Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Aventurile lui Tatu (UK 1943) Romantic,Thriller 103 min
1.272 vizite - 0 comentarii
adaugat de corul
 
  Aventurile lui Babusca (Romania 1975) Comedie / 67 min
3.289 vizite - 0 comentarii
adaugat de victoria
 
  Aventurile lui Pinocchio (Italia 1972) Fantastic 127 min
2.134 vizite - 0 comentarii
adaugat de zorba
 
  Kipps (1941-Anglia) Comedie, 111 min
495 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Un joc mortal (UK 1979) Thriller,Spionaj / 104 minute
1.614 vizite - 0 comentarii
adaugat de femeia
 
  Dupa amiaza cu Boston Blackie (SUA 1943) Drama 64 min
645 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Canarul galben (SUA 1943) Drama,Thriller / 93 min
837 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Proscrisul (SUA 1943) Drama,Romantic,Western / 117 min
3.135 vizite - 0 comentarii
adaugat de lorena
 
  Pisica de mare (Romania 1963) Comedie 75 min
2.039 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Crash Dive (SUA 1943) Actiune,Drama / 101 min
555 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Aventurile lui Tartu (Anglia 1943) Spionaj 111 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.03.2023  Adauga la favorite 144 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.
   
 
The Adventures of Tartu
Regia Harold S. Bucquet
IMDB 7.0

Capitanul britanic Terence Stevenson ( Robert Donat ) accepta o misiune chiar mai periculoasa decat munca lui de zi cu zi in timpul razboiului de a dezamorsa bombele neexplodate . Vorbeste fluent romana si germana si dupa ce a studiat ingineria chimica , este parasut in Romania pentru a-si asuma identitatea capitanului Jan Tartu, membru al Garzii de Fier fasciste . El se indreapta spre Cehoslovacia pentru a fura formula unui nou gaz otravitor nazist si pentru a sabota fabrica chimica in care este fabricat.

Cu toate acestea, contactul sau este arestat inainte de a putea aranja pentru un loc de munca in fabrica. In schimb, lui Tartu i se repartizeaza munca ca maistru la o fabrica de munitii, unde i se elibereaza o uniforma germana. El este cazat in casa lui Anna Palacek (Phyllis Morris) si a fiicei ei Pavla ( Glynis Johns ), care lucreaza in fabrica; acolo locuiesc si inspectorul german Otto Vogel ( Walter Rilla ) si minunata Maruschuka Lanova ( Valerie Hobson ), care traieste bine facandu-se populara printre ofiterii germani.

In acea zi, Pavla impusca un german care mai devreme il executase pe barbatul pe care il iubea. Tartu ii ofera un alibi, castigandu-i increderea, iar apoi se dezvaluie ca agent secret. Necesitand sa intre in fabrica chimica, el ii cere ajutorul pentru a contacta subteranul ceh si este surprins cand ea reuseste ca el si Maruschuka sa mearga la o intalnire. Vorbesc cu prudenta, dar arata clar ca amandoi lucreaza impotriva nazistilor.

A doua zi la serviciu, Pavla este vazuta incercand sa sabotaj . Ea ii sopteste lui Tartu sa se protejeze denuntand-o. El o face, iar ea este executata sumar. Seful fabricii il recompenseaza pe Tartu prin aranjarea transferului pe care si-l doreste, la combinatul chimic.

In aceeasi zi, Maruschuka il contacteaza pe Dr. Novotny ( Martin Miller ), liderul grupului local de rezistenta, si spune ca are incredere in Tartu. Cu toate acestea, ei au ajuns deja la concluzia ca el l-a salvat pe Pavla ca un truc pentru a castiga increderea subteranului si a ordona sa-l ucida. Pentru a aranja acest lucru evitand in acelasi timp executia a 200 de cehi de catre nazisti ca razbunare, Maruschuka se intoarce acasa si vine seducator la Vogel. Ea ii spune ca este sigura ca Tartu este un spion si Vogel spune ca va suna Gestapo. Dar ea ii sugereaza lui Vogel sa-si avanseze cariera luand initiativa si ucigandu-l pe Tartu insusi. Vogel vrea dovezi, asa ca iese din nou cu Tartu in acea noapte, pentru ca Vogel sa-i auda vorbind. Dar ele sunt intrerupte inainte ca acest lucru sa se intample.

A doua zi, Tartu merge la munca pentru Dr. Willendorf ( Percy Walsh ), seful fabricii chimice. El este consternat sa afle ca primul transport de gaz este programat pentru noaptea urmatoare. Disperat sa ajunga la rezistenta, el se preface ca se imbata intr-un bar si se lauda ca stie de sase membri ai rezistentei cehe pe cale sa fie arestati si ucisi. Ideea lui functioneaza: este rapit de subteran si, cu mult efort, ii convinge in sfarsit ca sunt de aceeasi parte. Lucrand toata noaptea, fabrica suficiente bombe in miniatura pentru a demola planta daca sunt amplasate corespunzator.


Captura de ecran a evadarii climatice
La casa Palacek, Vogel verifica acreditarile lui Tartu si o informeaza fericit pe Maruschuka ca Tartu este intr-adevar un spion. Ea il crede pe Vogel si, incercand sa-l impiedice sa spuna altcuiva, il ucide din greseala. Se grabeste la uzina chimica pentru a-l avertiza pe Tartu ca este in pericol. Suna o alarma de raid aerian si alearga prin fabrica punand bombele la locul lor. Germanii isi dau seama rapid ca este un sabotor, dar el reuseste doar sa-si duca la bun sfarsit sarcina si sa scape din uzina puternic pazita, care explodeaza in timp ce este alungat.

In cele din urma, el, Maruschuka si un pilot fura un bombardier german si zboara spre siguranta, in timp ce el propune „doar o simpla nunta".

Distributie
Asa cum apare in Aventurile lui Tartu (rolurile principale si creditele ecranului identificate): [4]

Robert Donat in rolul capitanului Terence Stevenson
Valerie Hobson ca Maruschuka Lanova
Walter Rilla ca inspectorul Otto Vogel
Glynis Johns ca Pavla Palacek
Phyllis Morris ca Anna Palacek
Martin Miller ca Dr. Novotny
Anthony Eustrel ca ofiter german
Percy Walsh ca Dr. Willendorf
David Ward ca Bronte
Mabel Terry-Lewis (creditata ca Mabel Terry Lewis) in rolul doamnei Stevenson
Frederic Richter ca generalul Weymouth
John Penrose ca locotenent in fabrica de gaze
Hubert Leslie ca Peter Valek
Miki Iveria ca lucratoare la Skoda
Lawrence O'Madden ca Col. Perry
Josephine Wilson ca asistenta
Maurice Rhodes ca pacientul Boy


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.