Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cadou cu dragoste (SUA 1958) Drama 105 min
630 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vraja fierbinte (SUA 1958) Drama 1958
567 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Un anumit zambet (SUA 1958) Drama / 104 minute
685 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Extraconjugal (SUA 1998) Drama,Thriller / 79 minute
3.083 vizite - 0 comentarii
adaugat de pache
 
  Sinuhe Egipteanul (SUA 1954) Drama,Istoric / 102 min
11.176 vizite - 0 comentarii
adaugat de pache
 
  O crima silentioasa (SUA 1958) Drama,Film-Noir 86 min
1.080 vizite - 0 comentarii
adaugat de irina
 
  Poimaine (SUA 1932 Drama / 81 minute
1.076 vizite - 0 comentarii
adaugat de moara
 
  Lantul (SUA 1958) Crima/Drama /Th hrille 97 min
663 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dragostea si Razboiul (SUA 1958) Drama / 102 minute
1.495 vizite - 0 comentarii
adaugat de coco
 
  Un zambet cuceritor (SUA 1958) Drama / 104 minute
409 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Hanul celei de-a sasea fericiri (SUA 1958) Drama 144min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 27.07.2023  Adauga la favorite 138 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.2
   
 
The Inn Of The Sixth Happiness 1958
Regizor Mark Robson
IMDb 7.2



Povestea incepe cu Aylward ( Ingrid Bergman ) respinsa ca potential misionar in China din cauza lipsei ei de educatie. Dr. Robinson ( Moultrie Kelsall ), misionarul senior, ii pare rau pentru ea si ii asigura o pozitie in casa lui Sir Francis Jamison ( Ronald Squire ), un explorator veteran cu contacte in China. In urmatoarele cateva luni, Aylward isi economiseste banii pentru a cumpara un bilet pentru Trans-Siberian Railway , alegand ruta terestra mai periculoasa catre Est, deoarece este mai putin costisitoare. Sir Francis ii scrie singurului sau prieten supravietuitor din China, misionarului veteran, Jeannie Lawson ( Athene Seyler), care accepta sa o accepte pe Gladys ca asistenta foarte necesara la misiunea ei din indepartatul judet Yangcheng . Lawson a infiintat un han pentru calarasi, unde barbatii pot obtine hrana curata pentru animalele lor, paturi comune fara gandaci, o masa calda buna si povestile gratuite ale lui Lawson (din Biblie ) . Filmul urmareste aculturatia lui Aylward, pana cand o tragedie loveste si Lawson moare cand un balcon se prabuseste. Capitanul Lin ( Curt Jurgens ), comandantul garnizoanei lui Yancheng, il sfatuieste pe Aylward sa se intoarca acasa si ii ureaza bine cand pleaca.

Aylward preia conducerea hanului, cu ajutorul lui Yang ( Peter Chong ), bucatarul devotat, care spune el insusi povestile in timp ce preda limba chineza pe Aylward. Mandarinul local ( Robert Donat ) il numeste pe Aylward ca inspector de picior, acuzand-o cu aplicarea ordinului guvernului de eradicare a practicii stravechi de legare a picioarelor . Ea reuseste in aceasta misiune, castigand stima oamenilor si a mandarinului in timp ce calatoreste regulat prin munti, castigand porecla „Cea care iubeste" si devenind cetatean chinez. Cand Lin, acum colonel, se intoarce pentru a pregati regiunea pentru razboiul cu Japonia, ea tocmai a oprit o revolta din inchisoare. Lin merge cu ea in turul ei. Inainte sa plece, ei isi marturisesc dragostea.

In 1937, Japonia invadeaza China. Un raid aerian distruge orasul, ucigandu-l pe Yang. Mandarinul evacueaza populatia in mediul rural, iar Li ( Bert Kwouk ), un fost prizonier, vine sa o ajute pe Aylward cu cei cinci copii adoptati.

Mai tarziu, Lin se intoarce cu vestea ca razboiul merge prost si mandarinul trebuie sa mearga intr-un refugiu sigur. Lin vrea sa mearga si ea, dar ea spune „Acestia sunt oamenii mei si voi trai si voi muri pentru ei". Ei se saruta. La o ultima intalnire cu consiliul sau, mandarinul anunta ca se converteste la crestinism pentru a onora Aylward si credinta care sta la baza lucrarii ei. Isi ia ramas bun: Nu se vor mai intalni.

In orasul acum practic pustiu, Aylward a adunat 50 de copii la han, lupta sa gaseasca mancare, confruntandu-se cu o iarna amara si nestiind unde sa mearga. Alti 50 de copii sosesc dintr-o alta misiune cu o scrisoare a misionarului in care ii spune ca camioanele ii vor evacua intr-o casa noua din interior, dar trebuie sa ajunga la misiune de la Seeyan pana pe 12 noiembrie, in trei saptamani, sau camioanele vor pleca. fara ei. Calatoria ar trebui sa dureze o saptamana pe drum, dar Lin si oamenii lui ii intercepteaza si o avertizeaza ca japonezii controleaza drumul din fata. Trebuie sa treaca peste munti. Ea crede ca acesta este motivul pentru care Dumnezeu a vrut ca ea sa vina in China. Lin ii da o harta. Spunand: „Stiu ca te vei intoarce daca poti", ii pune un inel pe mana.

Dupa o calatorie lunga si dificila, inclusiv o traversare periculoasa a raului, toti ajung in siguranta (cu exceptia lui Li, care moare pentru a-i salva de o patrula japoneza) in ziua in care camioanele urmeaza sa plece. Filmul culmineaza cu coloana de copii, condusa de Aylward, care defileaza printre multimile inveselitoare si urca pe treptele misiunii, cantand melodia „ This Old Man ", pe care Aylward i-a invatat pe copii sa se incalzeasca dupa trecerea raului. Aylward este intampinat de Dr. Robinson. Ea intreaba daca isi aminteste de ea: „Odinioara numele meu era Gladys Aylward." El da din cap grav si raspunde: "Da, imi amintesc. Gladys Aylward, care nu era calificata sa vina in China." El o invita sa vina in satul copiilor din interior, dar ea refuza: „Ma duc acasa", spune ea, privind inapoi spre munti. [verificati sintaxa citatelor ]

Distributie
Editati | ×
Ingrid Bergman ca Gladys Aylward
Curt Jurgens in rolul capitanului Lin Nan
Robert Donat ca mandarinul lui Yang Cheng
Michael David ca Hok-A
Athene Seyler ca Jeannie Lawson
Ronald Squire ca Sir Francis Jamison
Moultrie Kelsall ca Dr. Robinson
Richard Wattis ca domnul Murfin
Peter Chong ca Yang
Tsai Chin ca Sui-Lan
Edith Sharpe in calitate de secretar la Misiunea interioara a Chinei
Joan Young ca bucatarul lui Sir Francis
Lian-Shin Yang ca femeie cu bebelus
Noel Hood ca domnisoara Thompson (creditat ca Noel Hood)
Burt Kwouk ca Li
Andre Mikhelson ca comisarul rus (necreditat)
Peter Foo ca unul dintre copii (necreditat)


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.