Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Casa rosie (SUA 1947) Drama,mister / 100 min
945 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Forever Ambre (SUA 1947) Drama istorica 133 min
677 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cai ferate! (SUA 1947) Crima /Drama 72 min
645 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cazul Paradine (SUA 1947) Mister/Drama 125 min
663 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Juraminte fatale (SUA 1999) Drama ,thriller 120 min
214 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Povestea unei femei (USA 1947 ) Drama 103 min
559 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mai mare decat viata (SUA 1956) Drama 95 min
1.102 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prieteni in sfarsit (SUA 1995) Drama 91 min
76 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aleea de cosmar (SUA 1947) Drama,Mister / 111 minute
863 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Trage pentru a ucide (SUA 1947) Drama, Film-Noir 63 min
1.537 vizite - 0 comentarii
adaugat de matei
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Un sot ideal (SUA 1947) Drama 96 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.05.2023  Adauga la favorite 130 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.5
   
 
An Ideal Husband
Regia Alexandru Korda
IMDb 6.5


Povestea are loc la Londra, 1895. Personajele principale sunt doamna Laura Cheveley, care s-a intors recent in Marea Britanie dupa ce a locuit la Viena; Sir Roger Chiltern, un ministru de guvern cu o reputatie de onestitate; sotia sa, Lady Gertrude, care dezaproba puternic imoralitatea si necinstea; Mabel Chiltern, sora mai mica a lui Sir Robert; Lord Arthur Goring, un tanar necasatorit si neconventional; si tatal sau, contele de Caversham, care este dornic sa-si faca fiul sa se casatoreasca si sa se stabileasca.

La o petrecere fastuoasa gazduita de familia Chiltern, doamna Cheveley incearca sa-l stoarca pe Sir Roger sa sustina un proiect de lege care sa ofere finantare guvernamentala pentru ceea ce el considera a fi o schema frauduloasa. Doamna Cheveley are scrisori incriminatoare pe care le-a scris cu multi ani mai devreme, care i-au permis sa foloseasca cunostintele avansate despre finantarea Canalului Suez pentru a-si stabili averea si cariera. El refuza initial, dar cedeaza pentru a-si salva reputatia. Inainte de a parasi petrecerea, doamna Cheveley ii spune Lady Gertrude, o fosta colega de scoala, ca sotul ei va sprijini schema de canal, ceea ce o surprinde pe sotia politicianului. Cand petrecerea se termina, Arthur si Mabel observa o brosa neobisnuitaca cineva pierduse. Goring stie ca a daruit acea brosa cuiva in trecut si o pastreaza, in speranta ca i se va cere. Sir Roger, confruntat de sotia sa cu privire la schimbarea sa de pozitie, ii scrie o scrisoare Lady Cheverley pentru a-i spune ca va vorbi impotriva proiectului de lege.

A doua zi dimineata, Sir Robert ii dezvaluie lui Arthur incercarea de santaj a lui Lady Cheveley, care il indeamna sa-si informeze sotia despre propria sa indiscretie din trecut, chiar daca aceasta ii va distruge respectul pentru sotul ei. Sir Robert refuza sa-i spuna adevarul si decide sa caute o modalitate de a santaja doamna Cheveley. Arthur, care a fost odata logodit cu ea, crede ca acel plan nu va functiona. Doamna Cheveley soseste sa intrebe daca a gasit cineva o brosa pe care o pierduse la petrecere. Lady Gertrude ii spune femeii ca si-a dispretuit necinstea de cand erau la scoala impreuna si ca Sir Robert va vorbi impotriva proiectului de lege in Parlament in acea noapte. Doamna Cheveley riposteaza spunandu-i cum si-a facut avere sotul. Sir Robert ii ordona doamnei Cheveley sa plece.

In acea seara, Lady Gertrude ii scrie lui Arthur un bilet nesemnat, cerandu-i ajutorul. Arthur ii spune doamnei Cheveley ca are brosa ei si stie ca a furat-o de la o femeie importanta din societate. El scoate brosa incriminatoare cand ea ii da scrisoarea pe care o folosea pentru a-l santaja pe Sir Robert. Ea, totusi, ia biletul lui Lady Gertrude cand pleaca, planuind sa-l foloseasca pentru a-l face pe Sir Robert sa creada ca sotia lui are o aventura cu Arthur. Lady Gertrude, la randul ei, spune acum ca a invatat puterea iertarii.

In acea noapte, doamna Cheveley urmareste din galeria femeilor din Camera Comunelor cand Sir Robert denunta schema de canal. A doua zi, Lordul Caversham il indeamna din nou pe fiul sau, Arthur, sa se casatoreasca. Arthur se conformeaza si o cere in casatorie pe Mabel. Soseste Lady Gertrude si Arthur ii spune despre intentia doamnei Cheveley de a-i distruge casnicia, folosind nota nesemnata. Cand ea i-o da lui Sir Robert, totusi, el ia scrisoarea ca dovada a nevoii si dragostei sotiei pentru el. Acum, dispus sa renunte la pozitia sa in societate si sa traiasca o viata multumita cu Lady Gertrude, Lord Caversham ii ofera lui Sir Robert o functie importanta in cabinet. Arthur o convinge sa-si lase sotul sa ramana in viata publica. Lady Cheveley pleaca, nu aparent suparata ca planurile ei au esuat.

Distributie
Paulette Goddard in rolul doamnei Laura Cheveley
Michael Wilding in rolul vicontelui Arthur Goring
Diana Wynyard ca Lady Gertrude Chiltern
Hugh Williams ca Sir Robert Chiltern
C. Aubrey Smith ca conte de Caversham, tatal lui Goring
Glynis Johns ca domnisoara Mabel Chiltern, sora lui Sir Robert
Constance Collier ca Lady Markby
Christine Norden in rolul doamnei Margaret Marchmont
Harriette Johns ca Olivia, Contesa de Basildon
Michael Medwin ca Duce de Nonesuch
Michael Anthony ca viconte de Nanjac
Peter Hobbes in rolul domnului Eddie Montford
John Clifford in rolul domnului Mason, majordomul Chiltern
Fred Groves in rolul lui Phipps, majordomul lui Goring
Michael Ward in rolul domnului Tommy Tafford


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.