Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Dorinta mea de Craciun (SUA 2015) Familie 86 min
890 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  HO HO HO ( Romania 2009) Comedie de Craciun 101 min
17.159 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  HO HO HO (Romania 2009) Comedie De Craciun / Part 4/10
3.202 vizite - 0 comentarii
adaugat de grandimob
 
  HO HO HO (Romania 2009) Comedie De Craciun / Part 5/10
2.347 vizite - 0 comentarii
adaugat de cocor
 
  HO HO HO (Romania 2009) Comedie De Craciun / Part 7/10
2.238 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  HO HO HO (Romania 2009) Comedie De Craciun / Part 6/10
2.068 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  HO HO HO (Romania 2009) Comedie De Craciun / Part 3/10
1.865 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  HO HO HO (Romania 2009) Comedie De Craciun / Part 10/10
2.296 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Crinii campului de Craciun (SUA 1979) Drama100 min
274 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Un colind de Craciun (SUA 1984) Drama,Fantezie 101 min
5.574 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Un colind pentru inca un Craciun (SUA 1964)

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 16.12.2022  Adauga la favorite 130 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.4
   
 
Carol for Another Christmas (1964)
Drama 84 min

Regia Joseph L. Mankiewicz
IMDB 6.4


In Ajunul Craciunului, Daniel Grudge (Hayden), un bogat industrias american, sta singur intr-o camera intunecata a conacului sau, cantand o inregistrare a unui cantec popular din perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, „ Don’t Sit Under the Apple Tree (cu Anyone Else). dar Eu) " de The Andrews Sisters. Se uita la o expozitie inramata de medalii de razboi pe perete si pare sa planga. Opreste playerul, dar in timp ce paraseste camera, aude ca discul incepe sa se joace din nou de la sine, desi playerul este inca oprit. La parter, se intalneste cu un vizitator, nepotul sau Fred (Gazzara). Grudge observa caustic ca Fred vine intotdeauna la el pentru ajutor pentru diverse cauze si intreaba ce cauza promoveaza de data aceasta. Fred se plange ca Grudge si-a folosit influenta pentru a anula un program de „schimb cultural" pe care universitatea lui Fred il planificase cu un omolog polonez. In discutia care a urmat cu Fred, Grudge adopta pozitia izolationista conform careia Statele Unite ar trebui sa ramana in afara afacerilor internationale si sa nu participe la programe de schimb cultural, ajutor extern .celor nevoiasi sau discutii la Natiunile Unite. Grudge nu are incredere in tarile straine si sustine ca SUA ar trebui sa-si construiasca arsenalul, inclusiv armele nucleare , si sa se asigure ca alte tari stiu ca SUA este dispusa sa le foloseasca. Fred nu este de acord, argumentand ca SUA ar trebui sa ajute toti oamenii care au nevoie si sa promoveze comunicarea internationala pentru a evita razboaiele viitoare si distrugerea nucleara. Cand Fred pleaca, el ii reaminteste unchiului sau ca au un lucru in comun: dragostea pentru fiul lui Grudge, Marley, care a fost ucis in al Doilea Razboi Mondial cu douazeci de ani mai devreme, in Ajunul Craciunului 1944.

Dupa ce Fred pleaca, Grudge aude din nou discul cantand la etaj si vede o scurta viziune a defunctei Marley stand la masa din sufragerie. Deodata, Grudge se trezeste pe puntea unei nave de trupe infundate in ceata , care poarta sicrie drapate in steaguri, pazite de soldati cu atentie. Un soldat de la bord se prezinta drept Fantoma Craciunului trecut(Lawrence) si explica ca nava transporta mortii tuturor natiunilor din Primul Razboi Mondial. Prin ceata, Grudge zareste o alta nava, incarcata la fel, dar cu soldati din Al Doilea Razboi Mondial. Acestia sunt fiii, spune Duhul. Acestia sunt parintii. Suna coarnele navelor. Sunt intr-un convoi imens, care poarta mortii din conflictele din toate timpurile. Ghost sugereaza ca modalitatea de a opri uciderea este sa petreci mai mult timp vorbind, deoarece atunci cand vorbirea se opreste, incepe lupta. El si Grudge revin asupra unei scene din trecutul lui Grudge in care Grudge, un comandant al Marinei, insotit de soferul sau WAVE (Saint), a vizitat un spital din Hiroshima devastata si a vazut scolari japonezi ale caror fete fusesera distruse de bomba atomica .

Grudge trece printr-o usa si il intalneste pe Ghost of Christmas Present (Hingle), care se sarbatoreste cu o cina de Craciun excesiv de mare pe masa lui Grudge, sub candelabru lui Grudge. Acest nou Ghost aprinde o lumina si ii arata lui Grudge ca chiar langa sufragerie se afla o tabara de internare plina de persoane stramutate.din diferite natiuni care sunt sarace, flamande si lipsite de un adapost adecvat. Acesti oameni cauta hrana prin zapada, in timp ce Fantoma mananca in fata lor. Cand Grudge il critica pe Ghost pentru acest comportament, Ghost ii reaminteste lui Grudge de declaratia sa anterioara catre Fred ca refuzul donatiilor catre cei nevoiasi i-ar face mai putin nevoiasi si mai autonomi. Fantoma tagaduieste Grudge cu statistici si informatii despre oamenii nevoiasi din lume si, in cele din urma, intr-un acces de furie, trage fata de masa, aruncand cantitati uriase de resturi de mancare pe podea. Ranchiuna nu mai rezista si fuge in intuneric.

Ranchiunul apare in ruinele distruse pe care le recunoaste ca fiind primaria locala, unde intalneste Fantoma Viitorului Craciunului (Shaw). Aceasta fantoma explica ca primaria a fost distrusa intr-un conflict nuclear dezastruos care a anihilat si majoritatea oamenilor din lume. O mana de supravietuitori intra si se pregatesc pentru o intalnire. Liderul lor este un demagog numit „Imperial Me" (Vanzatori) care poarta un Pelerin .costum si o palarie de cowboy taiate intr-o coroana. Multimea aplauda in timp ce Imperial Me este defilat si tine un discurs indemnand fiecare persoana sa actioneze ca individ in propriul sau interes. Grudge il urmareste pe majordomul sau, Charles (Rodriguez), incercand fara succes sa convinga multimea ca actionarea colectiva pentru binele mai mare al tuturor este esentiala pentru supravietuirea umanitatii. Imperial Eu si multimea il batjocoresc pe Charles ca fiind nebun si il bat. In cele din urma, Imperial Me il aduce pe Charles in fata si il acuza de tradare. Charles incearca sa scape si este impuscat mort de un baietel imbracat intr-o tinuta de cowboy. Bucatareasa lui Grudge, Ruby (Teer), plange de trupul lui Charles, in timp ce multimea, condusa de Imperial Me, se pregateste cu entuziasm sa omoare mai intai oamenii de peste rau care s-au apropiat de ei dorind sa vorbeasca, si apoi sa se omoare intre ei pana cand o singura persoana va ajunge. stanga. Un ranchiun agitat il intreaba pe Fantoma daca aceasta este lumea „cum trebuie sa fie sau cum ar putea fi". Fantoma nu raspunde si il lasa pe Grudge in ruinele propriului sau birou.

Un Grudge zguduit se trezeste inapoi in lumea reala in dimineata de Craciun, pe podeaua biroului sau (intact) cu telefonul in mana. Apare nepotul sau Fred si spune ca Grudge l-a sunat la 3 dimineata si i-a cerut sa treaca pe aici in drum spre biserica. Grudge isi cere scuze lui Fred pentru declaratiile sale din seara precedenta si, fara a explica motivul schimbarii inimii sale, indica un sprijin prudent pentru Natiunile Unite si diplomatia internationala ca o modalitate de a preveni razboaiele viitoare. Grudge isi arata in continuare noul sau internationalism , bucurandu-se de o emisiune radio cu copiii delegatilor ONU cantand colinde de Craciun in limbile lor materne. Fred pleaca si Grudge, in loc sa-l puna pe Charles sa-l serveasca pe o tava ca de obicei, merge in bucatarie sa-si ia cafeaua de dimineata de Craciun cu Charles si Ruby.

Percy Rodriguez in rolul lui Charles
Sterling Hayden ca Daniel Grudge
Ben Gazzara ca Fred
Barbara Ann Teer ca Ruby
Steve Lawrence in rolul fantomei Craciunului trecut
Eva Marie Saint ca WAVE Lt. Gibson
James Shigeta ca doctor
Pat Hingle ca fantoma cadoului de Craciun
Robert Shaw ca fantoma viitorului Craciunului
Peter Sellers ca Imperial Me
Britt Ekland in rolul mamei


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.