Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Te-am iubit dintotdeauna (SUA 1946 Drama,Muzical 117 min
1.334 vizite - 0 comentarii
adaugat de corina
 
  Ultima noapte a singuratatii (Romania 1976) Drama 83 min
2.423 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Amantii ( Franta 1958) Drama 90 min
1.311 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Politia, hotul si chelnerita (Italia 1958 Comedie 81 min
592 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Cheia IAnglia 1958) Razboi/Dragoste 134 min
1.181 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cadou cu dragoste (SUA 1958) Drama 105 min
630 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Amenintarea (UK 1971) Drama cu Dustin Hoffman 117 min
2.165 vizite - 0 comentarii
adaugat de kafka
 
  Umbra Infricosatoare (UK 1958) Thriller ,Mister / 83 min
1.055 vizite - 0 comentarii
adaugat de aires
 
  Clubul de noapte (SUA 1984)Comedie muzicala 111 min
651 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Portarul de Noapte (1974) Crima,Romantic 117 minute
4.365 vizite - 0 comentarii
adaugat de barca
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

O noapte de neuitat (Anglia 1958) / 117 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 25.07.2023  Adauga la favorite 92 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.9
   
 
A Night to Remember (1958)
Regia Roy Ward Baker
Nota IMDB: 7.9

In 1912, luxosul Titanic este cea mai mare nava care pluteste si se crede ca nu este scufundabil. Pe 10 aprilie, Titanic pleaca din Southampton in calatoria sa inaugurala catre New York. Pe 14 aprilie, in Atlantic, nava primeste o serie de avertismente de gheata de la aburi, care sunt transmise capitanului Edward J. Smith , care comanda o viza. In acea seara, petele SS Californian plutesc gheata in departare si incearca sa trimita un mesaj catre Titanic . Pe Titanic , pasagerii de clasa I, Sir Richard si Lady Richard, si pasagerii de clasa a doua, Clarke, un cuplu de tineri casatoriti, aud trupa condusa de Wallace Hartley ., cantand diverse melodii, in timp ce pasagerii de la volan Pat Murphy, Martin Gallagher si James Farrel se bucura de o petrecere in clasa a treia, unde Murphy devine atras de o tanara poloneza si danseaza cu ea. In camera wireless, operatorii Jack Phillips si Harold Bride isi schimba turele. Phillips primeste un avertisment de gheata, dar cand sosesc mai multe mesaje pe care sa le trimita, avertismentul se pierde sub ele. Pe California , gheata de camp este observata. Nava se opreste din cauza riscului si i se trimite un mesaj catre Titanic . Pentru ca californianul este atat de aproape, mesajul este foarte tare, iar Phillips il intrerupe brusc. Titanic 'Pasagerii incep sa se instaleze pentru noapte, in timp ce jucatorii Hoyle si Jay Yates raman treaza.

Brusc, nava se ciocneste de un aisberg. Capitanul Smith il trimite pe Thomas Andrews , constructorul navei, pentru a inspecta avariile, care stabileste ca Titanicul se va scufunda in doua ore si ambii isi dau seama ca nu are suficienta capacitate a barcii de salvare . Sunt trimise semnale de primejdie, dar operatorul radio al californianului nu este de serviciu. La 58 de mile distanta, operatorul radio RMS Carpathia primeste apelul de primejdie si il alerteaza pe capitanul Arthur Rostron , care ordona navei sa se intoarca. Din pacate, va dura aproximativ patru ore pentru a ajunge la Titanic . Vazand Californianul la orizont la 10 mile distanta, Titanicincepe sa semnalizeze navei, dar echipajul californianului nu reuseste sa inteleaga de ce o nava pe care o vad trage cu rachete, deoarece capitanul Smith ii ordona ofiterului secund Charles Lightoller sa inceapa sa coboare barcile de salvare, in timp ce orchestra canta ragtime. In Grand Staircase , pasagerului Robbie Lucas i se spune adevarul de catre Andrews si isi duce sotia si copiii in siguranta intr-o barca. Murphy, Gallagher si Farrel o ajuta pe poloneza si pe mama ei sa se ridice pe puntea barcii si sa-i duca pe o barca. Familia Richards si Hoyle sunt admisi pe o barca de catre prim-ofiterul William McMaster Murdoch . Yates ii da unei pasager de sex feminin un bilet pe care sa-l trimita surorii lui. Ida si Isidor Strausrefuza sa se desparta, dand din neatentie un exemplu pentru doamna Clarke, care decide sa ramana cu sotul ei pana cand Andrews ii sfatuieste cum sa supravietuiasca.

In timp ce echipajul se lupta sa-i retina pe pasagerii de clasa a treia, cei mai multi pasageri de clasa intai si a doua se imbarca in barci de salvare si se indeparteaza. Pe masura ce Titanic listeaza, pasagerii incep sa realizeze pericolul; cand pasagerii de clasa a treia sunt in sfarsit permis sa urce, apare haosul. Presedintele White Star Line, J. Bruce Ismay, urca intr-una dintre ultimele barci de salvare. Pasagerii, printre ei Murphy, Gallagher si Farrel, se retrag spre pupa in timp ce aceasta se ridica in aer, in timp ce Lightoller si alti marinari priceputi se lupta sa elibereze cele doua barci de salvare pliabile ramase, ca Titanic .Prova se scufunda si capitanul Smith da ordin sa abandoneze nava si fiecare om pentru el insusi. Sotii Clark folosesc o franghie pentru a cobori pe bordul navei, iar orchestra interpreteaza imnul „ Mai aproape, Dumnezeul meu, de tine ", in timp ce Smith se intoarce pe pod pentru a cobori cu nava sa . Titanic isi incepe plonja finala; Lightoller si multi altii sunt inlaturati. Andrews isi asteapta soarta in camera de fumat de prima clasa, in timp ce un administrator amabil mangaie un baiat pierdut, separat de mama lui. Lucas se uita spre barcile de salvare, realizand ca nu isi va mai vedea niciodata familia, in timp ce Clarke sunt ucisi de o palnie care cade. Pasagerii se roaga in timp ce linia afectata se scufunda rapid in oceanul inghetat.

In apa inghetata, multi oameni mor de hipotermie . Cadavrul lui Lucas pluteste langa un pliant rasturnat, in timp ce Yates, nedorind sa supraaglomera barca, inota spre moartea sa. Lightoller preia conducerea pe barca in timp ce Murphy si Gallagher ajung la bord, desi Farrel este pierdut. La bord se urca si seful Baker Charles Joughin , dupa ce si-a renuntat la scaunul din barca de salvare si s-a intors spre sticla pentru a-si usura afectiunile. Barbatii sunt salvati de o alta barca. Carpathia soseste pentru a-i salva pe supravietuitori, asa cum ii spune un Lightoller zguduit colonelului Archibald Gracie, „Nu cred ca ma voi mai simti vreodata sigur, de nimic". Pe nava, in timp ce se tine o rugaciune de grup, Murphy si Gallagher stau alaturi de fata poloneza si de mama ei, in timp ce doamna Farrel si doamna Lucas si copiii ei deplang pierderea celor dragi. Rostron il informeaza pe Lightoller ca 705 au fost salvate si 1.500 au fost pierdute. Carpathia primeste un mesaj de la Californian , care a auzit de dezastru, dar Rostron ii informeaza ca „s-a facut tot ce era uman posibil" .

Distributie
Kenneth More ca ofiter secund Charles Herbert Lightoller
Michael Goodliffe in rolul constructorului naval Thomas Andrews
Laurence Naismith in rolul capitanului Edward J. Smith
Kenneth Griffith in rolul operatorului wireless Jack Phillips
David McCallum ca asistent operator wireless Harold Bride
Tucker McGuire in rolul doamnei Margaret „Molly" Brown
Frank Lawton in calitate de presedinte si director general al White Star Line J. Bruce Ismay
Richard Leech ca prim-ofiter William McMaster Murdoch
John Cairney in rolul domnului Murphy
Richard Clarke ca Martin Gallagher
Patrick McAlinney in rolul domnului James Farrell
Anthony Bushell ca capitanul Arthur Rostron
Alec McCowen ca operator wireless Harold Thomas Cottam , RMS Carpathia
Ronald Allen ca domnul Clarke
Jill Dixon in rolul doamnei Clarke
Geoffrey Bayldon in rolul operatorului wireless Cyril Evans, SS Californian


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.