Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Moartea si impozitele (1964 Cu Shirley Mac Laine 105 min
625 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Adio, Charlie! (SUA,1964)Comedie 120 min
773 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Partea ta de vina (Romania 1964) Comedie / 84 minute
2.743 vizite - 0 comentarii
adaugat de terente
 
03:01
  Un echipaj trasnit (SUA 1964),Razboi,Comedie Episod 9
1.919 vizite - 1 comentarii
adaugat de frumoasa
 
  Un echipaj trasnit (SUA 1964),Razboi,Comedie Episod 2
1.291 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Un echipaj trasnit (SUA 1964),Razboi,Comedie Episod 6
1.246 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Un echipaj trasnit (SUA 1964),Razboi,Comedie Episod 5
1.240 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Un echipaj trasnit (SUA 1964),Razboi,Comedie Episod 8
1.048 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Un echipaj trasnit (SUA 1964),Razboi,Comedie Episod 3
761 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Un echipaj trasnit (SUA 1964),Razboi,Comedie Episod 7
732 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Moartea si impozitele (SUA 1964) Comedie 111min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 27.12.2022  Adauga la favorite 121 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.9
   
 
What A Way To Go
Regia
J. Lee Thompson
IMDB 6.9

Intr-o secventa de pre-credit asemanatoare unui vis, Louisa, o vaduva imbracata in negru, coboara pe o scara roz in interiorul unui conac roz. Ea este urmata de purtatori care poarta un sicriu roz. Purtatorii aluneca si arunca sicriul, care aluneca pe scari, ducand in titlurile de deschidere.

Louisa vrea sa-si dea 211 milioane de dolari Serviciului de venituri interne al guvernului SUA, care crede ca este o gluma de Ziua Pacalelilor. Plangand in plans la psihiatrul ei instabil, dr. Steffanson, Louisa incearca sa explice de ce vrea sa-si dea banii, ceea ce duce la o serie de flashback-uri, presarate cu secvente fantastice.

Louisa isi descrie copilaria ca fiind o fata tanara, idealista. Mama ei care scapa de bani a impins-o pe Louisa sa se casatoreasca cu proprietarul bogat de afaceri local, Leonard Crawley. Louisa se casatoreste in schimb cu Edgar Hopper, un proprietar sarac de magazin care, inspirat de Henry David Thoreau, prefera o viata simpla. Ei sunt fericiti saraci pana cand Leonard parasit soseste si isi ridiculizeaza stilul de viata rustic, umilindu-l pe Edgar si motivandu-l sa obtina succes. Edgar isi transforma micul magazin intr-un imperiu extraordinar, neglijand-o pe Louisa, ruinandu-l pe Crawley si, in cele din urma, suprasolicitand pana la moartea timpurie.

O Louisa indurerata calatoreste la Paris unde il intalneste pe Larry Flint, un artist de avangarda sarac. Se indragostesc, se casatoresc si traiesc un stil de viata boem pitoresc. Larry inventeaza o masina asemanatoare macaralei care transforma sunetele eclectice in miscari de vopsea pe panza. Intr-o zi, Louisa canta muzica clasica care produce o pictura frumoasa, rezultand prima vanzare majora de arta a lui Larry. Larry construieste macarale mai mari si vinde mult mai multe tablouri, facandu-l un artist de succes. Intr-o noapte, doua macarale petulante se intorc asupra creatorului lor si il bat pana la moarte.

Louisa, mai bogata si mai deprimata, se pregateste sa se intoarca in SUA. Cand pierde zborul ei, faimosul magnat de afaceri Rod Anderson Jr. ii ofera un transport cu avionul sau privat. Initial il gaseste rece si calculat, dar ii vede latura mai moale in timpul zborului. Se casatoresc la scurt timp si traiesc luxos. De teama sa nu-l piarda la fel ca primii ei doi soti, Louisa il convinge pe Rod sa se retraga la o ferma mica, asemanatoare casei sale din copilarie. Dupa ce a impartit un ulcior cu cativa localnici, un Rod in stare de ebrietate incearca din greseala sa mulga un taur, care il loveste cu piciorul prin peretele hambarului, lasand-o pe Louisa inca o data vaduva.

Acum fantastic de bogata, Louisa rataceste prin tara. Intr-o cafenea dintr-un oras mic, ea il intalneste pe Pinky Benson care, de peste un deceniu, a cantat seara imbracat in clovn. Managementul iubeste actul muzical banal al lui Pinky, deoarece nu distrage niciodata atentia clientilor de la mancare si bautura. Cei doi se indragostesc si locuiesc in mod idilic la bordul barcutei prabusite a lui Pinky de pe raul Hudson. De ziua lui Pinky, Louisa ii sugereaza sa cante fara machiajul si costumul obisnuit, care necesita mult timp, asa ca nu vor intarzia la petrecerea lui dupa spectacol. Fara tinuta lui de clovn, clientii observa ca Pinky canta si danseaza frumos. Practic peste noapte, Pinky este o vedeta celebra de la Hollywood. O neglijeaza pe Louisa si devine atat de arogant si egocentric incat are intregul conac vopsit in roz, astfel incat fanii sa stie ca este al lui. La premiera filmului sau, in ciuda faptului ca a fost avertizat, Pinky insista sa-si salute fanii entuziasmati. Ei devin innebuniti si il calca pe Pinky pana la moarte.

Dupa ce a auzit povestea Louisei, dr. Steffanson ii propune in casatorie, pretinzand ca este barbatul simplu pe care si-l doreste. Ea refuza, ceea ce ea declara este un progres in recuperarea ei. Steffanson apasa din greseala comutatorul care ridica canapeaua psihiatrica mobila la vreo trei picioare. Stand pe margine, el cade si este doborat, lasand-o pe Louisa blocata deasupra. Intra portarul si o ajuta pe Louisa sa coboare. Ea este socata ca este Leonard Crawley, care a pierdut totul dupa ce Edgar Hopper si-a distrus afacerea. Leonard sustine ca este fericit si le crediteaza pe Louisa si Thoreau pentru ca si-au facut viata „de succes", pentru ca este simpla.

Leonard si Louisa se casatoresc si se bucura de o viata bucolica la o ferma cu cei patru copii ai lor. Povestea se termina cand Leonard, aratand un camp, este distras in timp ce citeste Thoreau si se pare ca loveste ulei dupa ce cauciucul tractorului intra in pamant. Louisa este suparata, crezand ca blestemul ei a lovit din nou pana cand reprezentantii companiei petroliere sosesc si spun ca Leonard le-a spart conducta. Leonard si Louisa se bucura, deoarece sunt inca saraci, dar fericiti.

Distributie
Shirley MacLaine ca Louisa May Foster
Paul Newman ca Larry Flint
Robert Mitchum ca Rod Anderson Jr.
Dean Martin ca Leonard Crawley
Gene Kelly ca Pinky Benson
Bob Cummings ca Dr. Victor Stephanson
Dick Van Dyke ca Edgar Hopper
Reginald Gardiner ca pictor nebun peria totul in rozul palatului lui Pinky, inclusiv iepurii si Louisa
Margaret Dumont in rolul doamnei Foster, mama dominanta a Louisei
Lou Nova ca Trentino, proprietarul cafenelei unde Louisa l-a descoperit pe Pinky Benson
Fifi D'Orsay in rolul baronesei care lauda picturile lui Larry Flint
Maurice Marsac in rolul lui Rene, colegul pictor si prieten parizian al lui Larry Flint
Wally Vernon ca agent de la Hollywood


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.