Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Raul (SUA 1951) Drama /Romantica 99 min
1.372 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cauza pentru alarma (SUA 1951)Drama/Film noir 74 min
876 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Zbarnitor (Korea de Sud 2008) Romantic / 98 minute
693 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Comporta-te bine ! (SUA 1951) Comedie /Crima / 79 min
666 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Oamenii murmura (SUA 1951)Comedie romantica 90 min
615 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Zumzetul (Korea 2008) Romantic / 98 minute
2.254 vizite - 0 comentarii
adaugat de goldi
 
  Vagabondul (India 1951) cu Raj Kapoor / 153 minute
3.233 vizite - 0 comentarii
adaugat de zorba
 
  Jules Verne - Insula Misterioasa (SUA 1951) / 118 min
3.644 vizite - 0 comentarii
adaugat de cocor
 
  Oamenii vor vorbi (SUA 1951) Comedie Cary Grant 110 min
2.185 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Barbatul gras (SUA 1951) Crima,Drama,Film-Noir / 77 min
740 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Motiv de alarma!(SUA 1951) Melodrama 74 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.07.2023  Adauga la favorite 105 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.4
   
 
Cause for Alarm 1951

Regia Tay Garnett
IMDb 6.4

Un flashback arata cum Ellen ( Loretta Young ) l-a intalnit pe George ( Barry Sullivan ) intr-un spital naval in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial in timp ce se intalnea cu prietenul sau, locotenentul Ranney Grahame ( Bruce Cowling ), un tanar medic militar al carui program incarcat ii lasa putin timp pentru ea. . George era pilot, iar Ellen s-a indragostit rapid de el, desi flashback-ul sugereaza puternic ca avea o oarecare capacitate de aroganta si egoism. Cu toate acestea, s-au casatorit curand si, dupa razboi, au ajuns intr-un cartier infrunzit suburban din Los Angeles .

Din pacate, George este acum inchis in patul lui cu probleme cardiace. Exista un val de caldura, iar Ellen isi petrece cea mai mare parte a timpului ingrijindu-se de el. Doctorul lui George este vechiul lor prieten Ranney, cu care George crede ca sotia lui are o aventura. Ca raspuns, Ranney sugereaza ca George ar putea avea nevoie de ajutor psihologic. Dupa ce Ellen ii spune sotului ei tintuit la pat ca viseaza sa aiba copii, el devine furios. Intre timp, George a scris o scrisoare procurorului districtual in care sustine ca sotia si cel mai bun prieten il ucid cu supradoze de medicamente pentru inima lui.

Un baietel vecin, imbracat ca cowboy de film si TV, Hopalong Cassidy , si purtand pistoale cu sapca ( Bradley Mora ), se imprieteneste cu Ellen, fara copii, care ii da prajituri. El ii intinde un televizor de jucarie (fals) si ii cere lui Ellen sa i-l dea lui George, ceea ce face in timp ce ii serveste sotului ei pranzul in pat. El ii spune o poveste nelinistitoare despre cum, in copilarie, batuse un baiat vecin cu o grebla pana cand ia sange. Crezand ca scrisoarea groasa are ceva de-a face cu asigurarea, Ellen o da postasului ( Irving Bacon), care il vede pe George pe fereastra dormitorului de la etaj. Cand Ellen se grabeste sa afle de ce s-a ridicat din pat, George ii anunta ce spune scrisoarea si cui i se adreseaza. George trage o arma si este pe cale sa o omoare cand cade mort pe pat. In naratiunea ei, ea descrie moartea lui George drept „unul dintre acele vise ingrozitoare".

Ellen intra in panica din cauza scrisorii si, dupa cum a remarcat un recenzent peste 50 de ani mai tarziu, in a doua jumatate a filmului pare „mult mai preocupata sa se absolve de vina mortii lui decat sa-si piarda sotul". [6] (Totusi, acest lucru ar putea fi atribuit comportamentului sau in general abuziv, acuzatiilor sale specifice si nefondate de adulter si tentativa de omor si propriei sale incercari de a o ucide si de a incadra atat ea, cat si doctorul pentru tentativa de omor.) Fugand din casa. si aratat drumul de catre doi adolescenti (in scurta semnatura din cap a filmului la jalopia de la mijlocul secolului al XX-lea din Los Angelescultura), il alunga pe postasul prea vorbaret caruia i-a dat scrisoarea; dar nu i-o va da inapoi fara sa vorbeasca mai intai cu George, din moment ce el a scris-o. Postasul spune ca poate intreba supraveghetorul de la oficiul postal din centrul orasului, care are mai multa autoritate. Ellen este frenetica cand se intoarce in casa, doar pentru a o gasi pe matusa lui George, Clara ( Margalo Gillmore ), urcand scarile pentru a-l vedea si o opreste abia la timp. Dupa ce cei doi vorbesc o vreme, Clara urca din nou scarile; dar Ellen o opreste inca o data, spunand (cu adevarat) ca George i-a spus mai devreme ca nu vrea sa-si vada matusa. Clara pleaca furioasa, spunandu-i ca George a fost „nepoliticos, rautacios si egoist de cand are sase ani... e mai rau daca e ceva".

Ellen se intoarce in dormitor pentru a-si schimba hainele in incercarea de a se comporta normal inainte de a merge la supraveghetorul oficiului postal si vede pistolul inca in mana lui George, povestind: „Stiam cumva ca nu ar trebui sa o las acolo. " In timp ce ea ii smulge pistolul din mana, acesta trage. Pregatindu-se sa paraseasca casa, un notar politicos, dar oarecum agresiv ( Don Haggerty) suna la usa, spunandu-i ca are o intalnire cu George pentru a trece peste niste documente legale. Ea spune cu fermitate ca George este prea bolnav pentru a vedea pe cineva. Ellen merge cu disperare in centrul orasului la oficiul postal pentru a-l vedea pe supraveghetor, care ii da un formular pe care sa-l semneze George, dar apoi, nemultumita de comportamentul necooperant si necooperant al lui Ellen, ii spune ca va permite ca scrisoarea sa fie livrata. Invinsa, se intoarce in casa si, cand ajunge la usa din fata, o vecina amabila ( Georgia Backus ) se ofera sa o ajute pe Ellen, pentru ca a parut atat de suparata toata ziua.

Cand Ranney apare pentru a-l verifica pe George, Ellen este isteric. Ranney ii spune sa fie calma si urca in dormitor. Nu arata nicio emotie aparenta pentru cel mai bun prieten al sau mort, el vede gaura glontului din podea, gaseste pistolul intr-un sertar al comodei, repozitioneaza metodic corpul lui George in pat si trage in jos umbra ferestrei. Inapoi la parter cu Ellen, Ranney il asculta cand ii spune ce sa intamplat, spunand „Am facut totul gresit, asa cum a spus el ca o voi face". Suna soneria. Ea crede ca politia a venit sa o aresteze, dar Ranney o indeamna pe Ellen sa deschida usa. Cand o face, este postasul, care returneaza scrisoarea groasa pentru posta insuficienta. Ranney ofta usurat; Ellen ia inapoi plicul si este depasita dupa ce inchide usa.George si Ellen .

Distributie
Loretta Young ca Ellen Jones
Barry Sullivan ca George Z. Jones
Bruce Cowling ca Dr. Ranney Grahame
Margalo Gillmore ca matusa Clara Edwards
Bradley Mora ca Hoppy (Billy)
Irving Bacon ca Joe Carston, postasul
Georgia Backus ca doamna Warren, vecina
Don Haggerty in rolul domnului Russell, notarul
Art Baker in calitate de superintendent al oficiului postal
Richard Anderson ca marinarul ranit la un spital naval


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.