Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Tineretea maine (SUA 1934) Drama 1934
428 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Usa dubla (SUA 1934 ) Drama 79 min
407 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Judecatorul Priest (SUA 1934) Comedie 80 min
553 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ecaterina cea Mare - Inceputul domniei (SUA 1934) 93 min
2.170 vizite - 0 comentarii
adaugat de maria
 
  Forever Ambre (SUA 1947) Drama istorica 133 min
677 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Stan si Bran in excursie (SUA 1934 Film subtit RO 19 min
15.430 vizite - 0 comentarii
adaugat de camel
 
  Mai mare decat viata (SUA 1956) Drama 95 min
1.102 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Casa Rothschild (SUA 1934) Biografic,Drama 88 min
1.725 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Stan si Bran - Marsul soldateilor de lemn (1934) 74 min
4.001 vizite - 0 comentarii
adaugat de coana
 
  Un scandal Regal (SUA 1945) Comedie,Drama,Mister 89 min
1.316 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Imparateasa Stacojie (SUA 1934) Drama istorica 104 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 22.03.2023  Adauga la favorite 122 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.5
   
 
The Scarlet Empress
Regia Josef von Sternberg
IMDB 7.5
Printesa Sophia Frederica este fiica nevinovata a unui print minor al Prusiei de Est si a unei mame ambitioase. Ea este adusa in Rusia de contele Alexei la ordinul imparatesei Elisabeta pentru a se casatori cu nepotul ei simplist, Marele Duce Petru.. Invingatoarea Elisabeta isi redenumeste Catherine si cere in mod repetat ca noua mireasa sa produca un mostenitor masculin la tron, ceea ce este imposibil pentru ca Peter nu se apropie niciodata de ea dupa noaptea nuntii. Isi petrece tot timpul cu amanta lui, cu soldatii sai de jucarie sau cu soldatii sai adevarati. Alexei o urmareste pe Catherine fara mila, dar fara succes. La cina, el incearca sa-i dea un bilet lui Catherine, implorand cateva secunde pretioase cu ea, dar Elizabeth il intercepteaza. Ea o avertizeaza pe Catherine ca Alexei este un spargator de inimi afemeiat.

In acea noapte, Elizabeth o trimite pe Catherine pe o scara secreta pentru a deschide usa unui iubit, avertizand-o sa nu-l lase sa o vada. Catherine vede ca barbatul este Alexei si, zguduita si suparata, arunca o miniatura pe care i-o daduse pe fereastra. Ea intra in gradina pentru a-l recupera si este oprita de un locotenent chipes care este de garda pentru prima data. Cand Catherine ii spune cine este, el initial nu o crede si incepe sa flirteze cu ea. Ea isi arunca brusc bratele in jurul gatului lui, se saruta si ea i se preda. Luni mai tarziu, toata Rusia, cu exceptia lui Petru, sarbatoreste cand Catherine da nastere unui fiu. Elizabeth se ocupa cu promptitudine de ingrijirea baiatului si ii trimite Catherinei epuizate un colier magnific.

Elizabeth are o sanatate precara. Peter planuieste sa o indeparteze pe Catherine de la tribunal, poate ucig-o. Cu toate acestea, Catherine a devenit sigura de sine, senzuala si cinica. Ea s-a dedicat sa invete cum functioneaza lucrurile in Rusia si nu doreste deloc sa fie preemptiata. Arhimandritul este ingrijorat de gandul la Petru pe tron si ii ofera lui Catherine ajutorul, dar ea se opune, spunand ca are „arme care sunt mult mai puternice decat orice masinarie politica" pe care el o poate mobiliza . Desi natiunii i s-a poruncit sa fie in rugaciune profunda pentru moartea Elizabeth Catherine joaca cacealma orbuluicu doamnele ei in asteptare; ea se saruta pe soldatii adunati cand clopotele bat pentru moartea Elisabetei. Peter batjocoreste cadavrul Elisabetei in timp ce ea zace in stare, spunand ca acum este randul lui sa conduca.

Intr-un intertitlu scrie: „Si in timp ce Majestatea Sa Imperiala Petru al III-lea teroriza Rusia, Catherine a adaugat cu raceala armata la lista ei de cuceriri". Catherine ii inspecteaza pe ofiterii regimentului de animale de companie al lui Alexei, evidentiind locotenentul Dmitri (omul din gradina) imprumutand una dintre decoratiile lui Alexei pentru a-l recompensa pentru curaj. Orlov, capitanul lui Dmitri, ii atrage si ea atentia. In acea seara, Catherine, care refuzase sa-l vada pe Alexi in privat, de cand l-a admis in camera lui Elizabeth, ii permite in cele din urma sa o viziteze. Cand sunt singuri in dormitorul ei, ea se joaca cu el inainte de a-l trimite pe scara secreta sa deschida usa barbatului care asteapta acolo. Il vede pe capitanul Orlov si intelege ca sansa lui pentru o relatie cu Catherine a trecut.

La cina, arhimandritul aduna pomana pentru saraci. Catherine isi dezbraca bratul de bratari, Orlov doneaza o mana de pietre pretioase, Alexei da o poseta plina cu monede, cancelarul adauga o singura moneda si amanta lui Peter pune o bucata de mancare in farfurie. Peter il plesneste pe arhimandrit si apoi ii propune un toast amantei sale, dar Catherine refuza sa participe. Peter o numeste proasta si ea pleaca cu Orlov. Petru il dezlipeste pe Orlov de rangul sau si il demite din serviciul militar la tron. Apoi o plaseaza pe Catherine in arest la domiciliu, ascunzandu-l prin emiterea unei proclamatii publice ca ea este pe moarte.

In miezul noptii, Orlov se strecoara in camera lui Catherine si o trezeste. In uniforma, ea fuge din palat cu trupele ei loiale. Alexei o vede plecand si murmura: „Iesi Petru al treilea, intra Ecaterina a II-a". Ea calareste noaptea, adunand barbati pentru cauza ei. In catedrala, arhimandritul o binecuvanteaza pe Catherine si ea suna clopotelul care semnaleaza inceputul loviturii de stat . Peter se trezeste si isi deschide usa, gasindu-l pe Orlov stand de paza. Orlov ii spune "Nu exista imparat. Exista doar o imparateasa". si il ucide. Catherine si trupele ei urca scarile din palat, intrand in sala tronului, in timp ce clopotele care tin sunt alaturate de Uvertura din 1812 . Regula ei este sigura.

Distributie
Marlene Dietrich ca printesa Sophie Friederike Auguste von Anhalt-Zerbst-Dornburg, mai tarziu imparateasa Catherine a II-a
John Lodge ca contele Alexey Razumovsky
Sam Jaffe in rolul Marelui Duce Petru, mai tarziu imparatul Petru al III-lea
Louise Dresser ca imparateasa Elizaveta Petrovna
C. Aubrey Smith ca Christian August, Print de Anhalt-Zerbst , tatal Ecaterinei
Gavin Gordon in rolul capitanului Grigory Grigoryevich Orlov
Olive Tell ca Joanna Elisabeth din Holstein-Gottorp , mama lui Catherine
Ruthelma Stevens ca Elizaveta Vorontsova , amanta lui Petru al III-lea
Davison Clark ca arhimandritul Simeon Todorsky / Arch-Episcopope
Erville Alderson ca cancelarul Alexey Bestuzhev-Ryumin
Philip Sleeman ca Jean Armand de Lestocq , medicul de curte
Marie Wells ca Marie Tshoglokof, una dintre doamnele de serviciu ale lui Catherine
Hans Heinrich von Twardowski ca Ivan Shuvalov , iubitul imparatesei Elisabeta
Gerald Fielding ca locotenentul Dimitri
Maria Riva ca Sophia (in copilarie)


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.