Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Prieteni intai (SUA 2002) Drama,Romantic / 106 min
3.078 vizite - 0 comentarii
adaugat de micle
 
  Eram sot pe timp de razboi (SUA 1949) Comedie / 105 min
936 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mai mare decat viata (SUA 1956) Drama 95 min
1.102 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pe frontul de Vest nimic nou (SUA 1979) Razboi 156 min
16.111 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Pe frontul de Vest nimic nou (SUA 1979) Razboi 155 min
3.582 vizite - 0 comentarii
adaugat de Iulia Andrei
 
  Stanley Kubrick - Frica si Dorinta (1953) Drama / 58 min
348 vizite - 0 comentarii
adaugat de antonia
 
  Incident in Vietnam (SUA 1978) Drama,Razboi / 114 min
2.706 vizite - 0 comentarii
adaugat de barbi
 
  Pene albe (SUA 1955) Western 102 min
1.239 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Priveste dincolo de tine (SUA 1955) Drama 135 min
755 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Julius Caesar (SUA 2002) Drama istorica 180 min
973 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Patru pene (SUA 2002) Drama de razboi 135 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.08.2023  Adauga la favorite 106 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.5
   
 
'The Four Feathers'
IMDB 6.5

Harry Faversham, un tanar ofiter britanic care isi finalizeaza pregatirea, isi sarbatoreste logodna cu Ethne Eustace, intr-un bal cu colegii sai ofiteri si tatal. Cand colonelul anunta ca regimentul este trimis in Sudanul condus de egipteni pentru a-l salva pe generalul britanic Charles „chinezul" Gordon , tanarul Faversham are serioase rezerve cu privire la intrarea in razboi si isi demisioneaza din comisie . Tatal lui Harry il respinge . Perceptindu-si demisia drept o lasitate, trei dintre prietenii sai si logodnica lui ii ofera fiecare cate o pana alba , simbolul lasitatii. Ethne rupe logodna lor.

Harry afla ca cel mai bun prieten al sau Jack si fostul sau regiment au fost atacati de rebeli. Luand singur in calatoria periculoasa in Sudan, el incheie o alianta cu Abou Fatma, un razboinic mercenar . Harry se deghizeaza in arab . Harry si Abou Fatma urmaresc un grup de muncitori din armata despre care crede ca sunt spioni ai autoproclamatului Mahdi , Muhammad Ahmad , si ajung la garnizoana din Abu-Klea , despre care isi dau seama ca a fost depasita. Harry il roaga pe Abou Fatma sa-si avertizeze prietenii ca destinatia lor este asediata si ca este probabil un atac.

Regimentul isi opreste marsul pentru a ingropa un grup de britanici ucisi de Mahdi. Abou Fatma este capturat de soldatii egipteni; crezand ca este un cercetas inamic, il duc in fata ofiterilor britanici. El le spune britanicilor ca a fost trimis de un ofiter britanic pentru a-i avertiza cu privire la atacul lui Mahdi. El spune ca musulmanii isi ingroapa intotdeauna mortii si pe cel al inamicului, dar ca aceste cadavre au fost lasate pentru a-i mentine pe britanici ocupati. Tovarasii lui Faversham sunt ingrijorati, dar in cele din urma nu tin cont de avertismentele lui Abou Fatma si este biciuit ca un suspect de spion.

Trupele britanice si egiptene nu sunt pregatite pentru lupta. Rebelii Mahdi ataca cu lanieri, puscasi si cavalerie, in timp ce fortele britanice formeaza un patrat defensiv. Tragand salva dupa salva, britanicii resping atacul initial al Mahdi, asa cum observa intariri ale cavaleriei britanice in uniformele lor rosii distinctive. O forta de luptatori este trimisa sa-i urmareasca pe sudanezii care se retrag, dar acestia sunt prinsi in ambuscada de rebelii Mahdi si fortati sa lupte pe jos. Curand, britanicii descopera ca cavaleria despre care credeau ca sunt intariri sunt sudaneze deghizate in uniforme britanice. Printre ei se numara si Faversham. Piata britanica se reorganizeaza si trage cateva salve, ucigand in acest proces mai multi escarmatori care inca nu s-au intors in careu, inclusiv Edward Castleton, care mai devreme ii daduse o pana lui Harry. Jack incearca sa-l salveze pe Castleton in acest proces, dar este orbit cand pusca lui trage rau. Britanicii dau un ordin de retragere.

Harry il gaseste pe Jack in timpul bataliei si il protejeaza dupa ce a fost orbit. Harry gaseste scrisori de la Ethne catre Jack, dar ii pasa de prietenul sau fara sa se identifice. Necunoscandu-si niciodata salvatorul, Jack este transportat in Anglia. O roaga pe Ethne sa se casatoreasca cu el, dar ea nu raspunde si discuta cu tatal lui Harry.

Tom, un alt ofiter, soseste pentru a-i spune lui Jack ca Harry l-a vizitat in Sudan. In timpul intalnirii, Harry confirma ca l-a trimis pe Abou sa-i alerteze pe britanici cu privire la atacul lui Mahdi si este amar ca prietenii lui au ignorat avertismentul. Abou ii spune lui Harry ca crede ca Trench traieste in faimoasa inchisoare Mahdi din Omdurman. Dupa ce afla acest lucru, Harry spune ca este hotarat sa-l salveze. Abou il sfatuieste pe Harry impotriva acestei aventuri, care este aproape sigur ca va duce la moartea lui. Nedescurajat, Harry se lasa capturat si intemnitat la Omdurman.

In inchisoare, Harry il gaseste pe Trench. Ei sufera foarte mult deoarece sunt infometati si supusi la munca grea. Dupa o tentativa de evadare esuata, ei recunosc lipsa de speranta a situatiei lor. Mai tarziu, Abou ii salveaza pe Harry si Trench dandu-le o otrava pentru a-si simula moartea. Un paznic suspect urmareste ridicarea cadavrelor, impreuna cu alti trei paznici. Harry si Abou ii ucid pe cei patru. Abou se intoarce in desert, iar Harry il escorteaza pe Trench inapoi in Marea Britanie. Harry este recunoscut de tatal sau, iar Ethne isi revendica pana, deoarece Harry si-a dovedit curajul. S-a logodit cu Jack.

Jack afla ca Harry a fost salvatorul lui cand se intampla sa-si atinga fata; o elibereaza pe Ethne de logodna lor. Dupa o ceremonie de pomenire, Harry si Ethne se tin de mana si sunt din nou logoditi.

Distribuie
Heath Ledger ca Harry Faversham
Wes Bentley ca Jack Durrance
Djimon Hounsou ca Abou Fatma
Kate Hudson ca Ethne Eustace
Rupert Penry-Jones ca Tom Willoughby
Kris Marshall ca Edward Castleton
Michael Sheen ca William Trench
Alex Jennings ca colonelul Hamilton
James Cosmo in rolul colonelului Sutch
Angela Douglas in rolul matusii Mary
Tim Pigott-Smith ca generalul Faversham
Lucy Gordon ca Isabelle
James Hillier ca caporal betiv


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.