Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Stan si Bran in Tara Jucariilor (SUA 1934) / 74 minute
4.689 vizite - 0 comentarii
adaugat de etna
 
  Stan si Bran in excursie (SUA 1934 Film subtit RO 19 min
15.430 vizite - 0 comentarii
adaugat de camel
 
  Stan si Bran - Marsul soldateilor de lemn (1934) 74 min
4.001 vizite - 0 comentarii
adaugat de coana
 
  Trandafirul galben (1982) | Film romanesc | 101 minute
3.532 vizite - 0 comentarii
adaugat de copilul
 
  Judecatorul Priest (SUA 1934) Comedie 80 min
553 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Craciun la Viena ( SUA 2020) Drama romantica 83 min
1.895 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tineretea maine (SUA 1934) Drama 1934
428 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Contul e pornit (SUA -Anglia 2018) Comedie 90 min
428 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mica printesa (UK 1986) ep 1 Drama 73 min
786 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mica printesa (UK 1986) ep 2 Drama 73 min
686 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Valsuri din Viena (Anglia 1934)Film biographic 80 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.06.2023  Adauga la favorite 137 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Waltzes from Vienna
IDMb 5.8
Regia Alfred Hitchcock

Valsuri din Vienaincepe cu sunetul unui claxon al pompierilor si zgomotul copitelor de cai, in timp ce pompierii se indreapta spre un incendiu la Ebezeder's Cafe. Sus de la cafenea, Resi si Schani sunt nevazatori de pericol, pierduti intr-un duet amoros care se incheie cu Schani spunandu-i lui Resi ca i-a dedicat cel mai nou cantec al sau. In acelasi timp, muzica lui Schani atrage atentia contesei Helga von Stahl, care face cumparaturi in magazinul croitoriei de alaturi. Interludiul romantic al lui Schani si Resi este intrerupt de Leopold, un brutar din cafeneaua tatalui lui Resi care este indragostit de Resi, in timp ce acesta urca stangaci pe scara pentru a o salva. Schani si Leopold se cearta cine o va salva pe Resi de incendiu, dar Leopold castiga in cele din urma si o trage pe Resi peste umar si in jos pe scara, facand-o sa-si piarda fusta pe drum. Resi alerga la magazinul croitoriei pentru a scapa de rasul privitorilor. Schani preia fusta lui Resi si apoi se impiedica in croitorie in cautarea lui Resi, unde o intalneste pe Contesa. Cand Contesa afla ca Schani este un muzician aspirant, ii propune sa puna in muzica unele dintre versurile ei. In timp ce Contesa ii ofera lui Schani cardul ei, Resi intra in camera si devine imediat suspicioasa cu privire la intentiile Contesei.

Cu triunghiul romantic pus la punct, urmatoarea scena stabileste conflictul dintre Schani si tatal sau. La repetitia orchestrei, in care Schani canta la a doua vioara sub bagheta tatalui sau, Schani are probleme cand insulta muzica tatalui sau partenerului sau de stand. Batranul Strauss aude si ii cere lui Schani sa interpreteze una dintre propriile sale compozitii pentru membrii orchestrei. Strauss Sr. ridiculizeaza apoi valsul fiului sau si ii spune ca nu ar putea avea niciodata o cariera de compozitor, motivandu-l pe Schani sa paraseasca orchestra.

Emotionat de noua sa libertate si de comanda contesei, Schani o viziteaza pe Resi la brutaria tatalui ei pentru a-i spune vestile lui. Resi o mustra initial pe Schani si il anunta ca, daca vrea sa se casatoreasca cu ea, va trebui sa renunte la muzica si sa preia brutaria. Cu toate acestea, cand citeste versurile Contesei, este atrasa de muzica, cantand deschiderea Dunarii Albastre.vals pentru Schani. Momentul lor de compunere este intrerupt cand soseste tatal lui Resi pentru a-i oferi lui Schani un tur al brutariei. In timp ce Schani si Ebezeder intra in subsol, incepe o scena memorabila si neobisnuita de compozitie muzicala. In timp ce Schani se uita in jur, melodia pe care o canta Resi incepe sa evolueze. Doi barbati care arunca paine inainte si inapoi inspira a doua fraza a melodiei; un barbat care arunca cornuri intr-o cutie creeaza ritmul insolit al valsului. Ritmul masinii de amestecare a aluatului ii ofera lui Schani a doua tema principala a primului vals. In timp ce ii spune lui Leopold sa mearga mai repede, aceasta a doua tema se transforma in inceputul celei de-a doua mari sectiuni a piesei, moment in care Schani alearga la etaj, exclamandu-i lui Resi ca a terminat compozitia.

Urmatoarea scena se deschide cu Schani cantand masurile finale ale valsului catre Contesa. Dupa ce el termina, ea il saruta si apoi isi cere scuze abundent, explicand ca a fost coplesita de muzica lui minunata. Schani canta apoi a doua sectiune a valsului in timp ce mana ei se sprijina posesiv pe umarul lui, care, printr-o dizolvare, devine mana lui Resi. Dupa ce i-a multumit lui Resi ca a venit cu fraza, Schani accepta sa-i dedice piesa. Pe masura ce scena se estompeaza, pagina cu dedicatia lui Schani pentru Resi se rastoarna pentru a dezvalui o alta pagina cu acelasi titlu, dar dedicata Contesei.

Dedicatia duplicitara este descoperita cand Resi ii aude pe Schani si pe Contesa cantand la vals pentru editorul, Anton Drexler. Schani alearga dupa Resi sa-i explice si se impaca doar cand Schani ii spune ca va renunta la muzica lui pentru a lucra la brutarie. Cu toate acestea, Schani este clar nefericit in noul sau job si se lupta cu Resi cand primeste o invitatie de la Contesa sa participe la Festivalul Sf. Stefan. Resi ii spune lui Schani ca, daca participa, va insemna sfarsitul relatiei lor. Intre timp, Contesa comploteaza un siretlic care il va face pe Strauss Sr. sa intarzie la festival, astfel incat Schani sa poata lua locul tatalui sau pentru a conduce noul sau vals.

In timp ce Schani conduce Dunarea Albastra la festival, toate conflictele filmului ajung la apogeu. Contesa il retine pe batranul Strauss cerandu-le dansatorilor de la festival sa cante la ego-ul lui, cerandu-i sa-si cante valsurile din nou si din nou pentru placerea lor intr-o camera din spate. Strauss Sr. ajunge in cele din urma si constata ca fiul sau i-a luat locul, cantand pentru un public entuziast. Intre timp, Resi deplange ca Schani a tradat-o venind la festival la comanda contesei.

In urma spectacolului, batranul Strauss ii spune suparat fiului sau ca nu a autorizat reprezentatia, asa cum l-a facut sa creada Contesa. Schani paraseste festivalul confuz, iar Contesa il urmareste acasa, unde impart un alt sarut. Momentul romantic este insa intrerupt de Contele, care, afland unde plecase Contesa, a parasit petrecerea infuriat. Resi ajunge la timp sa se strecoare in spate si sa o inlocuiasca pe Contesa, care apoi urca inapoi scarile din fata pentru a-si surprinde sotul, in timp ce multimea de afara fredoneaza Valsul Dunarii Albastre .

Distributie
Esmond Knight ca Johann „Schani" Strauss, cel Tanar
Jessie Matthews ca Resi Ebezeder
Edmund Gwenn ca Johann Strauss, Batranul
Fay Compton ca Contesa Helga von Stahl
Frank Vosper in rolul Printului Gustav
Robert Hale in rolul lui Ebezeder
Marcus Barron ca Anton Drexler
Charles Heslop ca Valet
Betty Huntley-Wright ca servitoarea doamnei
Hindle Edgar ca Leopold (necreditat)
Sybil Grove ca doamna. Fouchett (necreditat)
Bill Shine ca Carl (necreditat)
Bertram Dench ca sofer de motor (necreditat)
BM Lewis ca Domeyer (necreditat)
John Singer ca Boy (necreditat)
Cyril Smith ca secretar (necreditat)


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.