Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Prea tarziu pentru eroi (UK 1970) Actiune,Razboi 127 min
92 vizite - 0 comentarii
adaugat de micle
 
  Eram sot pe timp de razboi (SUA 1949) Comedie / 105 min
934 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Calul intunecat (SUA 1946) Drama 59 min
389 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Inamicul din adancuri (SUA 1957) Razboi / 95 min
7.478 vizite - 0 comentarii
adaugat de vasiliu
 
  Pe frontul de Vest nimic nou (SUA 1979) Razboi 156 min
16.109 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Pe frontul de Vest nimic nou (SUA 1979) Razboi 155 min
3.580 vizite - 0 comentarii
adaugat de Iulia Andrei
 
  Prea tarziu (1996) / Film romanesc / 98 minute
10.019 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Disparut in misiune II (SUA 1985) Subtitrat RO 93 min
4.138 vizite - 0 comentarii
adaugat de blue
 
  Doua lozuri - I.L.Caragiale (1957) Film intreg / 58 min.
6.504 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Disparut in misiune II (SUA 1985 - Chuck Norris) 93 min
11.293 vizite - 0 comentarii
adaugat de misu
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Prea tarziu eroul (SUA 1970) Film de razboi 134 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 06.02.2023  Adauga la favorite 152 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.6
   
 
TOO LATE THE HERO
Regia Robert Aldrich
IMDB 6.6



In teatrul Pacificului din 1942 al celui de-al Doilea Razboi Mondial, locotenentul Sam Lawson, USN , este un interpret in limba japoneza care – pana acum – a evitat lupta. Comandantul sau, capitanul John G. Nolan, isi anuleaza in mod neasteptat concediul si il informeaza pe Lawson ca urmeaza sa fie repartizat intr-o unitate de comando de infanterie britanica din Insulele Noi Hebride pentru o misiune de lupta.

Baza britanica se afla in mijlocul unui camp deschis mare, la cateva sute de metri de marginea junglei; de cealalta parte a junglei se afla un post japonez de observare si comunicatii. La scurt timp dupa sosirea lui Lawson la baza, o patrula de soldati britanici sprinteaza din jungla si traverseaza campul deschis, urmarita de japonezi. Comandantul bazei, col. Thompson, ii instruieste pe oamenii sai sa se tina inapoi, departe de raza inamicului; privesc cum patrula este doborata de focul pustilor japoneze.

Grupul de comando al lui Lawson este instruit sa distruga transmitatorul radio japonez pentru a-i impiedica sa traga un semnal de alarma despre un convoi naval american care este programat sa apara la orizont in trei zile. Operatorul radio al postului transmite un semnal „totul e bine" in fiecare noapte la miezul noptii; va fi treaba lui Lawson sa transmita un semnal fals (in japoneza) pentru a le cumpara aliatilor inca 24 de ore.

Grupul de comando este condus de capitanul Hornsby, un ofiter de clasa superioara cu o istorie de prostie. Ceilalti membri ai lotului sunt recrutati din Singapore al caror entuziasm pentru lupta lasa de dorit: Pte. Tosh Hearne, un Cockney cinic care este si medic al echipei; Pte. Pte . _ _ _ Campbell, un glaswegian gras ; sergentul cu parul carunt Johnstone; Signalman Scott, operatorul radio; Pte. Griffiths, Pte. Rogers, Pte. Currie, Pte. Connolly, Cpl. McLean si Pte. Ghicitoare.

Pana cand echipa ajunge la postul japonez, Riddle, Connolly si Currie sunt morti dintr-o ambuscada ratacita - care, murmura Hearne catre Lawson, se datora in intregime incompetentei lui Hornsby: erau pozitionati de ambele parti ale potecii, iar mortii barbatii par sa fi fost victimele focului prietenesc . Cand Johnstone este ranit intr-o alta intalnire, Hornsby il lasa in urma; La scurt timp dupa aceea, Johnstone este descoperit de japonezi si i-a taiat gatul.

Dupa ce Scott scapa si sparge radioul pe care Lawson trebuia sa-l foloseasca, Hornsby decide sa foloseasca radioul japonez. Lawson refuza categoric sa ia parte la orice astfel de schema, dand scuza ca Hornsby nu se supune ordinelor lor cu aceasta extemporizare. Cu toate acestea, Hornsby intra cu indrazneala in tabara japoneza si intra in coliba radio fara a fi vazut; il elimina pe operatorul radio si face semn lui Lawson si Scott. Scott merge la coliba, dar in ciuda indemnurilor lui Hearne, Lawson refuza sa mearga. Operatorul de radio japonez vine la, iar in conflictul care a urmat, atat Scott, cat si Hornsby sunt ucisi.

Lawson este acum ofiterul de rang, doar Hearne, Campbell, Jock, Griffiths si McLean au ramas in viata – iar Jock a fost ranit in debacle. Maiorul japonez Yamaguchi este hotarat sa-i impiedice sa raporteze existenta aerodromului secret japonez si a avioanelor pe care le-au descoperit. Prin difuzoarele din copaci, Yamaguchi ii indeamna pe barbati sa se predea. Lawson si Hearne sunt de acord ca Yamaguchi nu este de incredere, dar Campbell este in favoarea capitularii, iar el lucreaza la Griffiths pe masura ce Jock slabeste. In cele din urma, in timp ce Lawson si Hearne dorm, Campbell incearca sa se strecoare in jungla; dar Jock il vede si il intreaba unde se duce. Campbell il sugruma pe Jock, ii trezeste pe Griffiths si McLean, iar ei trei fug.

Yamaguchi incearca sa foloseasca vietile lui Griffiths si McLean ca monede de schimb. (Campbell, pe de alta parte, este ucis intr-un mod infiorator, dupa ce japonezii descopera ca are un inel luat de la degetul unuia dintre ofiterii pe care patrula i-a luat in ambuscada.) In timp ce Lawson si Hearne ajung la marginea campului deschis adiacent britanicilor. baza, Yamaguchi anunta ca au trei minute sa se predea; Soldatii japonezi au campul acoperit cu pusti si mitraliere. Hearne sugereaza sa-i dea lui Yamaguchi un gust din propriul medicament. Se dubleaza inapoi si il impusca. Apoi au sprintat peste camp. In ciuda focului de acoperire de la baza, primul este lovit, apoi celalalt.

Unul dintre ei se ridica si se clatineste spre siguranta. Este Hearne. Cand colonelul Thompson intreaba cine a fost celalalt barbat, Hearne raspunde: „Un erou. A ucis cincisprezece japonezi de unul singur – treizeci, daca vrei".

Distributie
Michael Caine ca soldatul Tosh Hearne
Cliff Robertson ca locotenentul Sam Lawson
Ian Bannen ca soldatul Jock Thornton
Harry Andrews ca colonelul Thompson
Ronald Fraser ca soldatul Campbell
Denholm Elliott in rolul capitanului Hornsby
Lance Percival in rolul caporalului McLean
Percy Herbert in rolul sergentului Johnstone
Patrick Jordan ca sergent major
Sam Kydd ca sergent de culoare
William Beckley ca soldatul Currie
Martin Horsey ca soldatul Griffiths
Harvey Jason ca Signalman Scott
Don Knight ca soldatul Connolly
Roger Newman ca Private Riddle
Michael Parsons ca soldatul Rafferty (ca Michael J. Parson)
Sean MacDuff ca soldatul Rogers
Frank Webb ca Ensign
Henry Fonda in rolul capitanului John G. Nolan
Ken Takakura ca maiorul Yamaguchi


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.