Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Agenta Secreta (UK 1966) Comedie Monica Vitti / 118 min
1.023 vizite - 0 comentarii
adaugat de zorba
 
  Homestate (SUA 2016) Drama / 85 min
1.162 vizite - 0 comentarii
adaugat de antonia
 
  What's Up, Tiger Lily? (1966) Comedie Woody Allen 79 min
3.014 vizite - 0 comentarii
adaugat de lavinia
 
  Contul e pornit (SUA -Anglia 2018) Comedie 90 min
428 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Evadare din Atena (Anglia 1979) Actiune/Razboi 119 min
870 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  La revedere ,Baby (Italia 1966) Comedie 100 min
520 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Maiorul Barbara (SUA 1941) Comedie Rex Harrison 119 min
1.320 vizite - 0 comentarii
adaugat de oana
 
  Paradisul in direct (1994) / Comedie romaneasca 77 min.
8.811 vizite - 0 comentarii
adaugat de vasiliu
 
  Margarete (Cehoslovacia 1966) Comedie,Drama / 72 min
1.286 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  Baieti,am gresit camera ? (SUA 1966) Comedie 99 min
1.680 vizite - 0 comentarii
adaugat de blue
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Modestul Blaise( Anglia 1966) Comedie 119 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 31.03.2023  Adauga la favorite 139 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 5.
   
 
Modesty Blaise
Regia Joseph Losey
IMDB 5.0
Dupa asasinarea unuia dintre agentii lor la Amsterdam , seful Serviciului Secret britanic Sir Gerald Tarrant il recruteaza pe fostul creier criminal Modesty Blaise pentru a proteja un transport de diamante in drum spre Abu Tahir, seicul unui mic regat din Orientul Mijlociu. Transportul l-a atras si pe Gabriel, seful unei organizatii criminale care include contabilul sau McWhirter si garda de corp, doamna Fothergill. Modesty crede ca Gabriel, care intretine un complex in Marea Mediterana, este mort, dar el se dezvaluie ei.

In schimbul unei reduceri exclusive la exporturile de petrol ale regatului, guvernul britanic livreaza periodic transporturi de diamante catre Sheikh. Blaise, care se bucura de o relatie continua de dragoste-ura cu fortele de ordine, este recrutata nu numai pentru competenta ei, ci pentru ca este fiica adoptiva a seicului si, astfel, in care acesta are incredere implicit. Modesty este de acord cu aranjamentul, cu conditia ca guvernul britanic sa i se acorde imunitate totala si libertate deplina de a livra diamantele asa cum crede ea de cuviinta.

Cu Sir Gerald monitorizand-o de departe, Modesty calatoreste la Amsterdam , unde se reuneste cu fostul ei iubit Paul Hagen, un agent al Serviciului Secret si consilier al lui Sir Gerald. Ea face apel la partenerul ei de mult timp, Willie Garvin , care se reuneste cu o veche flacara, Nicole, care poate avea informatii despre Gabriel prin angajatorul ei, un iluzionist asociat cu el. Modesty supravietuieste mai multor atentate asupra vietii ei de catre asasinii lui Gabriel, al caror esec duce la executarea lor rapida de catre nemiloasa doamna Fothergill. Modesty se joaca continuu cu Hagen, mai intai seducandu-l inainte de a-i fura arma si a disparea.

Cand Gabriel afla ca Nicole lucreaza cu Modesty si Willie, el ordona asasinarea ei. Iluzionistul trimite batausi sa o omoare, iar acestia reusesc atunci cand Modesty si Willie nu reusesc sa intervina la timp. Modesty si Willie se pregatesc ca momeala vie pentru a-l atrage pe Gabriel, dar se trezesc urmariti de Tarrant si de un Hagen parasit, fiind arestati pentru scurt timp inainte de a scapa rapid cu ajutorul unor bombe fumigene. Cand Modesty incearca sa identifice si sa se infiltreze in barca folosita de Gabriel pentru furtul planificat de diamante, este atrasa intr-o capcana si capturata. Gabriel isi dezvaluie adevaratul plan, de a folosi Modestia ca parghie pentru a-l forta pe Willie sa fure diamantele pentru el.

Willie accepta fara tragere de inima aranjamentul, furand cu succes diamantele de sub nasul lui Tarrant si Hagen. El si Modesty sunt ulterior dusi in fortareata insulei lui Gabriel, unde sunt aruncati prompt in celulele inchisorii. Gabriel ii ofera lui Modesty sa isi uneasca fortele, dar ea refuza. Willie si Modesty reusesc sa scape si sa o omoare pe doamna Fothergill si semnaleaza locatia lor fortelor seicului. Seicul isi conduce armata pe insula, ducand la o lupta totala cu fortele lui Gabriel si terminand cu capturarea sa si diamantele ajungand la proprietarul lor vizat.

In tabara lui din desert, seicul il lasa pe Gabriel legat afara pentru a se deshidrata. McWhirter apare brusc imbracat in Highland pentru a-si elibera angajatorul, desi nimeni nu pare sa observe sau sa-i pese. Cand seicul o intreaba pe Modesty ce poate face pentru ea, ea ii cere diamantele. El raspunde razand zgomotos, iar ea pare sa accepte, dar sparge brusc al patrulea perete uitandu-se direct la camera, in timp ce filmul se termina intr-o fotografie inghetata .

Distributie
Monica Vitti in rolul Modesty Blaise , o minte criminala cu o relatie de dragoste-ura cu Serviciul Secret britanic , care o angajeaza ocazional si ii acorda imunitate datorita talentelor sale imense.
Terence Stamp in rolul lui Willie Garvin , prietenul loial al lui Modesty, Cockney , cu care are o relatie „ voiesc sau nu vor ei" care se termina in cereri de casatorie reciproce (posibil sarcastice) . Relatia lor difera de materialul sursa, unde este pur platonic .
Dirk Bogarde in rolul lui Gabriel, un alt creier criminal si egalul lui Modesty, definit de manierisme de lagar si de o sensibilitate la violenta, in ciuda nemilosirii sale.
Harry Andrews in rolul lui Sir Gerald Tarrant, seful Serviciului Secret britanic , care are un respect neplacut pentru Modesty si actioneaza ca legatura ei cu guvernul.
Michael Craig in rolul lui Paul Hagen, un agent al Serviciului Secret britanic si fost iubitor al lui Modesty. Este un personaj original creat pentru film.
Clive Revill in rolul lui McWhirter si Sheik Abu Tahir, primul este contabilul scotian loial si obstinat al lui Gabriel , iar cel din urma este conducatorul odata destituit al unui mic regat din Orientul Mijlociu si tatal adoptiv informal al Modesty, pe care il numeste „fiul". Ultimul personaj preia rolul mentorului lui Modesty „Lob" din benzile desenate originale si, de altfel, este un personaj original.
Alexander Knox in rolul Ministrului, un birocrat guvernamental ingrijorat insarcinat cu protejarea diamantelor seicului, o sarcina care este in mare parte nepotrivita si le lasa subordonatilor sai.
Rossella Falk in rolul doamnei Clara Fothergill (creditata drept Rosella Falk), garda de corp amazoniana a lui Gabriel si sef al securitatii, un psihopat caruia ii place sa omoare oameni pentru a-si vindeca plictiseala. Ea se bazeaza vag pe personajul mai dur, mai musculos si mai batran cu acelasi nume din romanul sursa al lui O'Donnell.
Tina Aumont ca Nicole (creditata ca Tina Marquand), vechea flacara a lui Willie lucrand acum ca asistenta a unui magician in Amsterdam. Ea devine implicata in planurile fostului ei iubit din cauza legaturilor angajatorului ei cu Gabriel. Ea este un personaj original creat pentru film.
Michael Chow in rolul lui Weng, majordomul chinez loial al lui Modesty.
Scilla Gabel ca Melina
Joe Melia ca Crevier
Saro Urzi in rolul lui Basilio
Oliver MacGreevy ca Omul Tatuat
Jon Bluming in rolul lui Hans
Roberto Bisacco ca Enrico
John Karlsen ca Oleg
Robin Hunter ca pilot
Robin Fox ca Desmond
Silvan ca iluzionistul


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.