Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Tusea si Junghiul (Romania 1992) | Comedie / 90 min
8.640 vizite - 0 comentarii
adaugat de mita
 
  Tusea si junghiul (Romania 1992) | Comedie / 90 min
8.844 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Prea multi soti (SUA 1940 ) Comedie 84 min
290 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Reintoarcerea lui Topper (SUA 1941)Mister/Comedie 86 min
743 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Trei oameni pentru Texas (SUA 1940) Western / 72 min
214 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fata lui Vineri (SUA 1940) Romantic 92 min
652 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prima data (SUA 2012) Comedie 95 min
1.071 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cupluri iubitoare (SUA 1980) Comedie 97 min
228 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O fata stralucitoare (SUA 1998) Drama,Romantic / 91 min
1.644 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Oh, Ramona (Romania 2019) Comedie 109 min
2.195 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Fata lui vineri (SUA 1940 ) Comedie 89 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.03.2023  Adauga la favorite 118 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.8
   
 
His Girl Friday
Regizat de catre Howard Hawks
IMDB 7.8

Walter Burns, editorul tare pentru The Morning Post , afla ca fosta lui sotie si fosta reporter vedeta, Hildegard „Hildy" Johnson, este pe cale sa se casatoreasca cu asiguratorul Bruce Baldwin si sa se stabileasca ca gospodina in Albany . Walter, hotarat sa saboteze aceste planuri, ademeneste o Hildy reticenta sa acopere o ultima poveste: viitoarea executie a lui Earl Williams, un contabil timid condamnat pentru uciderea unui politist. Hildy este de acord cu conditia ca Walter sa cumpere o polita de asigurare de viata de 100.000 de dolari de la Bruce, astfel incat sa poata primi un comision de 1.000 de dolari. Intre timp, ea il mituieste pe director pentru a o lasa sa intervieveze cu Williams in inchisoare. Williams spune ca l-a impuscat pe ofiterul de politie din intamplare.

Walter face tot ce poate pentru a-l impiedica pe Hildy sa plece, acuzandu-l mai intai pe Bruce ca a furat un ceas, fortandu-l pe Hildy sa-l scoata din inchisoare. Exasperata, Hildy renunta, dar cand Williams scapa, instinctele ei jurnalistice preiau controlul. Walter il inscena din nou pe Bruce si este trimis imediat inapoi la inchisoare. Hildy isi da seama ca Walter se afla in spatele smecherilor, dar ea acorda prioritate acoperirii povestii cu escaladare rapida a Williams fata de salvarea lui Bruce din nou.

Apoi Williams se strecoara in sala de presa parasita si o tine pe Hildy sub amenintarea armei; momeala unei linguri mari se dovedeste prea tentanta pentru ca ea sa reziste. Prietena lui Williams, Mollie, vine sa-l caute. Cand ceilalti reporteri se intorc, Hildy il ascunde pe fugar intr-un birou rulant . Doamna Baldwin, viitoarea soacra a lui Hildy, intra si o mustra pentru felul in care il trateaza pe Bruce. Dupa ce a fost hartuita de reporteri pentru locatia lui Williams, Mollie sare pe fereastra, dar supravietuieste. Reporterii se grabesc afara, salvandu-l pe Williams de a fi gasit. Walter soseste si il pune pe slujbasul sau Louis sa o rapeasca pe doamna Baldwin.

Bruce intra in sala de presa. Hildy este atat de consumata sa scrie povestea, incat cu greu observa; Bruce isi da seama ca cauza lui este fara speranta si pleaca.

Intre timp, primarul stramb si seriful au nevoie de publicitate de la executie pentru a-si pastra slujbele la alegerile viitoare, asa ca atunci cand un mesager le aduce o amanare de la guvernator, ei incearca sa-l mituiasca pe barbat sa plece si sa se intoarca mai tarziu, dupa ce este prea tarziu.

Dupa ce Williams este descoperit in birou, Walter si Hildy sunt incatusati de serif. Cu toate acestea, mesagerul se intoarce cu amanarea, tocmai la timp pentru a-l salva pe Williams de spanzuratoare. Walter foloseste declaratiile mesagerului pentru a santaja primarul si seriful sa-i elibereze pe el si pe Hildy. Hildy primeste un telefon de la Bruce, din nou in inchisoare din cauza banilor falsi care i-au fost transferati fara sa stie de Hildy de la Walter. Hildy se strica si ii recunoaste lui Walter ca i-a fost teama ca o va lasa sa se casatoreasca cu Bruce fara sa se lupte.

Dupa aceea, Walter ii cere lui Hildy sa se recasatoreasca cu el si promite sa o ia in luna de miere pe care nu au avut-o niciodata in Cascada Niagara . Apoi Walter afla ca exista o greva in Albany, care este in drum spre Cascada Niagara. Hildy este de acord sa faca luna de miere in Albany.

Distributie
Cary Grant ca Walter Burns
Rosalind Russell ca Hildy Johnson
Ralph Bellamy ca Bruce Baldwin
Gene Lockhart in rolul seriful Hartwell
Porter Hall ca Murphy
Ernest Truex ca Bensinger
Cliff Edwards ca Endicott
Clarence Kolb ca primar
Roscoe Karns ca McCue
Frank Jenks ca Wilson
Regis Toomey in rolul lui Sanders
Abner Biberman ca Louie
Frank Orth ca Duffy
John Qualen ca Earl Williams
Helen Mack ca Mollie Malloy
Alma Kruger in rolul doamnei Baldwin
Billy Gilbert ca Joe Pettibone
Pat West in rolul directorului Cooley
Edwin Maxwell ca Dr. Eggelhoffer


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.