Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Parisul zgomotos (SUA 1964) Dragoste
1.647 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Paris Is Burning (SUA 1990)
1.431 vizite - 0 comentarii
adaugat de bobo
 
  Craciun la Paris (SUA 2019) Romantic /
796 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Scandal de presa (SUA 2000) Drama
856 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mantia si pumnalul (SUA 1946) de Fritz Lang
2.463 vizite - 0 comentarii
adaugat de oana
 
  Trezeste-te din somn (SUA 1946) Drama,Aventuri /
1.366 vizite - 0 comentarii
adaugat de vama
 
  Divortul ( SUA 2003) Comedie/Romantic
910 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Paris, vin si dragoste (Franta 2019) Romantic
760 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Doi ani langa catarg (SUA 1946) Aventuri,Drama
672 vizite - 0 comentarii
adaugat de luca
 
  Teroare in Paris (SUA 2008) Actiune
792 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Trailers
 

 

Un scandal la Paris(SUA 1946)

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.11.2022  Adauga la favorite 194 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.6
   
 
A Scandal in Paris

Regia Douglas Sirk
IMDB 6,6




Necinstitul ( George Sanders ) care s-a numit mai tarziu Eugene Francois Vidocq se naste intr-o celula de inchisoare, al doisprezecelea copil al unei femei care fura o paine de fiecare data cand are nevoie de adapost pentru a naste. Pe masura ce baiatul devine barbat, el intra si iese constant din inchisoare. Pe masura ce povestea incepe, el si colegul de celula si asociatul sau, Emile Vernet ( Akim Tamiroff ), scapa folosind un fisier ascuns intr-un tort de aniversare oferit de matusa lui Vernet, Ernestine (Gisela Werbisek).

In timp ce se indreapta spre Paris, sunt angajati sa pozeze pentru un pictor ( Fritz Leiber ), Vidocq in rolul Sfantului Gheorghe si Vernet in rolul dragonului. Pe masura ce pictura bisericii se apropie de finalizare, perechea fura calul pe care pozeaza Vidocq. La Paris, unchiul Hugo ( Vladimir Sokoloff ), seful familiei criminale a lui Vernet, decide ca cel mai sigur loc pentru fugari este in armata. O ruda falsificatoare ii ofera lui Vidocq un comision fals ca locotenent „Rousseau". In timp ce se afla in Marsilia , asteapta sa se expedieze pentru a servi cu Napoleon in Egipt, Vidocq intalneste o cantareata pe nume Loretta ( Carole Landis). Ea este intrigata de el, in timp ce el este mai atras de jartierul ei de rubin. Insotind-o cand merge sa-l intalneasca pe plictisitorul admirator Richet ( Gene Lockhart ), Vidocq reuseste sa fure jartiera.

Dupa doi ani, Vidocq si Vernet parasesc armata. Intorcandu-se la Paris, fac un ocol in jurul bisericii impodobite de asemanarile lor. Ei dau peste Marquise De Pierremont ( Alma Kruger ), incarcata de bijuterii. Vidocq se cearta o invitatie la castelul ei dupa ce si-a recuperat maimuta ei de companie dintr-un cimitir (unde sustine, de asemenea, ca este o ruda a unui Vidocq ingropat acolo). Este putin alarmat cand descopera ca ginerele victimei sale este ministrul politiei ( Alan Napier ), dar fermecat si de fiica oficialului Therese ( Signe Hasso ).). Fara sa stie el, ea s-a indragostit de imaginea Sfantului Gheorghe si este foarte deranjata de asemanarea ciudata a picturii cu oaspetele lor. Vidocq si Vernet fura si ascund bijuteriile marchizei, intentionand sa se intoarca dupa ele.

Cu toate acestea, cand ministrul il concediaza pe Richet, care este acum seful sau de politie, pentru ca nu a recuperat bijuteriile, Vidocq pune la cale o schema mult mai grandioasa. Prin „deductie", il conduce pe ministru la ascunzatoarea bijuteriilor si castiga pentru sine vechiul loc de munca al lui Richet. In aceasta calitate, el angajeaza intreaga banda de rude criminale a lui Vernet la Banca Parisului, pe care intentioneaza sa o jefuiasca.

O complicatie apare atunci cand se loveste de Loretta, care se dovedeste ca s-a casatorit cu Richet. Dupa ce a aflat noua sa identitate, Loretta il santajeaza pe Vidocq sa-si reia relatia. Vidocq ii spune lui Vernet sa continue jaful in acea noapte. In acea zi, el iese la plimbare cu Therese si sora ei mai mica, Mimi. Cand sunt singuri, Therese il informeaza ca si-a dat seama ca el a furat bijuteriile. Cu toate acestea, nu-i pasa. Ea este destul de dispusa sa-l urmeze, chiar daca inseamna sa se angajeze intr-o viata criminala. Intre timp, un Richet gelos izbucneste pe Loretta in timp ce sotia lui il asteapta pe Vidocq la un magazin de palarii. Richet ameninta ca se va sinucide. In schimb, intr-o criza de furie provocata de raspunsul rece al Lorettei, el o impusca si o ucide.

Cu acel impediment din drum, Vidocq informeaza familia lui Vernet ca s-a razgandit; ii va vana daca vor trece pana la capat cu jaful. Aproape toata lumea se multumeste cu noile lor locuri de munca la banca - cu exceptia lui Vernet, care ii tine ambuscade fostului sau prieten, fortandu-l pe Vidocq sa-l omoare. Vidocq isi marturiseste crimele din trecut ministrului si marchizei. Pentru ca s-a pocait cu adevarat si s-a schimbat, el este iertat de toti sotii De Pierremont si primit in familie in momentul in care se casatoreste cu Therese.

Distributie
George Sanders ca Eugene Francois Vidocq
Signe Hasso ca Therese De Pierremont
Carole Landis ca Loretta
Akim Tamiroff ca Emile Vernet
Gene Lockhart ca sef al politiei Richet
Alma Kruger in rolul marchizei de Pierremont
Alan Napier ca Houdon De Pierremont
Jo Ann Marlowe ca Mimi De Pierremont
Vladimir Sokoloff ca unchiul Hugo
Pedro de Cordoba ca Preot
Leona Maricle ca proprietar al magazinului de rochii
Fritz Leiber ca pictor
Skelton Knaggs ca varul Pierre
Fred Nurney ca varul Gabriel
Gisela Werbisek ca matusa Ernestine (ca Gisella Werbisek)
Marvin Davis ca Micul Louis
Sam Harris ca spectator de scena (necreditat)
Julius Tannen ca manager al Bancii Parisului (necreditat)


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.