Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cadou cu dragoste (SUA 1958) Drama 105 min
628 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Oaspete din casa (SUA 1944)Drama 121 min
658 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rotiti cheia usor (SUA 1953)Drama 81 min
527 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ultimul din tribul sau (SUA 1992) Drama,Romantic 91 min
780 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Si apoi? (Turcia 2011) Drama 105 min
1.180 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nu poti fi un strain (1955) Drama Stanley Kramer 105 min
1.590 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  Calatoria (SUA 1967) Drama cu Peter Fonda / 79 min
2.078 vizite - 0 comentarii
adaugat de fane
 
  Cabana fermecata ( SUA 2016) Drama -romantica 87 min
317 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fanny (SUA 1961) Drama,Romantic,Dragoste 134 min
3.462 vizite - 0 comentarii
adaugat de marco
 
  Prieteni intai (SUA 2002) Drama,Romantic / 106 min
3.078 vizite - 0 comentarii
adaugat de micle
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Domnule, cu dragoste (SUA 1967) Drama 105 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 28.08.2023  Adauga la favorite 127 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.6
   
 
To Sir, With Love
Regia James Clavell
IMDb 7.6
La mijlocul anilor 1960, Mark Thackeray, un imigrant in Marea Britanie din Guyana Britanica , nu a reusit sa obtina un post de inginer, in ciuda unei cautari de 18 luni de munca. El accepta un post de predare pentru clasa a 12-a la North Quay Secondary School din durul East End al Londrei , ca post interimar, in ciuda faptului ca nu are experienta.

Elevii de acolo au fost respinsi de la alte scoli, iar Thackeray este un inlocuitor al fostului profesor decedat. Elevii, condusi de Bert Denham si Pamela Dare (care mai tarziu se indragosteste de Thackeray), se comporta prost: trasaturile lor variaza de la vandalism la farse dezagreabile. Thackeray isi pastreaza un comportament calm, dar isi pierde cumpatul cand descopera ceva ars in soba de la clasa, care se dovedeste a fi prosopul igienic al unei fete.. Le ordona baietilor sa iasa din clasa, apoi le mustra pe toate fetele, fie ca sunt responsabile, fie ca le respecta pasiv, pentru ceea ce spune el ca este „comportamentul lor curva". Thackeray este suparat pe sine pentru ca a permis elevilor sai sa-l tamaie. Schimbandu-si abordarea, informeaza clasa ca nu vor mai studia din manuale. Pana la sfarsitul trimestrului, ii va trata ca pe adulti si se asteapta ca ei sa se comporte ca atare. El declara ca i se vor adresa „domnule" sau „dl. Thackeray'; fetelor li se va adresa „domnisoara", iar baietilor prin numele de familie. De asemenea, li se permite sa discute orice problema pe care o doresc. El castiga treptat clasa, cu exceptia lui Denham care il momela continuu.

Thackeray organizeaza o excursie de curs la Muzeul Victoria si Albert si Muzeul de Istorie Naturala din South Kensington , care merge bine. Calatoria este reprezentata de o serie de fotografii in timp ce Lulu canta „ To Sir with Love ".

Isi pierde sprijinul cand dezamorseaza o situatie potential violenta intre elevul sau Potter si profesorul de gimnastica, domnul Bell. El ii cere lui Potter sa-i ceara scuze direct lui Bell, chiar daca el crede ca Bell a gresit. Grupul refuza mai tarziu sa-l invite pe Thackeray la dansul clasei. Cand mama engleza alba a studentului de rasa mixta Seales moare, clasa preia o colectie pentru o coroana de flori, dar refuza sa accepte donatia lui Thackeray. Elevii refuza sa livreze coroana personal la casa lui Seales, temandu-se de barfele din cartier pentru ca viziteaza casa unei persoane „de culoare".

Directorul ii spune lui Thackeray ca „abordarea adultilor" a esuat, iar viitoarele iesiri sunt anulate. Thackeray urmeaza sa preia cursurile de gimnastica pentru baieti pana cand directorul poate gasi un inlocuitor. Intre timp, Thackeray primeste o oferta de munca de inginer in post.

Mama Pamelei Dare ii cere lui Thackeray sa vorbeasca cu fiica ei despre comportamentul ei acasa, dar acest lucru o enerveaza pe Pamela, despre care Thackeray crede ca este indragostita de el. In timpul unui curs de gimnastica, Denham il provoaca pe Thackeray la un meci de box. Denham arunca mai multe lovituri in fata lui Thackeray, dar meciul se termina brusc cand Thackeray ii da un pumn in plexul solar al lui Denham.. Thackeray complimenteaza abilitatile lui Denham si sugereaza ca anul viitor sa predea box elevilor mai mici. Denham, impresionat in cele din urma de Thackeray, isi exprima admiratia pentru Thackeray colegilor sai. Thackeray isi recapata respectul si este invitat la dansul clasei. Mai tarziu, cand Thackeray participa la inmormantarea mamei lui Seales, el este emotionat sa constate ca prelegerile sale despre alegerea personala si responsabilitatea au avut un efect si intreaga clasa a participat.

La dans, Pamela o convinge pe Thackeray sa fie partenerul ei pentru dansul „Ladies Choice". Dupa aceea, clasa ii prezinta lui Thackeray „un mic cadou prin care sa ne amintim". Prea emotionat pentru a vorbi, Thackeray se retrage in sala de clasa.

Un cuplu zbuciumat intra brusc in sala de clasa. Ei batjocoresc cadoul lui Thackeray, un vas de argint si un card inscriptionat „To Sir, with love" semnat de intreaga clasa care pleaca si il indemn pe Thackeray ca vor fi in clasa lui anul viitor. Dupa ce pleaca, Thackeray se ridica si rupe oferta de munca de inginer, impacat cu munca pe care o are in fata. Apoi ia o floare din vaza de pe birou, o pune in rever si pleaca.

Distribuie
Sidney Poitier ca domnul Mark Thackeray
Judy Geeson ca Pamela Dare
Christian Roberts ca Bert Denham
Suzy Kendall ca domnisoara Gillian Blanchard
Lulu ca Barbara „Babs" Pegg
Faith Brook ca domnisoara Grace Evans
Geoffrey Bayldon ca domnul Theo Weston
Patricia Routledge ca Clinty Clintridge
Ann Bell ca doamna Dare
Christopher Chittell in rolul lui Potter
Adrienne Posta ca Moira Joseph
Edward Burnham ca domnul Florian, director
Rita Webb in rolul doamnei Joseph
Gareth Robinson ca Tich Jackson
Lynne Sue Moon ca domnisoara Wong
Anthony Villaroel ca Seales
Richard Willson ca Curly
Michael Des Barres ca Williams
Fred Griffiths ca detinatorul pietei
Marianne Stone ca Gert
Dervis Ward ca domnul Bell (profesor PT)
Fiona Duncan ca Euphemia Phillips
Mona Bruce ca Josie Dawes
Margaret Heald ca Osgood
Sally Cann in rolul scolii
Stewart Bevan ca scolar
Mindbenders ca ei insisi


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.