Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Dragostea ciudata a Marthei Ivers (SUA 1946) 115 min
1.422 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dragostea ciudata a Martei Ivers (SUA 1946) Drama 116min
360 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dragostea ciudata a Marthei Ivers (SUA 1946)Mister 106 m
159 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Te-am iubit dintotdeauna (SUA 1946 Drama,Muzical 117 min
1.334 vizite - 0 comentarii
adaugat de corina
 
  Dragostea rade de Andy Hardy (SUA 1946) Comedie / 92 min
985 vizite - 0 comentarii
adaugat de suzy
 
  Borat - America...o lume ciudata / Film 24 minute
1.720 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Secretul Madonnei (SUA 1946) Thriller 79 min
1.039 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O femeie ciudata (SUA 1946) Drama,Film-Noir / 99 minute
1.565 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Oglinda Neagra (SUA 1946) Drama,Film-Noir / 79 minute
1.141 vizite - 0 comentarii
adaugat de aires
 
  Opritor de fluier (SUA 1946 ) Drama -Crima 85 min
666 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Dragostea ciudata a Marthei Ivers (SUA 1946)

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.12.2022  Adauga la favorite 164 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.4
   
 
The Strange Love of Martha Ivers
Drama ,politista 119 min

Regia Lewis Milestone

IMDB 7.4


Intr-o noapte ploioasa din 1928, intr-un oras fabrica din Pennsylvania numit Iverstown, Martha Ivers, in varsta de treisprezece ani, incearca sa fuga de sub tutela bogatei si dispretuitoarei ei matusi, doamna Ivers, impreuna cu prietenul ei, bietul Sam, destept de strada. Masterson. Este prinsa si adusa acasa, unde tutorele Marthei, Walter O'Neil Sr., il prezinta pe fiul sau timid, Walter Jr., ca fiind cel responsabil pentru recuperarea Marthei. Certata de matusa ei, Martha afirma sfidator ca o cheama nu Ivers, ci Smith, numele tatalui ei.

In timpul unei caderi de curent, Sam vine dupa ea, dar matusa Marthei o aude strigandu-l de la parter. In timp ce Sam aluneca neobservat, doamna Ivers incepe sa bata pisoiul Marthei cu bastonul. Martha lupta cu bastonul de matusa ei si o loveste peste cap, facand-o sa cada pe scari, ucigand-o accidental. Cand revine curentul, Martha minte despre incidentul lui Walter Sr. Chiar daca Walter Jr. a vazut totul, el o sustine. Lacomul Walter Sr. le explica atat lui Walter Jr. cat si Marthei ca stie ce s-a intamplat, dar ca atata timp cat el si fiul sau vor beneficia, el va juca impreuna. Sam paraseste orasul.

Saptesprezece ani mai tarziu, in 1946, Walter Sr. este acum mort, iar Walter Jr. este acum procurorul districtului Iverstown si este casatorit cu Martha, care si-a folosit mostenirea pentru a extinde imperiul de morarit Ivers. Casatoria lor este unilaterala; el o iubeste, dar Walter stie ca ea nu il iubeste.

Sam, un fost soldat si jucator itinerant, ajunge in micul oras intamplator si, dupa un accident, isi lasa masina pentru a fi reparata. In asteptare, se duce la vechea lui casa, acum pensiune. O intalneste pe Antonia „Toni" Marachek, care tocmai a fost eliberata din inchisoare. Ea isi pierde autobuzul si isi petrec noaptea in camere alaturate dintr-un hotel. Ea este ulterior ridicata pentru ca si-a incalcat probatiunea prin faptul ca nu s-a intors in orasul ei natal. Sam ii cere lui Walter sa-si foloseasca influenta pentru a-l elibera pe Toni.

Walter este convins ca Sam are in minte santajul . Sam afla apoi ca Walter Sr. a prezentat politiei versiunea lui Martha a crimei accidentale din 1928 : ca un intrus a ucis-o pe matusa Marthei. Cu parghia sa, Walter Sr. o facuse pe Martha sa se casatoreasca cu fiul sau. Cand politia a identificat un fost angajat al matusii drept ucigas, cei doi Walter si Martha l-au ajutat sa-l condamne si a fost spanzurat.

Cand Martha reactioneaza cu bucurie cand il vede pe Sam, un Walter gelos il obliga pe Toni sa-l puna la cale. Sam este batut si alungat din oras, dar este prea dur pentru a fi intimidat. Cand totul esueaza, Walter incearca sa-l omoare pe Sam insusi, dar este usor dezarmat. Walter isi exprima din neatentie temerile de santaj, doar pentru a afla ca Sam nu a asistat la moarte. Martha se strica si se plange ca a plecat fara ea in urma cu toti acesti ani, luandu-i cu el singura sansa de iubire si libertate.

Sam este sfasiat intre vechea lui iubire si noua lui cu Toni. Desi in cele din urma il iarta pe Toni ca l-a tradat, el si Martha petrec impreuna o zi idilica, reaprinzandu-i sentimentele pentru ea.

Walter aranjeaza sa se intalneasca cu Sam pentru a rezolva problemele. Inainte sa soseasca Sam, Walter se imbata, iar Martha afla despre intalnire. Cand Walter cade pe scari, Martha il indeamna pe Sam sa-si ucida sotul inconstient. Sam il aduce pe Walter in preajma. Martha scoate o arma si ameninta ca il impusca pe Sam in „autoaparare" ca intrus. Sam ii spune ca ar functiona daca l-ar putea convinge pe Walter sa-si coroboreze povestea. Sam ii intoarce spatele si pleaca.

Walter o imbratiseaza si o saruta pe Martha, apoi ii indreapta pistolul spre stomacul ei. Ciudat de usurata, ea isi pune degetul mare peste degetul lui pe tragaci si apasa. In timp ce e pe moarte, ea afirma sfidator ca numele ei nu este Martha Ivers, ci Martha Smith. Afara, Sam aude impuscatura. Alerga spre conac, dar il vede pe Walter, tinand corpul Marthei, impuscandu-se. Sam si Toni pleaca impreuna.


Barbara Stanwyck ca Martha Ivers
Van Heflin ca Sam Masterson
Lizabeth Scott ca Antonia „Toni" Marachek
Kirk Douglas ca Walter O'Neil
Judith Anderson in rolul doamnei Ivers
Roman Bohnen in rolul domnului O'Neil
Darryl Hickman in rolul lui Sam Masterson in copilarie
Janis Wilson ca Martha Ivers in copilarie
Ann Doran ca Bobbi St. John
Frank Orth ca functionar de hotel
James Flavin ca detectivul #1
Mickey Kuhn in rolul lui Walter O'Neil in copilarie
Charles D. Brown ca McCarthy
Blake Edwards ca Sailor (necreditat)
Robert Homans ca Gallagher (necreditat)
Gladden James ca John (necreditat)


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.