanta eterna a iubirii (SUA 2011) Western / 88 min
7.948 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte (1972) / 177 min
1.373 vizite - 0 comentarii
adaugat de mihail
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Banda lui Spikes (SUA 1974) Western / 76 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 25.09.2023  Adauga la favorite 85 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.2
   
 
The Spikes Gang (1974)

Nota IMDB: 6.2

Regia:Richard Fleischer
Harry Sp
ikes ( Lee Marvin ) este un jefuitor de banci imbatranit al Vechiului Vest care se stinge. Ranit si aproape de moarte, el este gasit si restabilit sanatatea de catre trei tineri impresionabili care sunt prieteni de-o viata - Wil ( Gary Grimes ), Tod ( Charles Martin Smith ) si Les ( Ron Howard ). Ei refuza orice plata de la Spikes pentru eforturile lor, iar cand s-a vindecat pleaca spunand ca nu va uita amabilitatea lor. Mai tarziu, dupa ce a suportat o bataie din partea tatalui sau si incurajat de reminiscentele lui Spikes despre viata buna, Wil decide sa fuga de acasa cautand entuziasm si o viata usoara, iar ceilalti 2 baieti decid sa urmeze.

Cei trei baieti ajung in cele din urma intr-un oras din Texas, infometati si descurajati si, intr-un moment de inspiratie, incearca sa jefuiasca o banca. In acest proces, Tod ucide accidental un barbat, iar Les scapa toti banii, dar reusesc sa evadeze si sa traverseze Rio Grande in Mexic.

Ajuns in orasul mexican Piedras Negras fara bani si incapabil sa gaseasca de lucru, Wil amaneteaza ceasul antic al bunicului sau pentru 10 dolari, suficient pentru a le cumpara o masa. In acea noapte, incearca sa fure ceasul inapoi, dar se poticnesc direct in biroul serifului si ajung la inchisoare.

Dupa ce au suferit in inchisoare timp de 8 saptamani, se intampla sa arunce o privire pe fereastra si sa-l vada pe Spikes si sa-l cheme. Bun de cuvant, Spikes il mita pe temnicer, le cumpara bai, mancare si bautura inainte de a-si lua ramas bun. De asemenea, le mai spune ca barbatul pe care l-au ucis a fost un senator de stat si ca acum au fiecare o recompensa de 1500 de dolari pentru ei, viu sau mort. Baietii raman in Mexic si incearca sa mearga „direct" la o serie de locuri de munca usoare, inainte de a intalni din nou Spikes care se ofera sa-i ia in „gasca" lui.

Ei planuiesc un jaf de banca inapoi in SUA, Spikes testandu-si mai intai curajul intr-o cursa uscata in banca mexicana. Trecand granita, tabaresc in afara orasului si sunt intalniti de un batran care si-a dedus planul si vrea sa intre in banda. Cand Spikes ii spune ca nu, el incearca sa-i puna pe baieti intr-o lupta pentru a-si dovedi valoarea, iar Wil il impusca accidental.

Totul incepe sa se inrautateasca: jaful bancii este un esec colosal, Tod este impuscat in spate si au un schimb de focuri cu Posse. In siguranta, Spikes stie ca Tod este pe moarte si ii incurajeaza pe ceilalti sa-l abandoneze si sa aiba grija de ei insisi. Wil si Les refuza, iar Spikes ii paraseste, spunand „Mult noroc". Incercand sa gaseasca un doctor, Wil atrage un alt Posse, care coboara asupra lor cand termina de ingropat pe Tod.

Dupa ce s-a intors in Mexic, Wil il paraseste pe Les pentru ca doreste sa trimita o scrisoare finala familiei lui Tod, spunand ca se va intalni cu Les in „Biserica Mare" din orasul mexican Piedras Negras in exact doua saptamani. Sosind inapoi din calatorie, Wil intra in biserica si intalneste un barbat care spune ca Les l-a trimis si ca a fost grav ranit, impuscat de patru ori de doi barbati, vanatori de recompense pe nume Morton si Spikes. Omorandu-l pe Morton in afara infirmeriei, Wil incearca sa plece cu Les doar pentru a-l face sa moara in bratele lui.

Se indreapta spre hotel pentru a-l infrunta pe Spikes si pare sa-l surprinda in camera lui de hotel cu arma inca atarnata de stalpul patului. Spikes ii spune ca s-a intalnit cu insusi guvernatorul Texasului, care i-a promis iertare pentru toate crimele sale daca ii aduce pe baieti. Apoi spune ca il respecta pe Wil si isi doreste sa nu fie asa cum este, spunand ca nu a vrut sa-l omoare pe Les, dar s-a atras pe el si nu a avut de ales. Wil ii cere sa se ridice ca sa-l poata ucide „corect", dar Spikes isi arunca palaria in el si trage o arma ascunsa, impuscandu-l in piept. Cu toate acestea, Wil reuseste sa renunte la o serie de focuri si sa-l omoare pe Spikes, inainte de a iesi din hotel si la gara. Wil isi imagineaza ca se urca in tren si se intoarce acasa pentru a-si imbratisa tatal, inainte ca acesta sa se prabuseasca mort.

Filmul se termina cu un montaj al baietilor cand au pornit prima data in aventura, spunand „Hai, sa avem noroc!"

Distribuie
Lee Marvin ca Harry Spikes
Gary Grimes ca Wilson Young
Charles Martin Smith ca Tod Hayhew
Ron Howard ca Les Richter
Arthur Hunnicutt ca Kid White (alias Billy Blanco)
Noah Beery, Jr. in rolul lui Jack Basset
Marc Smith ca Abel Young
Don Fellows ca Cowboy
Elliott Sullivan ca Billy
Robert Beatty in rolul seriful
Ralph Brown ca lider al grupului
Bill Curran ca Gillis
Ricardo Palacios ca doctor
David Thomson ca seriful de la Carrizo Springs
Bert Conway ca Casier de banca
Adolfo Thous ca amanet
Allen E. Russell ca Morton
Frances O'Flynn ca doamna Young
Rafael Albaicin ca Negustor
Tito Garcia in rolul mexicanului
Juan Manuel Torres Gomez


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.