Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Urgia (Romania 1977) Drama Gheorghe Cozorici 95 min
3.871 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Orasul fantoma (SUA 1977) cu Chuck Norris / 84 min
8.068 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O fata stralucitoare (SUA 1998) Drama,Romantic / 91 min
1.643 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dublu delict (Italia 1977) Drama Peter Ustinov 100 min
3.314 vizite - 0 comentarii
adaugat de rece
 
  Taramul interzis In cautarea dr Livingstone (SUA) Sb ro
981 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretul lui Nikola Tesla (SUA 1980) Drama 96 min
1.288 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mai mare decat viata (SUA 1956) Drama 95 min
635 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Opritor de fluier (SUA 1946 ) Drama -Crima 85 min
666 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prietenia (SUA 2005) Drama,Romantic / 123 minute
558 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Mai mare decat viata (SUA 1956) Drama 95 min
1.099 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Moartea lui Richie (SUA 1977) Drama 97 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 22.09.2023  Adauga la favorite 122 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.8
   
 
The Death of Richie
Regia Paul Wendkos
IMDB 6.8

Moartea lui Richie este un film drama american din 1977 , realizat pentru televiziune , bazat pe Richie , o carte non-fictiune a lui Thomas Thompson despre moartea in 1972 a lui George Richard „Richie" Diener Jr. de catre tatal sau, care in cele din urma a fost nu este acuzat de moartea prin impuscare a fiului sau. Filmul a avut premiera pe NBC pe 10 ianuarie 1977.

Complot
Filmul se deschide cu scena unei inmormantari intr-un mare cimitir suburban. Jelierii, multi dintre ei tineri, inconjoara un sicriu in timp ce un elogios vorbeste. Un cuplu mai in varsta imbracat in negru este cel mai aproape de sicriu, ceea ce sugereaza ca sunt parintii decedatului. Tatal indurerat plange deschis, iar sotia lui il mangaie.

Povestea trece apoi de la cimitir la o masina care vireaza neregulat pe o strada. Inauntru se afla Richie Werner ( Robby Benson ), in varsta de 17 ani , care se drogheaza in masina cu cei trei prieteni ai sai. Soferul, Brick, este oprit pentru conducerea sa neregulata. Ofiterul de politie spune ca este dispus sa-l lase pe Brick sa dezlege ca o favoare, dar asteapta favoruri in schimb de la Brick, care este de acord.

Acesta este inceputul unei serii de episoade care il aduc pe Richie in conflict cu tatal sau George ( Ben Gazzara ), un barbat sever care isi iubeste fiul, dar are probleme in a-si exprima sentimentele. Eileen Brennan o interpreteaza pe mama iubitoare, dar ineficienta a lui Richie, Carol, iar Lance Kerwin il joaca pe fratele sau mai mic, Russell, fata de care Richie este foarte protector in ciuda propriilor demoni.

Tatal si fiul fac incercari sincere de a se intalni la jumatatea drumului si de a vedea un oarecare succes. Richie primeste o slujba, desi o pierde mai tarziu, cand Brick si batausii lui apar acolo. George il ajuta chiar pe Richie sa se apropie de Sheila (Cynthia Eilbacher), o fata de la scoala care ii place. Dar relatia tata-fiu se inrautateste pe masura ce presiunile sociale si sentimentele personale il conduc pe Richie mai adanc in dependenta lui de droguri; pe masura ce abuzul sau de droguri creste, au confruntari din ce in ce mai violente. Se ofera consiliere familiala, dar George refuza sa participe.

Punctul culminant al filmului vine atunci cand George intervine informand politia despre activitatile fiului sau intr-o incercare disperata de a-i salva viata. Richie se confrunta cu tatal sau intr-o furie indusa de droguri (de la ingestia a ceea ce se numeste „rosii", de obicei argou pentru barbiturice [1]), amenintandu-l cu o pungitura. George se retrage la subsolul casei familiei, unde Richie il urmeaza. George preia un revolver din cutia sa de instrumente si il tinteste spre Richie, dar nu il trage, impingand ciocanul inapoi in incercarea de a-si convinge fiul ca nu blufeaza. Richie tipa in mod repetat ca tatal sau sa-l impuste. George reuseste sa-l invinga pe Richie trantandu-i cutine din mana, dar Richie se retrage la etaj si se intoarce la subsol cu ​​o foarfeca si isi batjocoreste tatal din nou si din nou, indraznindu-l sa-l impuste, apropiindu-se de el, crezand ca George nu nu am curajul s-o fac.

Cu o mana ferma, George apasa pe tragaci. Un fulger orbitor din teava armei se transforma apoi intr-un buchet de flori pe un sicriu de mahon din cimitir de la inceput, reluand serviciul. Dupa Psalmul 23 , Sheila citeste un scurt elogiu:

Pentru noi vei exista in flori, in copaci si in toate lucrurile naturii pe care ni le-a dat Dumnezeu. Richie, acum te afli intr-o lume a pacii si a fericirii pentru totdeauna. Roaga-te pentru noi asa cum ne rugam pentru tine. Si undeva, candva, ne vom alatura tie. Cu dragoste din partea tuturor prietenilor tai.

Filmul se termina cu un scurt epilog scris despre o fotografie in care George plaseaza un trandafir pe sicriul lui Richie, afirmand ca un mare juriu a votat in unanimitate sa nu-l acuze pe George Werner pentru moartea prin impuscare a fiului sau si ca el traieste ca un om liber.

Distributia
Ben Gazzara ... George Werner
Eileen Brennan Carol Werner
Robby Benson ... Richie Werner
Lance Kerwin ... Russell Werner
Shirley O'Hara ... Mrs. Norlon
Jennifer Rhodes ... Elaine


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.