Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Meteoritul (UK 1979) Sean Connery,
616 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Tinker Tailor Soldier Spy (UK 1979) Spionaj
1.509 vizite - 0 comentarii
adaugat de etna
 
  Tinker Tailor Soldier Spy (UK 1979) Spionaj /
1.215 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Spiders (SUA 2013) Thriller
2.726 vizite - 0 comentarii
adaugat de klio
 
  Razboinicii din Bronx (SUA 1979 Aventura,Thriller
2.187 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  O intamplare de groaza (SUA 1944 Thriller,Drama
1.853 vizite - 0 comentarii
adaugat de zorba
 
  Sindromul chinezesc(SUA 1979)Drama Thriller
1.167 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ape tulburi (SUA 2000) Thriller cu Sean Penn
3.118 vizite - 0 comentarii
adaugat de orlando
 
  Pasiune de ospiciu (SUA 2005) Romantic,Thriller
4.667 vizite - 0 comentarii
adaugat de mihail
 
  Lacul rechinilor (SUA 2015)Thriller
3.041 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Trailers
 

 

Meteoritul (SUA 1979) Thriller SF

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 31.01.2023  Adauga la favorite 268 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 4.8
   
 
Meteoritul (1979)
Regia:Ronald Neame

Nota IMDB: 4.8
Dupa ce asteroidul Orpheus din Centura de asteroizi este lovit de o cometa , zeci de fragmente de asteroizi sunt trimise pe un curs de coliziune catre Pamant, impreuna cu un fragment latime de cinci mile care va provoca un eveniment la nivel de extinctie . In timp ce guvernul Statelor Unite se angajeaza in manevre politice, fragmentele mai mici de asteroizi care preced corpul principal fac ravagii pe planeta, dezvaluind amenintarea. Statele Unite ale Americii au un satelit secret cu platforma de rachete nucleare , numit Hercules , care a fost proiectat de Dr. Paul Bradley ( Sean Connery ). Era destinat sa apere Pamantul impotriva unei amenintari precum Orfeu, dar in schimb a fost comandat de catreFortele armate americane vor deveni o arma in orbita, care vizeaza acum Uniunea Sovietica. Dupa multe calcule, s-a stabilit ca cele paisprezece rachete nucleare de la bordul Hercules nu sunt suficiente pentru a opri asteroidul.

Statele Unite au stiut ca Uniunea Sovietica are, de asemenea, un satelit de arme similar numit Petru cel Mare pe orbita, cu cele saisprezece focoase nucleare indreptate spre Statele Unite. Avand nevoie de putere de foc suplimentara pentru a-l opri pe Orpheus, presedintele ( Henry Fonda ) merge la televiziunea nationala si dezvaluie existenta lui Hercule , explicand ca a fost creat pentru a face fata amenintarii pe care o reprezinta Orfeu. De asemenea, le ofera sovieticilor sansa de a salva fata, anuntand ca si ei au acelasi program si propria lor arma satelit. Pentru a coordona contraefortul dintre cele doua tari, Bradley cere unui om de stiinta sovietic numit Dr. Alexei Dubov ( Brian Keith ).

Bradley si Harry Sherwood ( Karl Malden ) de la NASA se intalnesc la centrul de control pentru Hercules , situat sub 195 Broadway in Lower Manhattan . Generalul-maior Adlon ( Martin Landau ) este comandantul instalatiei. Dubov si interpretul sau Tatiana Donskaya ( Natalie Wood ) sosesc, iar Bradley se apuca sa sparga gheata dintre ei. Intrucat Dubov nu poate admite existenta dispozitivului sovietic, el este de acord cu propunerea lui Bradley de a lucra la „aplicarea teoretica" a modului in care armele unei platforme spatiale sovietice „teoretice" ar fi coordonate cu platforma americana.

Intre timp, mai multe fragmente de meteorit lovesc Pamantul (unul in interiorul Siberiei ), iar sovieticii sunt in sfarsit de acord sa se alature efortului. Ambii sateliti sunt coordonati si indreptati catre asteroidul mare care vine, pe masura ce fragmente mai mici continua sa loveasca planeta, provocand pagube mari, inclusiv o avalansa mortala in Alpii elvetieni si un tsunami care devasteaza Hong Kong. Cu ore ramase inainte de impactul lui Orfeu, asa cum era planificat, rachetele lui Petru cel Mare sunt lansate mai intai din cauza pozitiei sale relative fata de asteroid, cu rachetele lui Hercules programate pentru a fi lansate 40 de minute mai tarziu.

Imediat inainte de lansarea rachetelor lui Hercules , se descopera ca un fragment de aschii se indreapta catre centrul de comanda din New York City. Daca centrul este distrus, Hercules nu va putea lansa. Cu cateva secunde libere, Hercules primeste semnalul de a trage de la centrul de comanda si isi lanseaza rachetele. Aschia afecteaza orasul, distrugand jumatatea superioara a turnurilor gemene World Trade Center intr-o lovitura directa si creand un crater mare in Central Park.. Mai multi lucratori din interiorul centrului de control sunt ucisi atunci cand instalatia este partial distrusa de prabusirea cladirii de deasupra, iar supravietuitorii sunt fortati sa iasa din centrul de control trecand prin sistemul de metrou din New York , care devine o capcana din cauza la apa din East River care inunda tunelurile. Intre timp, cele doua zboruri de rachete se leaga in trei valuri succesiv mai mari. Echipajul Hercules ajunge la o statie de metrou aglomerata si asteapta in timp ce altii incearca sa le scoata.

In cele din urma, rachetele ajung la meteoroid. Primul val de rachete loveste stanca, provocand o mica explozie, al doilea val urmeaza cu o explozie mai mare, iar al treilea val creeaza o explozie enorma. Cand praful se curata, asteroidul pare sters. In New York, radiourile transmit vestea buna: Orfeu nu mai este un pericol pentru Pamant. Chiar atunci, ocupantii statiei de metrou sunt salvati.

Mai tarziu, la un aeroport, Dubov, Tatiana, Bradley si altii isi schimba ramas-bun inainte ca Dubov si Tatiana sa plece intr-un avion spre Uniunea Sovietica.

Distributie
Sean Connery ca Dr. Paul Bradley
Natalie Wood ca Tatiana Donskaya
Karl Malden ca Harry Sherwood
Brian Keith ca Dr. Alexei Dubov
Martin Landau ca generalul Adlon
Trevor Howard in rolul lui Sir Michael Hughes
Richard Dysart ca secretar al Apararii
Henry Fonda ca presedinte
Joseph Campanella in rolul generalului Easton
Bo Brundin ca Rolf Manheim
Roger Robinson ca Bill Hunter
Michael Zaslow ca Sam Mason
Bibi Besch ca Helen Bradley
Sybil Danning in rolul unei fete schioare


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.