Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Julius Caesar (SUA 2002) Drama istorica 180 min
973 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Iulius Caesar - Shakespeare (UK 2002) / Partea 1/2
2.611 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Iulius Caesar - Shakespeare (UK 2002) / Partea 2/2
1.734 vizite - 0 comentarii
adaugat de coco
 
  Iulius Caesar (UK 1970) Drama,Istoric / 116 minute
741 vizite - 0 comentarii
adaugat de calul
 
  Iulius Caesar - Shakespeare (UK 2002) Drama 177 minute
1.145 vizite - 0 comentarii
adaugat de suzy
 
  Iulius Cesar (UK 2002) Biografic,Drama,Istoric 177 min
611 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Iulius Cezar (UK 1969) William Shakespeare Drama 120 min
2.138 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Iulius Cezar impotriva piratilor (1962) Aventuri 95 min
1.302 vizite - 0 comentarii
adaugat de labionda
 
  Printesa Cleopatra (SUA 1999) Drama,Istoric / 174 min
33.950 vizite - 0 comentarii
adaugat de paul
 
  Marele lift (SUA 1950) Drama de razboi 120 min
560 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Julius Caesar (SUA 2002) Drama,Razboi / Partea 1

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.07.2023  Adauga la favorite 106 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.6
   
 
Julius Caesar
Regia:Uli Edel
Nota IMDB: 6.6


Seria incepe in anul 82 i.Hr. cand Iulius Cezar are 18 ani. El este in oras cu fiica sa Julia (care in istoria reala nu s-a nascut inca) cand vine vestea ca Lucius Cornelius Sulla se afla chiar in afara zidurilor orasului si intentioneaza sa ia orasul cu armata sa. Gardienii au trimis cu stirile liste de morti pe usa senatului. Cand vede numele socrului sau, se grabeste la casa lui pentru a incerca sa-l ajute sa scape. Pompei il aresteaza si il duce la Sulla. Mama lui Cezar, Aurelia, ii cere lui Sulla sa-i arate mila; din respect pentru ea, el promite ca il va lasa pe Cezar sa traiasca daca divorteaza de sotia sa, Cornelia, dar Cezar refuza. Sulla ii da drumul, dar ii ordona lui Pompei sa-l omoare si sa-i aduca inima la el. Pompei il urmareste pe Cezar si ii spune sa paraseasca Roma, ceea ce face. Pompei cumpara de la piata o inima de porc si ii spune lui Sulla ca inima este a Cezarului.

Cezar este capturat de pirati care intentioneaza sa-l rascumpere pentru bani. Cand echipajul romanilor trimis cu mesajul rascumpararii nu se intoarce, piratii planuiesc sa-l omoare. Caesar se targuieste sa lupte cu unul dintre ei pentru o zi in plus si castiga, apoi are o criza , iar piratii il cred fara valoare, hotarand sa-l arunce in mare; tocmai la timp barca romana se intoarce cu banii si i-au dat drumul lui Cezar. Intors la Roma, Sulla moare din cauza unui atac de cord si lui Cezar i se permite sa se intoarca acasa. In timp ce el era plecat, Cornelia s-a imbolnavit foarte tare si Iulia s-a imprietenit cu tanara fiica a rivalului lui Cezar, Marcus Porcius Cato , Portia , fratele ei Marcus si cu varul lor Brutus .

Cand Cornelia moare din cauza bolii ei, Cezar jura la inmormantarea ei ca va face din Roma un loc mai bun. In aceasta perioada, aceiasi pirati care l-au tinut captiv au intrerupt aprovizionarea cu cereale. Senatul l-a trimis pe Pompei sa se ocupe de problema dupa ce Cezar i-a convins ca nu va lua orasul cu armata sa asa cum a facut Sulla. Cativa ani mai tarziu, Pompei se intoarce la Roma si Cezar a obtinut consulatul. In ziua triumfului lui Pompei, Julia, Portia si Marcus decid sa plece, iar Portia insista sa-l tarasca pe Brutus cu ei. La triumf, Cezar are o alta criza, dar este ajutat de Calpurnia , fiica unui barbat bogat din Roma. La petrecerea de bun venit a lui Pompei, in timp ce Pompei se intelege bine cu Julia, Cezar o observa pe Calpurnia pe care nu si-o aminteste de la intalnirea lor de dinainte.

Cezar ii jura mamei sale ca isi va face un nume. Julia realizeaza ca tatal ei are nevoie de o alianta si se ofera sa se casatoreasca cu Pompei pentru a-si obtine legiunile. Pompei este de acord si se casatoreste cu Julia. Casatorindu-se cu ea, el accepta sa-i permita lui Cezar sa-si duca legiunile in Galia, in ciuda faptului ca senatul dorea sa-l trimita pe Cassius. Calpurnia ii spune lui Cezar ca stie despre „boala caderii" lui si el marturiseste ca ii face rusine. Inainte de a merge in Galia, Cezar se casatoreste cu Calpurnia si cei doi raman in contact prin scrisori.

In timp ce jefuieste un oras din Galia, Cezar da peste un razboinic cu vointa puternica care refuza sa cedeze in fata romanilor care ii ataca casa. El ii spune lui Cezar ca il cheama Vercingetorix . Caesar il intreaba de ce este dispus sa moara pentru ceva ce va fi distrus indiferent de ce, iar razboinicul ii raspunde „pentru ca este al meu". Admirandu-i puterea de vointa, Cezar ii da drumul, dandu-i un cal. Cu toate acestea, mai tarziu, acelasi sef razboinic convoaca o armata uriasa pentru a lupta cu legiunile lui Cezar in batalia de la Alesia . Depasita numeric si inconjurata, armata lui Cezar iese totusi invingatoare.

Intre timp, la Roma, Julia moare in timpul nasterii, iar Pompei incepe sa se intoarca impotriva lui Cezar, despre care se teme ca devine prea puternic. Se aliaza cu Cato pentru a-l ataca politic pe Cezar. Caesar il trimite pe Mark Antony sa vorbeasca cu Senatul, dar acest lucru inrautateste situatia. Pompei incepe sa planuiasca sa-l atace pe Cezar inainte de a putea marsalui catre Roma, dar este prea tarziu. Caesar se intoarce la Roma si traverseaza raul Rubicon cu armata sa.

Pompei, Cato si Brutus decid imediat sa plece pentru a-si regrupa propriile trupe in Grecia . La intoarcerea sa la Roma, Cezar este numit dictator . Apoi il ajunge din urma si il invinge pe Pompei in batalia de la Pharsalus , care fuge apoi in Egipt. Dupa batalie, Cezar ii ierta pe soldatii capturati ai lui Pompei, inclusiv pe Brutus, caruia ii spune ca, daca vrea cineva pace, o va avea. Pompei ajunge in Alexandria si este imediat ucis de regentul baietelului Ptolemeu al XIII-lea din Egipt. Cand Cezar soseste, i se da cadou capul lui Pompei, dar nu este incantat sa afle despre moartea lui Pompei. Apoi Cleopatra al VII-lea il intalneste si il seduce pe Cezar, iar inainte de a pleca, el o instaleaza drept regina de drept a Egiptului .peste fratele ei Ptolemeu. Mergand la Utica pentru a-i gasi pe Cato si fiul sau, Cezar castiga batalia de la Thapsus . Dupa ce a aflat despre pierderea aliatilor sai, Cato, care nu a luptat in lupta, se sinucide cazand pe sabie.

Odata cu incheierea razboiului civil , Cezar se intoarce la Roma cu noul sau aliat Cleopatra si fiul lor, Caesarion . Acest lucru ii deranjeaza pe cativa dintre senatori, care comploteaza impotriva Cezarului crezand ca vrea sa devina Rege. Cassius , principalul motor al complotului, il convinge pe cumnatul sau Brutus, care a fost crutat mai devreme de Cezar, sa li se alature si sa puna capat domniei lui Cezar ca dictator. Calpurnia are un vis despre moartea lui Cezar si il roaga sa nu participe la Senat in acea zi, dar el ignora sfatul ei. Cand isi ia locul pe Idele lui martie , senatorii comploteaza il aglomera pe Cezar, il injunghie de mai multe ori si apoi fug din cladire. Calpurnia afla de complot de la sotia lui Brutus, Portia, si se grabeste la Senat pentru a-l gasi murind singur pe podea.

Distributie
Jeremy Sisto ca Iulius Caesar , al doilea dictator pe viata
Richard Harris in rolul lui Lucius Sulla , omul puternic al Romei, caruia nu-i placea Cezarul, dar in cele din urma a deschis calea dictaturii sale
Christopher Walken in rolul lui Cato cel Tanar , republican infocat care l-a luptat cu Caesar in Senat si pe campul de lupta
Valeria Golino ca Calpurnia , ultima sotie a lui Iulius Caesar
Christopher Noth in rolul lui Pompei cel Mare , cel mai mare general al Romei intrecut de Cezar
Pamela Bowen [ nl ] ca Aurelia , mama lui Cezar
Heino Ferch ca Vercingetorix , seful tribului Arverni al Galilor care a incercat sa opreasca razboiul galic al lui Cezar
Tobias Moretti in rolul lui Gaius Cassius , a condus flota lui Pompei in Razboiul Civil al lui Cezar si principalul complot al uciderii lui Cezar
Samuela Sardo [ it ] ca Cleopatra , regina Egiptului si iubitoare de Cezar
Daniela Piazza [ it ] ca Cornelia , sotia lui Cezar si mama Iuliei
Nicole Grimaudo in rolul Iuliei , fiica lui Cezar, sotia lui Pompei si moare dupa nasterea fiului ei
Sean Pertwee ca Titus Labienus , locotenent sub Cezar; a dezertat la Pompei odata ce a stiut ca Cezar marsaluia spre Roma si a murit in batalia de la Munda , ultima batalie a razboiului.
Paolo Briguglia ca Marcus Cato , fiul lui Cato
Kate Steavenson-Payne ca Portia , sotia lui Brutus
Ian Duncan in rolul lui Brutus , senatorul si prietenul lui Cezar, cel mai faimos pentru ca l-a intors pe Cezar si a participat la uciderea lui
Jay Rodan in rolul lui Mark Antony , un var, prieten si comandant militar al lui Caesar, care in cele din urma avea sa se razbune pe ucigasii lui Cezar.
Christian Kohlund in rolul lui Lepidus , cel mai bun sustinator al lui Caesar in Senat, care s-a aliat cu Marcu Antoniu dupa uciderea sa
David Foxxe in rolul lui Pothinus , regent al regelui Ptolemeu al XIII-lea
Anna Cachia ca Atilia , sotia lui Cato si mama lui Marcus Cato
Christopher Ettridge ca Apollonius Molon , filosof si profesor grec
Colin Maher ca Casca , senatorul care a fost de fapt primul om care l-a injunghiat pe Cezar
Brendan Hooper in rolul lui Bibulus , ginerele lui Cato care a luptat impotriva lui Cezar in razboi
John Suda ca Tillius , senatorul si asasinul lui Cezar
Chris Gatt ca Ligarius , senator si conspirator
Clive Merrison in rolul lui Metellus , senatorul ucis de Sulla ca exemplu pentru ceilalti
Denys Hawthorne ca Spurinna, ghicitoarea care l-a avertizat pe Cezar de idele din martie
Manuel Cuachi ca Cinna , socrul lui Cezar, ucis anacronic in epurarea lui Sulla (adevarata Cinna a fost ucisa de propriii sai soldati inainte de intoarcerea lui Sulla)


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.