Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Incident at Crestridge (SUA 1981) Drama 92 min
313 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Domnisoara Aurica (Romania 1985) Drama / 87 minute
2.582 vizite - 0 comentarii
adaugat de zorba
 
  Alegeri dificile (SUA 1986) Drama 94 min
822 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Calugarita (SUA 1982) Thriller,Drama 100 min partea I
182 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Calugarita (SUA 1982) Thriller,Drama 100 min partea a-II
138 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Copilul miresei (SUA 1991) Drama 105 min
195 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mai mare decat viata (SUA 1956) Drama 95 min
1.102 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O harta a lumii (SUA 1999) Drama 125 min
681 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aventura in desert (SUA 1981) Aventuri,Drama /185 min
2.642 vizite - 0 comentarii
adaugat de zorba
 
  In ritm de Hip Hop 2 (SUA 2006) Drama,Romantic / 87 min
2.186 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Copilul mireasa in Short Creek ( SUA 1981) Drama 96 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 25.07.2023  Adauga la favorite 139 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.1
   
 
Child Bride of Short Creek 1981
IMDB: 7.1
Regia:Robert Michael Lewis


In 1953, Arizona, adolescentii Jessica Rae „Jessie" Jacobs (Diane Lane) si prietena ei Naomi (Helen Hunt) au crescut in Short Creek ca membri ai unei comunitati religioase patriarhale poligame, conduse de presedintele Frank King (Conrad Bain). Membrii grupului mic se imbraca in haine de moda veche si petrec multe ore pe zi facand treburi casnice si agricole cu echipamente traditionale si putine facilitati moderne. Femeile sunt instruite sa slujeasca si sa fie supuse sotilor lor. Ei calatoresc rareori departe de comunitate si sunt de obicei tinuti departe de influentele exterioare, cum ar fi reviste si radio. Tatal lui Jessie, Jay Jacobs, are trei sotii, inclusiv mama lui Jessie, Mary, care isi vede sotul doar in anumite zile cand acesta nu este cu celelalte sotii ale lui si are sentimente amestecate in legatura cu aranjamentul.casatoria copiilor de fete tinere cu barbati in varsta.

Isaac (Christopher Atkins), fiul in varsta de 19 ani al presedintelui King, se intoarce acasa in siguranta dupa ce a servit in razboiul din Coreea, dobandind cunostinte despre lumea exterioara prin calatoriile sale. La petrecerea lui de intoarcere acasa, el si Jessie devin atrasi unul de celalalt si, in timp, se indragostesc. Spre supararea tatalui sau, Isaac incepe sa respinga stilul de viata al grupului, inclusiv poligamia care permite barbatilor mai in varsta ai grupului sa ia in mod regulat noi femei tinere drept sotii. Isaac pune la indoiala credintele grupului atunci cand surorile sale mai mici se ineaca accidental, deoarece nu li s-a permis sa invete sa inoate. Intre timp, presedintele King le-a spus barbatilor din grup ca Dumnezeu i-a spus sa o ia pe Jessie ca sotie, pe langa cele trei sotii pe care le are deja. In ciuda tineretii lui Jessie, tatal ei Jay accepta asta ca fiind voia lui Dumnezeu.

Prietena lui Jessie, Naomi, incearca sa fuga din Short Creek, planuind sa mearga la Las Vegas si sa devina actrita. Ea accepta naiv o plimbare de la doi tineri care o fac sa bea alcool pentru prima data si apoi incearca sa o violeze. Ea este salvata exact la timp de presedintele King si condusa inapoi in Short Creek, unde este casatorita imediat cu un batran pentru a o linisti.

Isaac afla ca tatal sau intentioneaza sa se casatoreasca cu Jessie si este furios, nu numai din cauza propriilor sentimente pentru Jessie, ci si pentru ca o sotie suplimentara va face ca mama lui sa fie neglijata si mai mult de tatal sau. Presedintele King ii spune si lui Jessie despre planul sau de a se casatori cu ea. O Jessie reticenta merge de acord cu planul sau pentru ca vrea sa le multumeasca parintilor ei si sa faca voia lui Dumnezeu, dar este foarte nefericita.

Jessie si Isaac isi marturisesc in secret dragostea unul fata de celalalt si planuiesc sa fuga impreuna. Cu toate acestea, dupa ce au parcurs o mica distanta, vad multi politisti inarmati pregatindu-se sa lanseze un raid asupra grupului. Temandu-se pentru viata mamei si a familiei ei, Jessie decide ca trebuie sa se intoarca pentru a le avertiza si isi ia ramas bun emotionant de la Isaac, care se urca singur intr-un autobuz, in timp ce Jessie se grabeste inapoi sa avertizeze comunitatea chiar inaintea politiei. Politia soseste si separa familiile, trimitand femeile si copiii in baraci unde vor fi reeducati intr-un stil de viata modern, in timp ce barbatii sunt trimisi la inchisoare.

Doi ani mai tarziu, Jessie si mama ei, Mary, impreuna cu celelalte femei din comunitate, sunt transferate din nou de la o baraca la alta si sunt la coada pentru a se urca in autobuz cand Jessie il vede pe Isaac, care tocmai a sosit intr-o masina. Mary, vazand ca Isaac si Jessie inca se iubesc, ii spune fiicei ei sa „fuge, cat mai ai o sansa". Jessie o imbratiseaza la revedere pe Mary si se duce sa se alature lui Isaac; alunga impreuna.

Distributie
Christopher Atkins : Isaac King
Diane Lane : Jessica Jacobs
Conrad Bain : Frank King
Helen Hunt : Naomi
Kiel Martin : Bob Kalish
Dee Wallace : Mary Jacobs
Julianne Slocum: Fiica lui Jacobs
Jake Johnston: Garth Jacobs
Karyn Christensen: Ada King
Sharyn Christensen: Alma King
Productie
Parti din film au fost filmate in Grafton , Rockville Road si Rockville Bridge din Utah . [1]


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.