Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Facuti unul pentru celalalt (1939) Comedie,Drama 92 min
693 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  In umbra prohibitiei (SUA 1939) Crima / Drama 104 min
1.673 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Redusi la tacere (SUA 2003)Drama 107 min
2.515 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tineretea lui Lincoln ( SUA 1939 ) Drama 100 min
1.451 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Un loc intunecat (SUA 2006) Drama / 107 min
865 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Spune Lumii (SUA 2015) Drama,Istoric subt RO 155 min
2.903 vizite - 0 comentarii
adaugat de corul
 
  Mai mare decat viata (SUA 1956) Drama 95 min
1.102 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pomul de Craciun (SUA 1996) Drama / 92 min HD
3.411 vizite - 0 comentarii
adaugat de marica
 
  Facuti unul pentru celalalt (SUA 1939) Comedie / 90 min
519 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Escapa in 2120 (SUA 2020) SF 107 min
983 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Oameni si soareci (SUA 1939) Drama 107 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.06.2023  Adauga la favorite 227 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.8
   
 
Of Mice and Men
Regia Lewis Milestone
IMDb 7.8




Filmul se deschide cu George Milton amintindu-si intr-un vagon, indreptandu-se catre o destinatie necunoscuta.

In timpul Marii Depresiuni , istetul George Milton si Lennie Small, puternica fizic, dar cu dizabilitati mintale , fug de angajarea lor anterioara, unde Lennie a fost acuzat de tentativa de viol dupa ce s-a tinut de o tanara, determinat de dragostea lui de a mangaia lucruri blande. Ei calatoresc sa lucreze la ferma lui Tyler de langa Soledad.

George accepta fara tragere de inima sa-i spuna lui Lennie din nou despre visul lor, descriind cum vor avea intr-o zi propria lor bucata de pamant unde Lennie isi va ingriji iepurii. George spune ca daca Lennie ar avea vreodata probleme, trebuie sa se ascunda in tuf si sa-l astepte. La Tyler Ranch, seful este suspicios de starea psihica a lui Lennie. George il minte pe sef, spunand ca Lennie este varul lui si a fost lovit cu piciorul in cap de un cal cand era copil. Se imprietenesc cu batranul Candy, cu o singura mana, dar nu-i plac fiul sefului, Curley, care uraste oamenii mai mari decat el. Atragatoarea sotie a lui Curley cocheteaza cu Lennie si George, iar George ii cere lui Lennie sa o evite.

George isi intalneste echipa de lucru, respectul sef Slim si Carlson, care ii sugereaza sa impuste cainele batran bolnav al lui Candy si sa-i ia unul dintre puii lui. Lennie ii cere entuziasmata lui George un pui. Dupa o zi grea, George este mandru de munca lui Lennie si ii aduce catelusul sau. Candy se ofera sa vina cu Lennie si George pentru a le cumpara ferma. Asa cum se pare ca visul lor se apropie de implinire, Curley il acuza pe Slim ca ii tine companie sotiei. Curley o ataca cu cruzime pe Lennie pentru ca a ras, strigand la el sa riposteze. Indemnata de George, Lennie zdrobeste mana lui Curley. George se teme pentru slujbele lor, dar Slim ii da lui Curley un ultimatum: daca Curley incearca sa-i dea afara pe George si Lennie, Slim il va umili pe Curley spunandu-le tuturor cum mana lui Curley a fost cu adevarat zdrobita. Preocupat de reputatia sa,

Lennie vorbeste despre a fi singura, iar sotia lui Curley incearca sa-l implice in conversatie. Frustrata, fuge spre casa in lacrimi, jurand ca va parasi ferma pentru totdeauna. In acea seara, in hambar, Lennie si-a ucis accidental catelul si este foarte suparat. Sotia lui Curley intra si isi recunoaste singuratatea, confiind ca viseaza sa fie vedeta de cinemaau fost zdrobite. Afland despre dragostea lui Lennie de a mangaia lucrurile moi, ea il lasa sa-si mangaie parul. Ea se plange curand si apoi tipa ca el trage prea tare. Incercand sa o tina tacuta, Lennie isi rupe gatul accidental. Alearga sa se ascunda in tuf, asa cum i-a spus George. Candy o gaseste pe sotia lui Curley moarta si il informeaza pe George. Curley conduce o gloata de linsare, dar George il gaseste pe Lennie mai intai si il linisteste repovestindu-le visul. Cand George ajunge la locul in care Lennie are grija de iepuri, il impusca pe Lennie in ceafa, ferindu-l de o moarte crunta in mainile gloatei.

Filmul se intoarce la George in vagon, indreptandu-se spre sud, amintindu-si melancolic de vremurile in care a lucrat cu Lennie.

Distributie


Distributie
Burgess Meredith ca George
Betty Field ca Mae
Lon Chaney Jr. in rolul lui Lennie
Charles Bickford ca Slim
Roman Bohnen ca Candy
Bob Steele in rolul lui Curley
Noah Beery Jr. in rolul lui Whit
Oscar O'Shea ca Jackson
Granville Bates ca Carlson
Leigh Whipper ca Crooks
Helen Lynd ca Susie


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.