Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Stele pe Pamant (India 2007) Drama 162 minute
6.665 vizite - 0 comentarii
adaugat de bunele
 
  Stele pe Pamant (India 2007) Drama / 162 minute
3.130 vizite - 0 comentarii
adaugat de porta
 
  Dil Ki Baazi (India 1993) Drama 162 min Sb rom
691 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  A fost odata in Tibet (China 2010 Dragoste,Drama 214 min
2.590 vizite - 0 comentarii
adaugat de zorba
 
  Furtul perfect (SUA 2007) Drama cu Demi Moore / 100 min
3.207 vizite - 0 comentarii
adaugat de rece
 
  Vanaja (India 2006) Drama / Subtitrat / 91 minnute
3.102 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O dragoste (Korea 2007) Drama / Partea 2/2
2.413 vizite - 0 comentarii
adaugat de hannah
 
  Aman (India 1967)Aventura 152 min Sb Rom
1.014 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Raul (SUA 1951) Drama /Romantica 99 min
1.372 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marigold (India 2007) Comedie 110 min
610 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Stele pe Pamant (India 2007) Drama / 162 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 12.07.2023  Adauga la favorite 117 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 8.6
   
 
Taare Zameen Par (2007)


Nota IMDb:8,6

Regizori: Aamir Khan, Amole Gupte (uncredited)







Ishaan Awasthi este un baietel de 8 ani care are probleme in a urma scoala, desi toti considera ca el uraste invatarea si se presupune ca este un facator de probleme si este dispretuit pentru asta. Imaginatia, creativitatea si talentul lui pentru arta si pictura sunt adesea ignorate. Tatal sau, Nandkishore este un director de succes care se asteapta ca fiii sai sa exceleze, iar mama lui, Maya, este o casnica/casnica frustrata de incapacitatea ei de a o educa pe Ishaan. Fratele mai mare al lui Ishaan, Yohan este un student exemplar in a carui umbra ramane Ishaan. Intr-o zi, Ishaan si parintii lui sunt chemati de directorul lui Ishaan pentru a discuta despre comportamentul si notele lui. Satul sa auda esecurile lui Ishaan si lipsa de imbunatatire, Nandkishore il trimite pe Ishaan la un internat . Singur acolo, el se scufunda rapid intr-o stare de frica, anxietate sidepresie , care nu este agravata decat de profesorii de acolo si de regimul lor strict si abuziv. Singurul sau prieten este Rajan Damodaran, un baiat cu dizabilitati fizice care este unul dintre studentii de top si locuieste acolo cu familia sa, deoarece tatal sau face parte din consiliul scolii. Ishaan se gandeste la sinucidere intr-o zi, dar Rajan il impiedica.

Ram Shankar Nikumbh, un instructor vesel si optimist la Scoala Tulips pentru copii mici cu dizabilitati de dezvoltare , se alatura facultatii internatului in aceeasi zi, inlocuindu-l pe autoritarul dl Holkar, fostul profesor de arta al scolii. Stilul de predare al lui Ram este semnificativ diferit de cel al lui Holkar si observa rapid nefericirea lui Ishaan in acea zi dupa ce nu reuseste sa deseneze nimic in timpul orei. El trece in revista munca lui Ishaan si ajunge la concluzia ca deficientele sale academice indica dislexie . Ram viziteaza apoi casa lui Awasthi din Mumbai, unde este surprins sa descopere interesul ascuns al lui Ishaan pentru arta. Furios, el le demonstreaza Mayei si lui Yohan cum Ishaan are dificultati extreme in a intelege literele si cuvintele din cauza dislexiei, iar saracia lui in abilitatile sportive provine din capacitatea sa motrica slaba (ceea ce se aplica si dificultatii sale de a lega sireturile pantofilor). Nandkishore o eticheteaza ca fiind o dizabilitate intelectuala (precum si o scuza) si o respinge ca fiind lene, spre frustrarea lui Ram.

Inapoi la scoala, Ram aduce in discutie subiectul dislexiei intr-o clasa, oferind o lista cu dislexici celebri . El il mangaie pe Ishaan, spunandu-i cum s-a luptat si cand era copil. Ram obtine permisiunea directorului de a deveni tutorele lui Ishaan. Cu grija treptata, el lucreaza pentru a imbunatati citirea si scrierea lui Ishaan, folosind tehnici de remediere dezvoltate de specialistii in dislexie. In cele din urma, atat comportamentul lui Ishaan, cat si notele sale se imbunatatesc. Intr-o zi, Nandkishore viziteaza scoala si ii spune lui Ram ca el si Maya au citit despre dislexie si au inteles starea. Ram mentioneaza ca ceea ce Ishaan are nevoie mai mult decat intelegere este ca cineva il iubeste. Afara, Nandkishore il vede pe Ishaan citind de pe o tabla. Cu ochii inlacrimati, nu poate sa-si infrunte fiul si pleaca.

La sfarsitul anului scolar, Ram organizeaza un concurs de arta si mestesuguri pentru personal si elevi, jurizat de artista Lalita Lajmi . Munca lui Ishaan il face castigator, iar Ram, care picteaza portretul lui Ishaan, este declarat pe locul doi. Directorul anunta ca Ram a fost angajat ca profesor permanent de arta al scolii. Cand parintii lui Ishaan isi intalnesc profesorii in ultima zi de scoala, ei raman cu gura cascata de transformarea din el. Depasit de emotie, Nandkishore ii multumeste lui Ram. Inainte de a pleca, Ishaan alearga spre Ram, care il ridica intr-o imbratisare.

Distributie
A smiling, young Indian boy wearing a red T-shirt, blue and white jacket, and red hat.
Testul de ecran initial al lui Darsheel Safary nu avea dialog. Cand Aamir Khan a vazut expresia din nas si fata, totusi, a stiut instantaneu: „Acesta este copilul. El este Ishaan". [3]

Tisca Chopra , actrita principala, adresandu-se la conferinta de presa, in cadrul celui de-al 39-lea Festival International de Film (IFFI-2008) de la Panaji , Goa
Darsheel Safary ca Ishaan Nandkishore Awasthi (Inu): fiul lui Maya si Nandkishore [4]
Veer Mohan ca Micul Ishaan
Aamir Khan ca Ram Shankar Nikumbh: un profesor de arta la New Era High School si profesorul lui Inu, profesor de scolarizare [5]
Tisca Chopra ca Maya Awasthi: mama lui Ishaan si Yohaan [6]
Vipin Sharma ca Nandkishore Awasthi, tatal lui Ishaan si Yohaan [7]
Tanay Chheda in rolul lui Rajan Damodran, cel mai bun prieten si coleg de clasa al lui Inu la internat
Sachet Engineer ca Yohaan Nandkishore Awasthi: fratele lui Inu
Aniket Engineer ca Junior Yohaan
Ramit Gupta ca Ranjeet
Girija Oak ca Jabeen Khan: colegul lui Nikumbh
Bugs Bhargava si Shankar Sachdev ca Sen Sir si Tiwari Sir, doi profesori la New Era High School [8]
MK Raina ca director - internat: seful liceului New Era
Pratima Kulkarni ca director - Scoala Sf. Anton
Meghna Malik ca profesor Victoria: profesoara de clasa si matematica a fostei scoli a lui Ishaan, Scoala St. Anthony
Sonali Sachdev ca Irene Teacher: un profesor de engleza la fosta scoala a lui Ishaan, St. Anthony's School
Lalita Lajmi ca ea insasi (aparitie cameo)


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.