Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Mai mare decat viata (SUA 1956) Drama 95 min
1.102 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Evadare din Atena (Anglia 1979) Actiune/Razboi 119 min
870 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mai mare decat viata (SUA 1956) Drama 95 min
636 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Strigatul de lupta in Pacific (SUA 1956) Razboi 109 min
2.060 vizite - 0 comentarii
adaugat de maria
 
  Am trait inainte (SUA 1956) Fantezie 82 min
168 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Depinde ((Anglia 1956) P0litist 72 min
258 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Eram sot pe timp de razboi (SUA 1949) Comedie / 105 min
936 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jerry Lewis - In razboi cu armata (1950) |Comedie 99 min
3.722 vizite - 0 comentarii
adaugat de antonia
 
  Barlogul nazistilor (SUA 1956) Aventuri,Thriller 95 min
1.590 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Cheia IAnglia 1958) Razboi/Dragoste 134 min
1.181 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Cortul negru (Anglia 1956) Razboi 99 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.11.2022  Adauga la favorite 150 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 5.5
   
 
The Black Tent 1956
Regia Brian Desmond Hurst

Imdb 5.5

Filmul incepe cu colonelul Sir Charles Holland (Donald Sinden) care primeste un bilet la proprietatea sa de la tara si se indreapta spre Londra. El contacteaza Ministerul de Externe si este informat ca fratele sau disparut in actiune ar putea fi inca in Libia. Un bilet la ordin datand din cel de- al Doilea Razboi Mondial a aparut la Ambasada Marii Britanii din Tripoli , semnat de fratele sau presupus mort, care a cedat unui trib de beduini nomad.

Sir Charles pleaca in Libia si este ghidat in desert de Ali (Donald Pleasence) in cautarea fratelui sau. Ei depista tribul care prezentase nota. Seful seic Salem ben Yussef (Andre Morrell) locuieste intr-un cort negru. El recunoaste ca si-a adapostit fratele, dar in rest este dispretuitor. Cu toate acestea, Sir Charles observa ca una dintre femeile Mabrouka are un fiu blond (Daoud) de o varsta potrivita pentru ca fratele sau sa fi fost tata. El pune doi si doi impreuna si se confrunta cu seful doar pentru a descoperi ca fata in cauza este fiica lui. Sir Charles i se cere sa paraseasca tabara, dar fata ii da o hartie lui Ali. Este jurnalul timpului fratelui in Libia.

Filmul se intoarce apoi la o lupta cu tancuri in care capitanul Holland (Anthony Steel) cu parul blond este intins inconstient langa tancul sau pe nisip, cu o rana grava la umar. Cand ajunge, merge peste dune pana se prabuseste langa o tabara beduina intr-o oaza. Este gasit de fiica seicului, Mabrouka (Anna Maria Sandri), care il duce in tabara care este formata din mai multe corturi negre.

Capitanul Holland, dupa ce a fost ingrijit de Mabrouka, isi revine. El afla ca Mabrouka este fiica seicului si este logodita cu seicul Faris ( Michael Craig ) dintr-un alt trib. Cand un vehicul de recunoastere german ajunge in lagar, capitanul Holland se ascunde in ruinele romane de la Leptis Magna . Ofiterul german superior gaseste apoi revolverul de serviciu al lui Holland intr-un cort. Seful ii convinge pe germani ca i-a taiat gatul Capitanului si a pastrat revolverul ca suvenir.

Mabrouka si capitanul Holland se implica romantic, spre supararea evidenta a seicului Faris. El se complica cu germanii care se intorc in ruinele unde Holland si seicul Yussef ii ucid pe ei si pe Faris. Romantismul dintre capitanul Holland si Mabrouka se adanceste si se casatoresc.

Afland de victoria britanica de la El Alamein , capitanul Holland incearca sa se intoarca pe liniile britanice, dar constata ca sotia sa este insarcinata. Un grup condus de seic si capitanul Holland calatoreste spre liniile britanice, dar da peste o coloana de vehicule italiene in retragere. Capitanul Holland sufera o ranire mortala salvandu-l pe seic.

Filmul revine in ziua de azi cu seicul discutand povestea cu Sir Charles si fiica sa. Sir Charles cere o pagina lipsa din jurnal si aceasta i se da. Confirma ca capitanul Holland este tatal baiatului arab. Asta inseamna ca baiatul ar fi trebuit sa mosteneasca mosia in Anglia, mai degraba decat pe Sir Charles. Sir Charles sta in desert si discuta despre asta cu nepotul sau, dar baiatul decide sa ramana cu tribul si arde pagina incriminatoare.

Distributie
Donald Sinden ca colonelul Sir Charles Holland
Anthony Steel in rolul capitanului David Holland
Anna Maria Sandri ca Mabrouka ben Yussef
Andre Morell in rolul seicului Salem ben Yussef
Terence Sharkey ca Daoud Holland
Donald Pleasence ca Ali
Ralph Truman ca maiorul Croft
Anthony Bushell ca ambasador Baring
Michael Craig in rolul seicului Faris
Paul Homer ca Khalil ben Yussef
Anton Diffring ca ofiter superior german
Frederick Jaeger in rolul lui Koch
Derek Sydney ca


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.