Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Jocul cu moartea (SUA 1981) Drama,Razboi / 105 min HD
1.656 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Eram sot pe timp de razboi (SUA 1949) Comedie / 105 min
935 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Camarazi de razboi (1992) Drama,Razboi / 105 min
3.531 vizite - 0 comentarii
adaugat de adisa
 
  Urgia (Romania 1977) Drama Gheorghe Cozorici 95 min
3.873 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Semnul sarpelui (Romania 1981) Drama /95 min
7.357 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Iubitorul de Razboi (SUA 1962) cu Steve McQueen 105 min
1.583 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Prairie Rose(SUA 2006) Drama 91 min
1.140 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cadou cu dragoste (SUA 1958) Drama 105 min
630 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Incident at Crestridge (SUA 1981) Drama 92 min
313 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nu poti fi un strain (1955) Drama Stanley Kramer 105 min
1.592 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Jocul cu moartea (SUA 1981) Drama,Razboi / 105 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.04.2023  Adauga la favorite 147 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.2
   
 
Southern Comfort (1981)

Nota IMDB: 7.2

Regia:Walter Hill

In 1973, o echipa de noua soldati ai Garzii Nationale a Armatei Louisiana se aduna intr-un bayou local pentru manevre de weekend. Nou in echipa este caporalul Hardin, un transfer cinic de la Garda Nationala a Armatei Texas . Curand devine dezgustat de comportamentul si atitudinile arogante ale barbatilor. Un inginer chimist fericit casatorit in viata sa civila, Hardin nu vrea sa participe la o intalnire cu prostituate pe care PFC Spencer le-a aranjat pentru el si colegii lor de echipa. Cu toate acestea, el reuseste cu amabilul Spencer si amandoi se gasesc a fi cei mai linistiti soldati din echipa lor.

Cei noua soldati au pornit in patrulare si in curand se dezorienteaza in mlastina indepartata. Ei dau peste un loc de campare aparent abandonat, cu mai multe barci de tip canoe numite pirogi . Pentru a continua mai departe, gardienii au nevoie de pirogi pentru a trece peste mlastina inundata. Liderul echipei, sergentul de stat major Poole, un veteran al razboiului din Vietnam , ii spune unuia dintre oamenii sai sa lase un bilet in care explica situatia si ordona soldatilor sa intre in trei din cele patru pirogi. In timp ce pornesc peste bayou, un grup de vanatori-capcanatori cajun se intorc si striga la soldati pentru ca si-au luat barcile. Ca raspuns, PFC Stuckey trage goale din M-60mitraliera la cajuni, crezand ca este amuzant cand cajunii se adapostesc. Cajunii raspund focul cu munitie reala, ucigandu-l pe Poole si trimitand echipa in panica in timp ce se indrepta spre acoperire.

Sgt. Casper – cel strict, neexperimentat si nepopular – ordona echipei sa-si continue „misiunea". Ei descopera ca Cpl. Reece a adus o cutie cu munitie reala pentru vanatoare. Reece este fortat cu varful cutitului de Hardin sa renunte la munitia reala, iar Casper o imparte egal intre soldati, pentru a le spori sansele de aparare. Ajung la coliba unui vanator-capcanator cajun cu un singur brat, care vorbeste doar franceza . Casper il are arestat ca prizonier de razboi . Cpl instabil din punct de vedere emotional. Bowden foloseste benzina pentru a aprinde niste TNT in interiorul colibei, aruncandu-l in aer, impreuna cu numeroase provizii de hrana, apa proaspata, pistoale si munitie.

Soldatii se simt din ce in ce mai amenintati. Auzind latratul cainilor, gardienii presupun ca sunt pe cale sa fie salvati. Cainii, insa, apartin cajunilor, care pandesc acum soldatii din cauza actiunilor lui Stuckey. Gardienii ii resping pe cainii atacatori, doar pentru a descoperi ca le-au fost puse capcane letale. Pvt. Cribbs este ucis cand se impiedica de un pat de sulita incorporat intr-un cadru de leagan eliberat de arc, punandu-l in teapa. Echipa tabereaza noaptea. Peste noapte, Bowden incepe sa aiba o cadere mentala grava, refuzand sa vorbeasca cu cineva sau sa se miste. Grupul decide sa-l lege pentru noapte. In dimineata urmatoare, Reece il tortureaza pe Cajun cu un singur brat scufundandu-si capul intr-un iaz fetid. Hardin descopera acest lucru si incearca sa o opreasca. Ambii soldati se lupta pana la moarte cu baionetele. In timp ce barbatii se lupta,In engleza pentru Hardin sa-l omoare pe Reece. Dupa ce Reece este ucis, Cajunul cu un singur brat scapa in mlastina. Stuckey, care era prieten apropiat cu Reece, ameninta ca il va ucide pe Hardin.

In timp ce un elicopter trece deasupra capului, soldatii incearca frenetic sa-l semnaleze. Prabusindu-se cu capul inainte in mlastina, dupa elicopter, in timp ce acesta merge mai departe, Stuckey se scufunda pana la moarte in nisipuri miscatoare. Neavand incredere in Casper dupa conducerea sa inepta, Spencer il elibereaza de comanda. S-au despartit pentru a-l cauta pe Stuckey. Casper arunca o grenada de casa catre cajuni fara niciun rezultat, apoi isi fixeaza baioneta de pusca si ataca asupra lor. Atat el, cat si PFC. Simms sunt impuscati.

Spencer, Hardin si acum catatonica tabara Bowden pentru noapte. In dimineata urmatoare, Hardin si Spencer sunt treziti de un tren de marfa si apoi isi dau seama ca Bowden a disparut. Se muta la sinele de tren si il gasesc pe Bowden spanzurat mort de un pod. Cajunul cu un singur brat apare pe sinele de deasupra capului. Intr-o engleza perfecta, el ii avertizeaza pe Spencer si Hardin sa paraseasca teritoriul Cajunilor cat mai pot. El le da instructiuni despre cum sa scape de bayou, deoarece Hardin si Spencer l-au salvat de atacul fizic al lui Simms si Reece.

Urmand sfatul cajunului cu un singur brat, Spencer si Hardin urmeaza un drum de pamant si ajung sa faca o plimbare cu un cuplu prietenos de cajun. Ei sunt condusi la o friptura de porc intr-un sat Cajun din apropiere. In timp ce Spencer se amesteca fericit cu satenii, un Hardin precaut vede sosirea celor trei vanatori-capcanatori ramasi care si-au masacrat echipa. Unul dintre potentialii ucigasi ai lui Hardin il urmareste intr-o magazie si il raneste la brat. Spencer apare brusc, tragand in gol catre Cajun ca o distragere a atentiei, dandu-i lui Hardin sansa de a-l injunghia in vintre. Ceilalti doi cajuni sosesc, iar Spencer fuge, indepartandu-i de Hardin ranit. Spencer, ascuns dupa un colt, il loveste in fata pe unul dintre Cajuni cu patul lui M-16., eliminandu-l. Cajunul ramas il urmareste, dar cand este pe cale sa-l impuste pe Spencer, Hardin il apuca din spate. Acest lucru ii da lui Spencer ocazia sa-l injunghie pana la moarte cu baioneta. Lasand in urma satul, Spencer si Hardin se strecoara nevazuti in mlastina. In timp ce cei doi se muta in mlastina, un alt elicopter soseste deasupra capetelor si pare sa ramana in apropiere. Se intorc pe drumul de pamant tocmai la timp pentru a vedea un camion al armatei americane mergand spre ei. Se uita unul la altul, stiind ca in sfarsit sunt in siguranta.

Distributie
Keith Carradine ca soldatul de clasa intai Spencer
Powers Boothe in rolul caporalului Charles Hardin
Fred Ward ca caporalul Lonnie Reece
Franklyn Seales ca soldat Simms de prima clasa
TK Carter ca soldatul Tyrone Cribbs
Lewis Smith ca soldatul Stuckey
Les Lannom in rolul sergentului Casper
Peter Coyote in rolul sergentului de stat major Crawford Poole
Carlos Brown in rolul caporalului „antrenor" Bowden
Brion James ca Cajun Trapper
Sonny Landham ca Hunter


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.