Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Scrooge (UK 1970) dupa Charles Dickens / 108 min
1.635 vizite - 0 comentarii
adaugat de aris
 
  Un colind de Craciun (SUA 1984) Drama,Fantezie 101 min
5.574 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Papa Ioan Paul al II-lea (1984) Biografie,Drama 144 min
3.466 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Papa Ioan Paul al II-lea (1984) Drama,Biografic 144 min
1.466 vizite - 0 comentarii
adaugat de matei
 
  Sub vulcan (1984) Drama Jacqueline Bisset 104 min HD
818 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  O sansa de Craciun (SUA 1951) Charles Dickens 86 min
2.065 vizite - 0 comentarii
adaugat de aris
 
  Piata Washington (SUA 1997) Drama,Romantic / 111 min
1.350 vizite - 0 comentarii
adaugat de horia
 
  Piata Washington (SUA 1997) Drama,Romantic 111 min
1.609 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Steptoe si Fiul - Un Craciun perfect (UK 1974) 47 minute
433 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Purgatoriu eroic (Japonia 1970) Drama,Fantezie / Part 1
1.200 vizite - 0 comentarii
adaugat de matei
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Scrooge Albert Finney (1970 Anglia) Drama ,fantezie 119

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 12.12.2022  Adauga la favorite 141 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.2
   
 
Scrooge Albert Finney Drama ,fantezie 119 min
Regia Ronald Neame
IMDB 7.2

In Ajunul Craciunului din 1860, la Londra, Ebenezer Scrooge , un imprumutator de bani, nu impartaseste veselia Craciunului. El refuza invitatia nepotului sau Harry la cina de Craciun si, fara tragere de inima, ii da liber angajatului sau loial Bob Cratchit Ziua de Craciun. Cratchit si copiii lui merg la cumparaturi si se pregatesc de vacanta acasa („Copii de Craciun"). In timp ce Scrooge isi paraseste biroul, el refuza oferta a doi domni de a colecta bani in scopuri caritabile si ii viziteaza pe unii dintre clientii sai, inclusiv pe Tom Jenkins ("Urasc oamenii"). In timp ce se indreapta spre casa, este abordat si batjocorit de aricii strazii („Mos Craciun").

In casa lui, Scrooge intalneste fantoma partenerului sau de afaceri decedat Jacob Marley , care il avertizeaza sa se pocaiasca de caile sale rele, altfel va fi condamnat in viata de apoi asa cum a fost, purtand un lant greu forjat de propriul egoism si lacomie („Vezi fantomele"). Inainte de a pleca, Marley il informeaza ca trei spirite il vor vizita.

La ora unu, Scrooge este vizitat de Fantoma victoriana a Craciunului trecut , care il duce inapoi in timp, in copilarie si viata de adult timpuriu. Ii viziteaza zilele de scoala singuratice si apoi timpul lui ca angajat al domnului Fezziwig. Asistand la o petrecere de Craciun organizata de Fezziwig („25 decembrie"), Scrooge se indragosteste de fiica lui Fezziwig, Isabel („Fericire"). Cu toate acestea, spiritul ii arata lui Scrooge cum l-a parasit Isabel cand a ales banii in locul ei ("Tu..."). El respinge spiritul cand se gaseste inapoi in patul lui.

La ora doua, Scrooge este vizitat de Fantoma cadoului de Craciun , un gigant vesel care ii arata bucuriile si minunile zilei de Craciun („Imi place viata"). Scrooge si spiritul viziteaza casa lui Bob, afland ca familia lui este surprinzator de multumita cu mica lor cina, in timp ce Scrooge ii este mila de fiul bolnav al lui Bob, Tiny Tim . Spiritul comenteaza ca Tiny Tim ar putea sa nu supravietuiasca pana la Craciunul viitor, daca nu se schimba cursul evenimentelor. Apoi viziteaza petrecerea de Craciun a lui Harry, unde Harry isi apara unchiul de remarcile smecherale ale invitatilor sai. Inainte ca spiritul sa dispara, Scrooge este avertizat ca viata este prea scurta si ca trebuie sa faca cat poate in putinul timp pe care il are.

La ora trei, Scrooge este vizitat de Fantoma Craciunului inca sa vina , o figura tacuta, imbracata, care ii arata urmatorul Craciun cu Tom si ceilalti cetateni bucurandu-se de moartea lui Scrooge ("Multumesc foarte mult"). cu Scrooge nestiind motivul pentru care sarbatoresc. Spiritul il transporta pe Scrooge la casa lui Bob, unde descopera ca Tiny Tim a murit. Spiritul il escorteaza pe Scrooge la un cimitir, unde spiritul il arata pe Bob doliu la mormantul lui Tim, apoi ii arata mormantul lui Scrooge. Un Scrooge ingrozit promite sa-si schimbe felurile inainte ca spiritul sa capete o infatisare asemanatoare cu Grim Reaper si sa-l faca sa cada prin mormant in cavernele Iadului . Scrooge este intalnit acolo inca o data de Marley, care ii arata „biroul" sau rece ca gheata.Functionarul personal al lui Lucifer . Scrooge este impodobit cu un lant enorm facut din timpul vietii sale de pacate trecute de catre patru demoni mascati, inainte de a se regasi inapoi in dormitorul sau.

Descoperand ca este ziua de Craciun, un Scrooge vesel decide sa aduca fericire cetatenilor Londrei („I’ll Begin Again"). Merge la cumparaturi, cumparand mancare si cadouri. Se intalneste cu Harry si sotia lui si le ofera si niste cadouri restante. Ei il invita pe Scrooge la pranzul de Craciun, pe care il accepta cu bucurie. Imbracat ca „Mos Craciun", Scrooge le livreaza apoi un curcan urias, cadouri si jucarii Cratchits si, dupa ce si-a facut cunoscuta identitatea, ii ofera lui Bob o marire de salariu si le promite ca vor lucra pentru a gasi cei mai buni medici care sa-l faca pe Tiny Tim mai bun. Scrooge isi elibereaza apoi toti clientii de datoriile lor, spre incantarea lor ("Thank You Very Much (Reprise)"). Scrooge se intoarce acasa pentru a se pregati de pranz cu familia lui si ii multumeste lui Marley ca l-a ajutat la o a doua sansa la viata.

Distributie
Albert Finney ca Ebenezer Scrooge
Alec Guinness ca Jacob Marley
Edith Evans in rolul fantomei Craciunului trecut
Kenneth More ca fantoma cadoului de Craciun
Paddy Stone ca fantoma a Craciunului inca sa vina
David Collings ca Bob Cratchit
Frances Cuka in rolul doamnei Cratchit
Richard Beaumont ca Tiny Tim
Michael Medwin ca Harry, nepotul lui Scrooge
Mary Peach ca sotia lui Harry
Gordon Jackson in rolul lui Tom, prietenul lui Harry
Anton Rodgers ca Tom Jenkins
Laurence Naismith in rolul domnului Fezziwig
Kay Walsh in rolul doamnei Fezziwig
Suzanne Neve ca Isabel
Derek Francis ca domn de caritate
Roy Kinnear ca domn de caritate
Geoffrey Bayldon ca Pringle, proprietarul magazinului de jucarii
Molly Weir ca femeie debitoare
Helena Gloag ca femeie datornica
Reg Lever in rolul lui Miller, papusarul
Karen Scargill ca Kathy Cratchit
Keith Marsh la fel de doritor
Marianne Stone ca invitata la petrecere


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.