Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Mai mare decat viata (SUA 1956) Drama 95 min
1.102 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  David si Lisa (SUA 1962( Drama, Romantic / 93 min
680 vizite - 0 comentarii
adaugat de corina
 
  Mama Roma (Italia 1962) Drama cu Anna Magnan 106 min
1.240 vizite - 0 comentarii
adaugat de blue
 
  Lumea Comediei (SUA 1962) Comedie Harold Lloyd 98 min
1.748 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  Te-am iubit dintotdeauna (SUA 1946 Drama,Muzical 117 min
1.334 vizite - 0 comentarii
adaugat de corina
 
  Mondo cane (SUA 1962) Documentar / 108 min
3.862 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Iubitorul de Razboi (SUA 1962) cu Steve McQueen 105 min
1.583 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Electra (Grecia 1962) Drama cu Irene Papas / 112 min
2.779 vizite - 0 comentarii
adaugat de vasiliu
 
  Mahon (SUA 1975) Drama romantica 106 min
881 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Incident pe o alee (SUA 1962) Politist 84 min
165 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Intrusul (SUA 1962) Drama 84 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.02.2023  Adauga la favorite 127 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.9
   
 
The Intruder (1962)

Nota IMDb:7,9

Regizor:Roger Corman


La inceputul anilor 1960, Adam Cramer ajunge in micul oras sudic Caxton cu o agenda care devine in curand clara. Liceul „doar pentru albi" din Caxton este pe cale sa fie supus unei desegregare fortata si sa admita studenti de culoare din cauza unei hotarari judecatoresti, iar rasistul Cramer, care se presupune ca lucreaza in numele unei organizatii numita The Patrick HenrySocietatea lucreaza pentru a incita orasenii albi sa reziste cu putere si posibil violent desegregarii. Desi Cramer nu este din zona si nici macar din Sud (aratat prin lipsa lui de accent sudic), el fermeca rapid pe majoritatea oamenilor pe care ii intalneste, prezentandu-se ca un domn increzator, linistit, bine manierat. El il convinge rapid pe bogatul proprietar Verne Shipman sa-l sustina si o seduce pe Ella, draguta fiica adolescenta a redactorului ziarului local Tom McDaniel.

Localnicii albi nu sunt multumiti ca elevii negri merg la „scoala alba", dar, inainte de sosirea lui Cramer, cei mai multi erau pregatiti sa respecte legea cu franare. Totusi, dupa ce Cramer, cu ajutorul lui Shipman, tine un discurs inflamator in fata primariei si organizeaza o ardere a crucii in cartierul negru, albii sunt mutati la violenta, amenintand mai intai o familie de negru care se intampla sa conduca prin oras dupa ce Cramer discurs, apoi aruncand in aer biserica locala neagra, ucigand predicatorul. Dupa bombardarea bisericii, Cramer este inchis, dar localnicii se unesc pentru a-l elibera rapid.

Pe langa batalia sa rasista, Cramer o seduce si pe Vi, sotia instabila emotional a vanzatorului ambulant Sam Griffin, vecinul lui Cramer de la hotelul Caxton. Vi, rusinata de greseala ei, o paraseste pe Griffin, care isi da seama ce s-a intamplat si vine dupa Cramer cu arma lui Cramer. Fatada increzatoare a ingrozitului Cramer se prabuseste pentru prima data; cand reuseste sa ia pistolul si sa o indrepte inapoi spre Griffin, este prea slab pentru a apasa pe tragaci, iar Griffin dezvaluie ca a scos deja gloantele din arma inainte de confruntare. Griffin prezice ca Cramer va pierde in curand controlul asupra tensiunilor rasiale pe care le-a aprins in oras.

McDaniel, dupa ce l-a vazut pe Cramer in actiune, isi da seama ca propriile sale simpatii sunt fata de negrii si se simte obligat sa le sprijine impotriva rasistilor. Dupa ce predicatorul este ucis, familiile studentilor de culoare ezita sa-si trimita copiii inapoi la liceul alb de teama de mai multe violente, dar McDaniel ii incurajeaza si ii plimba pe elevi la scoala prin oras, pe langa privirile dezaprobatoare ale altora. oraseni albi. Dupa ce studentii intra in scoala, mai multi oraseni se confrunta si il bat puternic pe McDaniel, facandu-l internat cu coaste rupte, rani interne si pierderea ochiului. Cramer se intalneste in secret cu Ella, care este suparata si ingrijorata pentru tatal ei si o convinge ca orasenii planuiesc sa-l omoare pe tatal ei si ca singura modalitate de a-l salva este ca Ella sa faca ceea ce spune Cramer.

Ella, urmand instructiunile lui Cramer, ademeneste colegul ei de clasa negru, Joey Green, intr-o camera de depozitare, sub pretextul ca o ajuta sa ia niste cutii grele de pe un raft inalt. Apoi tipa si il acuza in mod fals ca a incercat sa o violeze. Joey neaga, iar directorul il crede, dar stie si ca majoritatea oamenilor o vor crede pe Ella. O multime furioasa condusa de Cramer si Shipman se formeaza in fata scolii. Joey, in loc sa scape pe usa din spate cu directorul si sa incerce sa ajunga in siguranta biroului serifului, insista sa iasa pentru a se confrunta cu multimea. Shipman il bate pe Joey si multimea incepe sa- l linseze pe leaganul scolii. Deodata apare Griffin cu Ella, care marturiseste ca a mintit la instigarea lui Cramer pentru a-i salva viata tatalui ei. In fata multimii, Ella isi cere scuze lui Joey, spunandu-i ca Cramer a spus ca nu va fi ranit si ca va fi doar exclus din scoala alba. Dandu-si seama ca au fost manipulati de Cramer, orasenii se indeparteaza incet, ignorand indemnurile lui Cramer, pana cand doar el si Griffin raman pe terenul de joaca gol. Griffin ii spune lui Cramer ca „lucrarea" lui din Caxton este terminata si ca ar trebui sa ia urmatorul autobuz din oras.

Distributie
William Shatner ca Adam Cramer
Frank Maxwell ca Tom McDaniel
Beverly Lunsford ca Ella McDaniel
Robert Emhardt ca Verne Shipman
Leo Gordon ca Sam Griffin
Charles Barnes ca Joey Greene
Charles Beaumont ca domnul Paton
Katherine Smith ca Ruth McDaniel
George Clayton Johnson ca Phil West
William F. Nolan ca Bart Carey
Jeanne Cooper ca Vi Griffin
Phoebe Rowe in rolul doamnei Lambert


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.