Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  39 de trepte (Anglia 1935) Thriller 86 MIN
899 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  39 trepte (SUA 1935) Thriller 86 min
1.295 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  39 de trepte UK 1978) Thriller cu Robert Powell 98 min
2.041 vizite - 0 comentarii
adaugat de anda
 
  Clarvazatorul (UK 1935) Drama,Mister / 77 min HD
625 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Lovitura mortala (SUA 1945) Drama,Thriller / 87 min
4.361 vizite - 0 comentarii
adaugat de oana
 
  Alfred Hitchcock - 39 de trepte (UK 1935) / 83 minute
2.055 vizite - 0 comentarii
adaugat de silvia
 
  Trepte spre cer (Romania 1977) Gheorghe Dinica / 84 min
3.160 vizite - 0 comentarii
adaugat de aurel
 
  Infern pe 2 Roti (2008) Actiune,Drama,Thriller / 80 min
4.142 vizite - 0 comentarii
adaugat de peter
 
  Arabesque (SUA 1966) Thriller 105 min
1.107 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regele Condamnatilor (SUA 1935) Actiune,Drama / 74 min
1.690 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

39 de trepte (Anglia 1935) Thriller 86 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 10.04.2023  Adauga la favorite 96 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.6
   
 
The 39 steps
Regia Alfred Hitchcock
IMDb 7.6

Intr-un teatru din Londra, Richard Hannay se uita la „Mr. Memory" demonstrandu-si puterile de reamintire atunci cand se aud impuscaturi. In panica care a urmat, Hannay se trezeste in brate pe o femeie aparent speriata, care il convinge sa o duca inapoi in apartamentul sau. Ea ii spune ca o cheama Annabella Smith, este o spiona si a tras focurile pentru a crea o diversiune, astfel incat sa poata scapa de asasini. Ea sustine ca a descoperit un complot de furt de informatii militare britanice vitale, gandit de un barbat care ii lipseste articulatia superioara a unui deget. Ea mentioneaza „Cei 39 de pasi", dar nu explica fraza.

Mai tarziu in acea noapte, Smith da buzna in dormitorul lui Hannay si il avertizeaza sa fuga, inainte de a muri din cauza unui cutit in spate. Hannay gaseste o harta a Highlands-ului scotian strans in mana, aratand zona din jurul lui Killin , cu ceva numit „Alt-na-Shellach" incercuit. Se furiseaza din apartamentul sau deghizat in laptar pentru a evita asasinii care ii asteapta. Apoi se urca in trenul expres Flying Scotsman catre Scotia. La Waverley Station din Edinburgh , el afla ca este tinta unei vanatoare de oameni la nivel national pentru ucigasul lui Smith. Cand vede politia cautand trenul, se duce intr-un alt compartiment si o saruta pe singura ocupanta, Pamela, pentru a incerca sa evite capturarea. Cu toate acestea, ea avertizeaza politistii, care opresc trenul pePodul Feroviar Forth . Hannay scapa.

Indreptandu-se spre nord, el sta noaptea cu un crofter si cu sotia sa mult mai tanara, Margaret. A doua zi dimineata devreme, Margaret vede farurile unei masini de politie apropiindu-se si o trezeste pe Hannay; inainte ca el sa fuga, ea ii da haina sotului ei. Politia il urmareste, folosind chiar si un autogiro , dar el ii scapa.

El ajunge in cele din urma la Alt-na-Shellach, casa profesorului Jordan, unde are loc o petrecere. Jordan il ascunde de politie. El asculta povestea lui Hannay. Cand Hannay afirma ca liderului spionilor ii lipseste articulatia superioara a degetului mic al mainii stangi, Jordan isi arata mana dreapta, careia ii lipseste acea articulatie. El ii ofera lui Hannay posibilitatea de a se sinucide, apoi il impusca si il lasa drept mort. Cu toate acestea, glontul este oprit de un imnar in haina crofterului.

Hannay merge la serif. Seriful nu il crede, din moment ce Jordan este cel mai bun prieten al lui. Hannay sare pe o fereastra. Ascunzandu-se la o intalnire politica, este confundat cu vorbitorul introductiv. El tine un discurs improvizat, dar Pamela il da din nou politiei. El este luat; politistii insista ca Pamela sa-i insoteasca. Cand trec de sectia de politie locala, ei spun ca merg la Inverary , la 40 de mile distanta. Hannay isi da seama ca sunt agenti ai conspiratiei. Cand barbatii ies sa imprastie niste oi care blocheaza drumul, o incatuseaza pe Pamela cu Hannay. Hannay evadeaza in noaptea ceata, tarand-o pe Pamela cu el.

Isi croiesc drum prin mediul rural si stau noaptea la un han. In timp ce Hannay doarme, Pamela reuseste sa scape din catuse, dar il aude pe unul dintre politistii falsi la telefon, confirmand povestea lui Hannay. Ea se intoarce in camera. In dimineata urmatoare, ea ii spune ca i-a auzit pe spioni spunand ca Jordan va ridica ceva de la London Palladium . O trimite la Londra pentru a alerta politia; cu toate acestea, nu au fost raportate documente secrete disparute, asa ca nu o cred. In schimb, o urmaresc, sperand ca ea ii va conduce la Hannay.

Ea merge la Palladium, unde este un spectacol pe scena. Cand este prezentat Mr. Memory, Hannay isi recunoaste tema muzicala - o melodie captivanta pe care nu a reusit sa o uite. Hannay, cand il vede pe Jordan semnaland domnului Memory, isi da seama ca domnul Memory a memorat secretele. In timp ce politia este pe cale sa o ia pe Hannay, el striga: „Care sunt cei 39 de pasi?" Domnul Memory raspunde compulsiv: „Cei 39 de pasi este o organizatie de spioni, care colecteaza informatii in numele biroului de externe al...", moment in care Jordan il impusca pe domnul Memory inainte de a fi retinut. Dl Memory pe moarte incepe sa recite proiectul unui motor de avion silentios.

Distributie
Robert Donat ca Richard Hannay
Madeleine Carroll ca Pamela
Lucie Mannheim ca Annabella Smith
Godfrey Tearle in rolul profesorului Jordan
Peggy Ashcroft ca Margaret, sotia crofterului
John Laurie ca John, crofterul
Helen Haye in rolul doamnei Louisa Jordan, sotia profesorului
Frank Cellier ca seriful Watson
Wylie Watson in rolul domnului Memory
Gus McNaughton ca calator comercial
Jerry Verno ca calator comercial
Peggy Simpson ca servitoare
Matthew Boulton ca politist fals
Frederick Piper ca Milkman (necreditat)
Ivor Barnard ca presedinte al reuniunii politice (necreditat)
Elizabeth Inglis ca Pat, fiica profesorului Jordan (necreditata)


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.