Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Zbarnitor (Korea de Sud 2008) Romantic / 98 minute
693 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Zumzetul (Korea 2008) Romantic / 98 minute
2.254 vizite - 0 comentarii
adaugat de goldi
 
  Nu esti niciodata prea tanar (SUA 1955) Comedie 102 min
550 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nu esti niciodata prea tanar (SUA 1955) Comedie 102 min
528 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regina fecioara(SUA 1955)Drama 92 min
2.793 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jefuitorii 86 min (SUA 1955) Aventuri / 86 minute
1.291 vizite - 0 comentarii
adaugat de suzy
 
  Nu poti fi un strain (1955) Drama Stanley Kramer 105 min
1.590 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  Nu esti niciodata prea tanar (SUA 1955) Comedie 102 min
1.105 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regina fecioara (SUA 1955) Drama 92 min
915 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Partenerul lui Tennessee (SUA 1955) Ronald Reagan 82 min
1.550 vizite - 0 comentarii
adaugat de barbi
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Cutitul Mare(SUA 1955) Melodrama 111min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.09.2023  Adauga la favorite 85 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.8
   
 
The Big Knife
IMDb 6.8
Regia Robert Aldrich
Charlie Castle, un actor de mare succes de la Hollywood , locuieste intr-o casa imensa, cu toate facilitatile asociate celebritatii sale. Influentul cronicar de barfa Patty Benedict il viziteaza pentru a afla informatii despre casnicia lui, dar Castle refuza sa confirme nimic pentru ea. Sotia sa, Marion, si-a luat fiul cel mic si locuieste separat de el; ea este, de fapt, la un pas de a cere divortul. Ea s-a saturat de afemeiatul lui betiv si de faptul ca a renuntat la idealurile sale pentru asteptarile mai mici de la Hollywood.

Marion nu vrea ca el sa-si reinnoiasca contractul cu puternicul sef de studio Stanley Shriner Hoff si nu va fi de acord cu o impacare cu sotul ei daca acesta semneaza. Un Castle torturat emotional doreste cu disperare sa o recastige pe Marion, care a fost propusa de scriitor si prietenul lui Castle, Hank Teagle. Castle este de acord, dorind sa fie liber de stransoarea studioului asupra vietii si carierei sale si sa poata face o munca mai inspirata decat filmele schlock pe care Hoff le impinge asupra lui.

Il roaga pe agentul sau nevoias, Nat, sa-l ajute sa fie liber. Cu toate acestea, Nat este constient de faptul ca Hoff si mana lui dreapta, Smiley Coy, cunosc adevarul din spatele unui accident de lovitura si fuga in care Castle se afla la volan si care a dus la moarte. Prietenul lui Castle, Buddy Bliss, si-a luat vina pentru accident si a executat pedeapsa pentru acesta.

Hoff si Coy ajung la casa lui Castle pentru a incheia afacerea. Sfidarea lui Castle il infurie pe Hoff, care este dispus sa faca orice, inclusiv santaj in legatura cu accidentul, pentru a-l forta pe actor sa se angajeze intr-o intele-gere de sapte ani. Pana la urma, simplul fapt al santajului functioneaza si Castle semneaza noul contract.

Sotia agresiv flirtatoare a lui Buddy, Connie, vine; descurajat, Castle permite ca partea intunecata a naturii lui sa prevaleze si se culca cu ea. Ulterior, Ma-rion si Hank participa la o adunare la locul lui Castle, dupa care Castle o im-pune pe sotia sa sa asculte din nou rationamentul sau cu privire la motivul pentru care ar trebui sa se reintalneasca. Ea pleaca in cele din urma cu Hank, dar de fapt are doua ganduri despre Castle.

Intre timp, Smiley, care a participat la o petrecere la unul dintre vecinii lui Castle, vine sa-i spuna actorului ca Dixie Evans, o starleta care se lupta, care se intampla sa fi fost in masina cu Castle in noaptea accidentului, ameninta sa dezvaluie ce ea stie despre accident. Smiley ii sugereaza lui Castle sa o invite, sa vorbeasca si sa vada daca o poate convinge sa taca. Castle face acest lucru si este intelegator fata de sentimentele ei de a fi tratata in mod mizerabil si nesocotita ca actrita. Ea vrea sa-l strice pe Hoff, nu pe Castle.

Dupa ce l-a pus pe Hank sa o duca inapoi la Castle, Marion soseste in timp ce Dixie este acolo. Actrita pleaca imediat si cuplul poarta o conversatie intensa; Marion arata clar ca este cel putin dispusa sa incerce din nou sa le reaprinda casnicia.

Ulterior, Dixie merge la biroul lui Hoff si provoaca o astfel de tulburare, incat seful studioului si Smiley decid ca trebuie sa fie redusa definitiv la tacere. Smi-ley ii prezinta lui Castle un plan pentru a realiza acest lucru, care implica cri-ma. In cele din urma, indemnat sa-si sustina idealurile, actorul ii cheama pe Hoff si Nat si, cu Marion prezenta si acum constienta de prezenta lui Dixie in noaptea accidentului, ii sfideaza pe acesti barbati nemilos care il angajeaza. De asemenea, el ordona sa nu i se intample nimic lui Dixie.

Hoff si Smiley incearca inca un truc de extorcare, producand inregistrari facute in secret despre Marion cu Hank. Nici Marion, nici Castle nu sunt miscati de aceasta incercare si, in cele din urma, un Hoff revoltat il da drumul lui Castle. „Ai terminat", ii spune Smiley actorului. Dupa un scurt ragaz li-nistit, Buddy intra in furtuna pentru a dezvalui ca a descoperit aventura lui Castle cu Connie. In loc sa accepte pe Castle oferta lui de a se lasa lovit, Bud-dy il scuipa in fata.

Castle cere sa i se faca o baie si, dupa ce i-a promis lui Marion „un viitor mai bun", urca. Smiley se intoarce sa-l sune pe Hoff si il anunta ca Dixie, iesind clatinand dintr-un bar si iesind in strada, a fost lovita si ucisa de un autobuz.

In ciuda faptului ca s-a rascumparat in multe feluri, Castle este devastat de tradarea unui prieten, si-a sacrificat integritatea si a chinuit femeia pe care o adora. Smiley, Marion si Nat patrund in baie. In timp ce Marion tipa, Smiley ia la telefon si spune studioului ca Castle a murit de un atac de cord, in timp ce ii spune sa-i spuna lui Stanley ca s-a taiat de trei ori. Marion se intristeaza, in timp ce camera se retrage si ne dezvaluie ca o urmarim plansul pe un ecran de cinema.

Distribuie
Jack Palance ca Castelul Charlie
Ida Lupino ca Castelul Marion
Wendell Corey ca Smiley Coy
Jean Hagen ca Connie Bliss
Rod Steiger ca Stanley Shriner Hoff
Shelley Winters ca Dixie Evans
Ilka Chase ca Patty Benedict
Everett Sloane ca Nat Danziger
Wesley Addy ca Horatio „Hank" Teagle
Paul Langton in rolul lui Buddy Bliss
Nick Dennis ca Mickey Feeney
Bill Walker in rolul lui Russell
Michael Winkelman ca Billy Castle
Strother Martin ca Stillman


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.