Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Aventurile lui Justin Colter (SUA 1984) Aventuri 101 min
2.363 vizite - 0 comentarii
adaugat de naveta
 
  Aventura in desert (SUA 1981) Aventuri,Drama /185 min
2.644 vizite - 0 comentarii
adaugat de zorba
 
  Numele meu e Rocco Papaleo (1971) / Mastroiani / 101 min
2.582 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Ultima noapte a singuratatii (Romania 1976) Drama 83 min
2.423 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ultima fuga (SUA 1971) Thriller cu Tony Musante / 94 min
2.103 vizite - 0 comentarii
adaugat de kafka
 
  Sinbad si califul din Baghdad (Italia 1973) Aventuri
744 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muntele St. Helens (SUA 1981) Aventuri,89 min
668 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Gheata verde(SUA 1981) Aventuri 110 min
11.334 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Un Peisaj de Vis (SUA 1984) Aventuri.Thriller / 99 min
2.303 vizite - 0 comentarii
adaugat de pache
 
  Prietenul la nevoie se cunoaste (1981) Bud Spencer 101 m
10.318 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Ultima fuga (SUA 1981) Aventuri SF 101 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.02.2023  Adauga la favorite 122 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 4.4
   
 
The Last Chase (1981)
Regia Martyn Burke
IMDB 4.4


In anul 2011, Statele Unite sunt un stat politienesc . Un procent substantial din populatie a fost distrus de o pandemie virala devastatoare cu 20 de ani mai devreme. In mijlocul haosului rezultat si al panicii generale, democratia s-a prabusit si o cabala totalitara a preluat puterea. Dupa mutarea sediului guvernului la Boston , noua dictatura a scos in afara legii proprietatea privata si utilizarea tuturor automobilelor, barcilor si aeronavelor, sub pretextul ca o criza si mai mare, epuizarea rezervelor de combustibili fosili, era iminenta. A urmat pierderea altor libertati personale, iar un sistem de supraveghere in masa monitorizeaza acum fiecare miscare a cetatenilor privati.

In Boston, Franklyn Hart, un fost sofer de masini de curse care si-a pierdut familia din cauza ciumei, este purtatorul de cuvant al sistemului de transport in masa. In public, el deplange egoismul proprietatii de vehicule private si exalta virtutile transportului public; in privat, abia reuseste sa-si stapaneasca dispretul fata de birocratia opresiva, autocratica si de linia sumbra a partidului pe care este obligat sa o promoveze.

Cu ani inainte, in timp ce vehiculele private erau confiscate, Hart si-a sechestrat masina de curse – un roadster Porsche 917 CAN-AM portocaliu – intr-un compartiment secret de sub subsolul sau. De-a lungul anilor care au urmat, el a readus-o treptat la starea de a putea fi condus, facand raiduri in depozitele de vechituri abandonate de mult timp in toiul noptii pentru piese. Scopul sau este sa conduca prin toata tara catre „ California libera ", un teritoriu independent care s-a separat de restul Americii totalitare. Tanarul expert in electronica, Ring McCarthy, deduce planul lui Hart, iar Hart accepta fara tragere de inima sa-l aduca in calatoria lui periculoasa.

Sistemul de supraveghere omniprezent il surprinde pe Hart saltind un gard de vechituri; Hart si McCarthy fug din Boston in roadster, in timp ce politia se apropie. Desi benzina nu a fost vanduta de 20 de ani, Hart are acces la o sursa practic inepuizabila, combustibilul rezidual ramanand in partea de jos a rezervoarelor subterane din fiecare benzinarie abandonata din tara. El foloseste o pompa de mana portabila pentru a alimenta din aceste rezervoare dupa cum este necesar.

Vestea aventurii indraznete a duo-ului se raspandeste in toata tara. Guvernul, reprezentat de o figura asemanatoare Gestapo -ului , pe nume Hawkins, urmareste cu o ingrijorare crescanda cum publicul observa si aplauda sfidarea autoritatii a lui Hart. Apelurile pentru revenirea la autonomia personala si la democratie sunt auzite, pentru prima data in doua decenii. Hart trebuie oprit; dar urmarirea la sol este imposibila, deoarece masinile de golf electrice folosite de politie sunt incapabile sa alunge o masina de curse.

Hawkins ii ordona lui JG Williams, un pilot retras al Fortelor Aeriene , sa-l urmareasca si sa-l distruga pe Hart si masina lui intr-un F-86 Sabre de epoca din Razboiul Coreean . Localizeaza si ataca masina, ranindu-l pe Hart. O comunitate de rebeli inarmati (in mare parte nativi americani ) ii ia pe Hart si McCarthy, ascunde masina si trateaza ranile lui Hart. O echipa de mercenari localizeaza si ataca in curand enclava, desi Hart si McCarthy evadeaza in timpul luptei.

Inapoi pe drum liber, Williams are din nou roadster-ul in miza; dar acum are doua ganduri. Ca un batran rebel insusi, incepe sa se identifice cu situatia lui Hart. Indemnat de Hawkins, Williams mai initiaza cateva confruntari, dar de fiecare data se da inapoi, spre nedumerirea lui Hart si McCarthy. McCarthy instaleaza un receptor radio si asculta comunicatiile radio din cabina lui Williams, apoi stabileste un dialog cu el folosind codul Morse printr-un reflector portabil. In cele din urma, Williams marturiseste ca simpatizeaza cu cauza lor.

Dar Hawkins monitorizeaza si comunicatiile radio ale lui Williams si, dupa ce a aflat despre schimbarea inimii lui, ordona activarea unui tun laser din perioada Razboiului Rece intr-o pozitie inaintea traseului lui Hart. Williams incearca sa-l avertizeze pe Hart, dar comunicatiile sale radio au fost blocate. Williams isi elibereaza rezervoarele externe de combustibil inaintea masinii, sperand ca infernul va opri masina la raza de actiune a tunului; dar Hart, presupunand ca Williams si-a schimbat inca o data credintele, continua.

Williams arunca laserul, dar nu-i poate strapunge armura grea; asa ca se sacrifica intr-un atac in stil kamikaze, distrugandu-si avionul si instalatia laser. Sacrificiul sau ii permite lui Hart si McCarthy sa conduca spre California, unde sunt primiti ca eroi.

Distributie
Lee Majors ca Franklyn Hart
Chris Makepeace ca Ring McCarthy
Burgess Meredith in rolul capitanului JG Williams
Alexandra Stewart ca Eudora
Diane D'Aquila ca Santana
George Touliatos ca Hawkins
Harvey Atkin ca Jud
Ben Gordon ca Morely
Hugh Webster in rolul Fetch
Deborah Burgess ca domnisoara Rawlston
Trudy Young in rolul doamnei Hart
Moses Znaimer ca reporter
Doug Lennox in rolul capitanului
Paul Amato ca soldat la barajul rutier
Warren Van Evera ca politist din New York (ca Warren Van Evra)


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.