Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Dragoste ca la carte (SUA 2014) Drama romantica 90 min
858 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cadou cu dragoste (SUA 1958) Drama 105 min
630 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Indiscret (SUA 1958) Comedie 100 min
899 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mahon (SUA 1975) Drama romantica 106 min
881 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vraja fierbinte (SUA 1958) Drama 1958
567 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Povestea orasului natal (SUA 1951) Drama romantica 61 mi
331 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Huliganul (SUA 1951) Crima,Drama,Film-Noir / 61 minute
817 vizite - 0 comentarii
adaugat de charly
 
  Voi da un milion ! (SUA 1938) Comedie,Drama / 83 min
1.068 vizite - 0 comentarii
adaugat de porta
 
  Cantina cu usa la scena (SUA 1943) Drama muzicala 132 mi
298 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Un weekend de iarna (SUA 2018) Drama romantica 84 min
1.201 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

"Marjorie steaua diminetii (SUA 1958) drama romantica

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.11.2022  Adauga la favorite 161 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.2
   
 
"Marjorie Morningstar" (1958)-123 min

Regia Irving Rapper


IMDB 6,2

Marjorie Morgenstern este studenta la Hunter College si iubita unui tanar eligibil, Sandy Lamm, care frecventeaza sinagoga familiei ei. Parintii ei sunt fericiti de alegerea ei de partener (mostenitorul magazinului), iar mama ei Rose Morgenstern ( Claire Trevor ) ii spune tatalui ei, Arnold ( Everett Sloane ), ca ea spera ca cei doi copii se casatoresc.

Marjorie se desparte de Sandy dupa ce acesta cere in casatorie fara succes si merge in statiunea Catskills in acea vara pentru a fi consilier de tabara. Intr-o noapte, Marjorie si prietena Marsha Zelenko ( Carolyn Jones ) se strecoara intr-o statiune pentru adulti Borscht Belt numit South Wind. Margorie se impiedica de o repetitie pentru o rutina de dans si este observata ascunsa in spate de directorul social Noel Airman. Dupa ce a privit si a incercat sa se intoarca in tabara, este prinsa de proprietarul statiunii Maxwell Greech ( George Tobias ), dar Noel Airman ( Gene Kelly ) garanteaza pentru Marjorie ca persoana aflata in cautarea unui loc de munca, pe care apoi i-l ofera. Ea incepe o relatie cu Airman si o prietenie cu aspirantul dramaturg Wally Wronkin (Martin Milner ), care scrie actul teatral al lui Airman. Acesta din urma are un interes romantic pentru Marjorie, dar este tentata de aviatorul mai in varsta si mai experimentat, care intampina dezaprobarea parintilor ei. Airman, al carui nume initial era Ehrman mai evreu, o redenumeste si pe Marjorie din Morgenstern in Morningstar.

Dulceul unchi Samson al lui Marjorie ( Ed Wynn) vine in statiune pentru a fi cu ochii pe ea. Samson intervine ca ospatar pentru a le face lui Noel personajul Marjoriei si nu pentru a profita de bunatatea si tineretea ei. Noel isi reconsidera planul de a o curte in pat si ii spune lui Marjorie sa plece. El o acuza ca vrea sa-si gaseasca un sot si sustine ca nu va fi niciodata supus unei vieti de mediocritate si de casatorie suburbana. Relatia merge in sus si in jos toata vara, dar par sa se uneasca ca un cuplu pana cand parintii lui Marjorie apar intr-o vizita surpriza. In timpul unui pranz, conversatia devine neplacuta in timp ce parintii ei ii pun pe Noel planurile de cariera pentru viitor. Relatia se acru din nou, deoarece Noel nu vrea sa aiba nimic de-a face cu viata traditionala evreiasca si aspiratiile de afaceri. Mai tarziu, in timpul unei petreceri, Marjorie observa ca unchiul ei se simte rau, dar este distrasa de Noel, care isi declara atractia incontrolabila pentru ea. Cand unchiul ei moare din cauza unui atac de cord nesupravegheat, Marjorie isi da vina pe ea insasi, iar Noel si pleaca sa se intoarca in oras. Un an mai tarziu, dupa ce a absolvit Hunter College, Marjorie planuieste sa-si continue cariera de actor, spre supararea parintilor ei. Ea ajunge sa se intalneasca cu un medic pe nume Harris, de care se despart repede cand Airman se intoarce si o gaseste prezentand intr-o limuzina. El declara ca dragostea l-a convins sa devina respectabil si conventional. Marjorie ii spune mamei sale, care insista ca fiica ei sa-l aduca la o masa de Paste. "Nu Pastele, mama. Nu este foarte religios. Nu crede in aceste lucruri", spune Marjorie. Rose raspunde: „Nu crede in acele lucruri... ai de gand sa te casatoresti. Cum ai de gand sa-ti cresti copiii?"

In toiul mesei de Paste, el pleaca si Marjorie il urmeaza. Ea este ingrijorata ca se plictiseste, dar el spune: „Nu m-am plictisit. Am fost deranjat, profund. Nu m-am putut abtine sa ma gandesc la toate lucrurile care mi-au lipsit in viata. Familia, genul tau de familie. Credinta, traditie. . Toate lucrurile pe care le-am ridiculizat tot timpul. De aceea nu am mai suportat. Te iubesc foarte mult, Marjorie Morgenstern."

Airman se angajeaza la o firma de publicitate si pare sa se descurce bine, dar intr-o saptamana nu apare la serviciu si refuza sa ia apelurile lui Marjorie. Ea merge la apartamentul lui si il gaseste beat cu o femeie ciudata, Imogene Norman. A decis ca nu suporta stilul de viata profesional si vrea sa fie artist. Impulsul pentru schimbarea carierei este succesul lui Wally Wronkin pe Broadway; dramaturgul a lansat o serie de hituri si Airman este mistuit de gelozie. Dupa ce recunoaste ca uraste jobul sau conventional si furia fata de el insusi, Margorie il convinge pe noul sot al iubitei ei sa investeasca in piesa lui. Wally si investitorii critica finalul piesei ca fiind deprimant si neviabil, dar intr-un acces de furie Noel refuza sa faca schimbarile necesare pentru a-i linisti. In ciuda izbucnirilor lui Airman, investitorii sunt convinsi sa sustina jocul cu asigurarile caldice ale lui Wally ca a fost suficient de viabila. Piesa este criticata de critici si este un esec. „Am fost rastigniti", ii explica investitorul lui Marjorie. Relatia cu Noel nu poate supravietui, iar el fuge, din nou, lasandu-i de data aceasta un bilet in care spune ca este in drum spre Europa. Ea calatoreste in Europa pentru a-l cauta. La Londra, il intalneste pe Wally, care ii spune ca Noel s-a intors la South Wind, statiunea in care s-au intalnit prima data. Ea calatoreste in Europa pentru a-l cauta. La Londra, il intalneste pe Wally, care ii spune ca Noel s-a intors la South Wind, statiunea in care s-au intalnit prima data. Ea calatoreste in Europa pentru a-l cauta. La Londra, il intalneste pe Wally, care ii spune ca Noel s-a intors la South Wind, statiunea in care s-au intalnit prima data.

Marjorie se intoarce la South Wind, unde il urmareste pe Noel repetand un nou spectacol de vara. Totul este exact la fel ca a fost, prima ei vara acolo, cu exceptia ei. Greech observa ca a crescut. O vedem urcandu-se intr-un autobuz. In oglinda retrovizoare, Wronkin sta in spate. El zambeste, in timp ce a asteptat ca ea sa treaca peste aventura de vara. Sugestia este ca se vor lansa in relatia la care Wronkin a sperat de la inceput.

Distributie
Gene Kelly ca Noel Airman
Natalie Wood ca Marjorie Morgenstern
Claire Trevor ca Rose Morgenstern
Everett Sloane ca Arnold Morgenstern
Martin Milner ca Wally Wronkin
Carolyn Jones ca Marsha Zelenko
George Tobias ca Greech
Martin Balsam ca Dr. Harris
Jesse White ca Lou Michelson
Edd Byrnes ca Sandy Lamm
Paul Picerni ca Philip Berman
Alan Reed ca Puddle Podell
Ruta Lee ca Imogene Norman
Ed Wynn ca unchiul Samson
Leslie Bradley ca Blair (necreditat)
Pierre Watkin ca oficial civil (necreditat)
Productie


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.