Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Doi natarai in Africa (SUA 1949) Aventuri,Comedie 79 min
2.946 vizite - 0 comentarii
adaugat de kafka
 
  Prea tarziu pentru lacrimi (SUA 1949) Crime,Drama 99 min
734 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Maltratatul (SUA 1949) Crima,Drama,Film-Noir / 96 min
1.259 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  DOA ( SUA 1949 ) Drama 83 min
577 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Impact (SUA 1949) Crima. drama 111 min
578 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aventuri in taiga (Rusia 1972) Drama,Subtit RO / 73 min
6.471 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Calea stramba (SUA 1949) Actiune,Crima 86 min
1.269 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mai mare decat viata (SUA 1956) Drama 95 min
1.102 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Eram sot pe timp de razboi (SUA 1949) Comedie / 105 min
934 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prairie Rose(SUA 2006) Drama 91 min
1.140 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Domnia terorii (SUA 1949) Aventuri,Drama,Istorie 86 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 22.12.2022  Adauga la favorite 134 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.1
   
 
Reign of Terror (1949)

Nota IMDb:7,1

Regizor: Anthony Mann



Deja cel mai puternic om din Franta, Maximilien Robespierre ( Richard Basehart ) vrea sa devina dictatorul natiunii. Il convoaca pe Francois Barras ( Richard Hart ), singurul barbat care il poate nominaliza in fata Conventiei Nationale . Barras refuza sa faca acest lucru si se ascunde.

Intre timp, patriotul Charles D'Aubigny ( Robert Cummings ) il ucide si il ucide in secret pe Duval (Charles Gordon), procurorul plin de sange de la Strasbourg , care fusese chemat la Paris de Robespierre intr-un scop necunoscut (pe care dusmanii lui Robespierre doresc foarte mult sa il constate). Nici Robespierre, nici Fouche ( Arnold Moss), seful politiei sale secrete, l-au mai intalnit pe Duval, asa ca inlocuirea ramane nedetectata. Robespierre il informeaza pe D'Aubigny ca cartea sa neagra, care contine numele celor pe care intentioneaza sa-i denunte si pe care i-a executat, a fost furata. Numerosii inamici ai lui Robespierre sunt tinuti in frau nestiind daca numele lor sunt sau nu pe lista. Daca ar afla cu certitudine ca sunt pe lista, s-ar uni impotriva lui. Ii da lui D'Aubigny autoritate asupra tuturor celor din Franta, se salveaza si 24 de ore pentru a recupera cartea.

D'Aubigny il intalneste pe Barras ( Richard Hart ) prin singurul sau contact, Madelon ( Arlene Dahl ), pe care D'Aubigny a iubit-o candva. Cu toate acestea, el a fost urmarit, iar Barras este arestat de politie, condusa de Saint-Just . D'Aubigny se afla intr-o pozitie inconfortabila, dar reuseste sa inlature suspiciunile ambelor parti ca le-a tradat.

El merge sa-l viziteze pe Barras in inchisoare si il informeaza ca trei dintre cei mai buni oameni ai lui au fost ucisi. In mod ciudat, camerele lor nu au fost jefuite in cautarea cartii, ceea ce l-a determinat pe D'Aubigny sa presupuna ca nu a fost niciodata furata si ca Robespierre foloseste presupusul furt pentru a-si distrage atentia inamicilor. Saint-Just, inca suspicios, o trimite pe sotia lui Duval sa-si identifice sotul. Madelon se preface a fi Madame Duval si isi elibereaza fostul iubit in timp ce adevarata Madame Duval asteapta la poarta.

Inainte sa se raspandeasca vestea despre uzurparea identitatii sale, D'Aubigny se intoarce la biroul privat al lui Robespierre – situat in camerele din spate ale unei brutarie – pentru a cauta cartea. Acolo il intalneste pe oportunistul Fouche, care pare dispus sa-si vanda stapanul. Cand D'Aubigny gaseste cartea, insa, Fouche incearca sa-l injunghie. D'Aubigny il sugruma in inconstienta si evadeaza. El si Madelon se ascund la ferma colegilor conspiratori, Pierre si Marie Blanchard. (Sotii Blanchard sunt fie arestati la Paris, fie sunt deja morti in mainile sergentului St. Just ( Charles McGraw ). St. Just merge la ferma lui Blanchard si nu primeste niciun ajutor de la bunica ( Beulah Bondi ).). Incearca sa-l farmece pe unul dintre cei trei copii ai lor, dar isi pierde publicul cand loveste cu nerabdare un pisoi. Intre timp, D'Aubigny si Madelon se ascund pe proprietate pentru ca trebuie sa recupereze cartea, care se afla pe patutul in care doarme Sf. Just. Cu ajutorul copiilor, ei iau cartea si fug calare. Urmeaza o urmarire nocturna. D'Aubigny scapa, dar Madelon este prinsa, dusa inapoi la Paris si torturata de sergent. Ea refuza sa vorbeasca. Cu o ora inainte de intalnirea Conventiei, Fouche apare si ii spune lui Robespierre ca stie o cale mai buna. Isi ia un cercel de la Madelon.

Conventia este intrunita si pe cale de a se reuni. Fouche apare si ii arata cercelul lui D'Aubigny. Fara carte, multi altii vor muri, Dizolvati la Conventie. Fouche isi inclina palaria catre Robespierre, dar Barras vede cartea fiind transmisa din mana in mana printre delegati, in timp ce Robespierre il denunta pe Barras intr-un discurs elocvent. Intre timp, D'Aubigny cerceteaza biroul lui Robespierre, iar sergentul o duce intr-o camera ascunsa. Robespierre isi incheie discursul si este socat sa se trezeasca denuntat si urmarit de multime. El este urmat pana la birou si aproape ii aduce la calcai cu cuvintele sale de aur, dar Fouche ii spune unui barbat „Taci gura", iar el il impusca pe Robespierre in maxilar, facandu-l la tacere pentru totdeauna, facandu-i imposibil pentru un D'Aubigny disperat afla unde este Madelon. Robespierre este dus sa se intalneasca cu doamnaGhilotina .

D'Aubigny se intoarce in biroul lui Robespierre si il sfasie. In disperare, isi arunca lanterna pe podea in fata unei biblioteci, planuind sa arda totul. Torta dezvaluie o pata pe podea care il duce in camera secreta. El il ucide pe sergent si o salveaza pe Madelon.

In afara brutariei, Fouche intra in conversatie cu un ofiter al armatei, in timp ce multimea sarbatoreste moartea lui Robespierre. Fouche, pe cale sa-si ia concediu de la ofiter, il intreaba cum se numeste. Barbatul raspunde: "Bonaparte. Napoleon Bonaparte ." Fouche, neimpresionat, promite inca sa-si aminteasca numele.

Distributie
Editati | ×
Lista distributiei include: [4]

Robert Cummings ca Charles D'Aubigny
Richard Basehart ca Maximilien Robespierre
Richard Hart ca Francois Barras
Arlene Dahl ca Madelon
Arnold Moss ca Fouche
Norman Lloyd in rolul lui Tallien
Charles McGraw ca sergent
Beulah Bondi ca bunica Blanchard
Jess Barker ca Louis Antoine de Saint-Just
Wade Crosby in rolul lui Danton
Russ Tamblyn ca fiul cel mare al lui Pierre


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.