Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Eram sot pe timp de razboi (SUA 1949) Comedie / 105 min
935 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Doi natarai in Africa (SUA 1949) Aventuri,Comedie 79 min
2.946 vizite - 0 comentarii
adaugat de kafka
 
  Si copilul face trei (SUA 1949) Comedie 84 min
165 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Epoca romantica (Anglia 1949) Comedie 80 min
257 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Calea stramba (SUA 1949) Actiune,Crima 86 min
1.271 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prietena mea Irma (SUA 1959) Comedie Jerry Lewis 104 min
2.157 vizite - 0 comentarii
adaugat de haga
 
  Prea tarziu pentru lacrimi (SUA 1949) Crime,Drama 99 min
735 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Maltratatul (SUA 1949) Crima,Drama,Film-Noir / 96 min
1.260 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  Portul New York-ului (SUA 1949) cu Yul Brynner 81 min
6.452 vizite - 0 comentarii
adaugat de calul
 
  Marele om singuratic (SUA 2012)Comedie 95 min
1.018 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Vino la grajd (SUA 1949 ) Comedie 94 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.09.2023  Adauga la favorite 89 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.1
   
 
Come to the Stable
Regia Henry Koster
IMDB 7.1


Intr-o noapte de iarna, doua surori franceze, sora Margaret ( Loretta Young ) si sora Scholastica ( Celeste Holm ) , nascuta in Chicago, ajung in micul oras din New England, Bethlehem, unde o intalnesc pe Amelia Potts ( Elsa Lanchester ), o pictorita de tablouri religioase. Surorile anunta ca au venit sa construiasca un spital, iar sora Margaret explica ca a fost responsabila de un spital de copii din Normandia in timpul razboiului.cand a devenit o tinta potentiala in timpul unei campanii militare. Intrucat multi dintre copii nu au putut fi evacuati, sora Margaret a facut o cerere personala unui general american sa nu bombardeze spitalul, pe care germanii il foloseau ca post de observatie. Spitalul a fost crutat, dar cu pretul vietilor americane, iar sora Margaret a promis lui Dumnezeu ca, in semn de recunostinta pentru salvarea copiilor, se va intoarce in America pentru a construi un spital pentru copii.

Domnisoara Potts se intreaba de ce au ales Bethleem, iar sora Margaret spune ca au primit o carte postala cu o reproducere a unei scene de nastere pictata de domnisoara Potts, intitulata „Vino la grajd", cu informatii despre zona Bethleem. Surorile decid apoi ca un deal local reprezentat intr-un alt tablou al domnisoarei Potts ar fi un loc bun pentru spital.

Dupa ce compozitorul Bob Masen ( Hugh Marlowe ), care este vecinul si proprietarul domnisoarei Potts, le spune surorilor ca dealul este detinut de Luigi Rossi din New York, surorile il viziteaza pe episcopul catolic local pentru a-i cauta sprijinul pentru proiectul lor planificat. Nu ii poate ajuta cu proiectul lor, dar le da o suma mica de bani pentru a-i ajuta. Cand se intorc la Bethleem, portarul religios al lui Bob, Anthony James, le ofera o plimbare de la gara cu jeep-ul lui Bob (el continua sa-i ajute pe tot parcursul filmului).

Pe masura ce sora Margaret a invatat sa conduca un jeep in timpul razboiului, au aranjat sa imprumute jeep-ul pentru a merge la New York pentru a-l gasi pe domnul Rossi si a-i cere sa-si doneze pamantul. Rossi conduce o operatiune de case de pariuri si, in ciuda sigurantei sale, surorile reusesc sa-l vada. El le spune surorilor ca intentioneaza sa-si construiasca casa de batrani pe santier. In timp ce se pregatesc sa plece, sora Margaret observa o imagine si afla ca fiul lui Rossi a fost ucis in actiune langa spitalul lor din Rouen. Surorile ii spun apoi lui Luigi ca se vor ruga pentru fiul sau. Deodata, Rossi se razgandeste si ii informeaza ca terenul este al lor daca vor instala un vitraliu in viitorul spital in memoria fiului sau.

Incantati, se intorc la Bethleem, unde Bob si iubita lui, Kitty Blaine, asculta un demo al unei noi piese pe care a compus-o, iar surorile vin sa-i multumeasca pentru folosirea jeep-ului. Bob anunta apoi ca va merge la Hollywood timp de douasprezece saptamani pentru a lucra la un film.

Surorile dobandesc o optiune de trei luni pentru 5.000 de dolari pe o fosta hamamelisuzina de imbuteliere vizavi de proprietatea Rossi pentru a fi folosita ca adapost temporar pentru realizarea constructiei spitalului. Cu toate acestea, cand episcopul se uita peste hartii, el descopera ca pretul de cumparare implica o ipoteca de 25.000 de dolari, mult mai mult decat fondurile de functionare pe care surorile le au la dispozitie. El le spune surorilor ca va trebui sa anuleze contractul, dar in acel moment mai sosesc inca 11 surori si un capelan din Franta, care au fost convocati anterior de surori in urma succesului lor initial. Episcopul se cedeaza, permitandu-le sa ramana pe perioada optiunii, cu intelegerea ca toti trebuie sa plece daca nu pot strange banii suplimentari in acest timp, dar mai tarziu ii remarca monseniorului sau asistent ca simte forte de neoprit la lucru.

Cand Bob se intoarce de la Hollywood cu Kitty si trei oaspeti, el descopera numarul crescut de surori care au vanzari de produse si produse de arta in curtea domnisoarei Potts, iar Bob insista sa evacueze toate surorile - ceea ce este inutil, deoarece acestea sunt intentioneaza sa se mute in uzina de imbuteliere abandonata in asteptarea finalizarii achizitiei acesteia. Cu o zi inainte ca optiunea sa expire, surorile se trezesc cu 500 de dolari mai putin de suma necesara. In acea seara, dupa ce Kitty canta noul cantec al lui Bob pentru oaspetii sai, le aud pe surorile cantand un imn al carui melodie este similara cu cantecul lui Bob. Ingrijorat de potentialele acuzatii de plagiat, Bob jura ca s-a gandit pentru prima data la melodia dupa ce echipa sa din Armata a aterizat in Franta cu patru ani mai devreme, dar invitatul Al Newman, un critic muzical, identifica melodia ca fiind o veche de 1200 de ani.Cantarea gregoriana .

A doua zi dimineata, surorile Margaret si Scholastica trec accidental un tarus prin linia de plutire a lui Bob in timp ce construiesc un altar si confunda tasnitorul rezultat ca un semn sfant. Bob viziteaza agentul imobiliar si aranjeaza sa cumpere planta de hamamelis pentru a o tine departe de mainile surorilor. Sora Margaret, intre timp, descopera oaspetii lui Bob jucand tenis de dublu si aranjeaza un pariu de 500 de dolari daca sora Scholastica il poate ajuta pe Al sa invinga celalalt cuplu. Desi sora Scholastica este fosta campioana la tenis, ei pierd meciul.

Mai tarziu, dupa ce sora Margaret le spune surorilor ca trebuie sa plece, Bob vine sa le ia la revedere si le aude rugaciunile, descoperind ca Casa lor mama se afla in Normandia, in apropierea locului in care a fost stationat in timpul razboiului . Cand surorile ii cer sa se roage pentru ele, Bob este emotionat sa se razgandeasca cu privire la proiectul lor, iar filmul se termina cu Bob, Kitty, Anthony, domnisoara Potts, domnul Rossi si episcopul, toti asistand la dedicarea caminului temporar al lui. spitalul Sf. Iuda .

Distribuie
Loretta Young ca sora Margaret (pe baza Mamei Benedict Duss ) [3]
Celeste Holm ca sora Scholastica (bazat pe sora Mary-Aline Trilles de Warren)
Elsa Lanchester ca Amelia Potts (bazat pe artista Lauren Ford ) [4]
Hugh Marlowe ca Robert Masen
Thomas Gomez ca Luigi Rossi
Dorothy Patrick ca Kitty
Basil Ruysdael in rolul Episcopului
Dooley Wilson ca Anthony James
Regis Toomey ca Monseniorul Talbot
Mike Mazurki ca Sam


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.