Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Casa rosie (SUA 1947) Drama,mister / 100 min
945 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cai ferate! (SUA 1947) Crima /Drama 72 min
645 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cazul Paradine (SUA 1947) Mister/Drama 125 min
663 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Moarta de spaima (SUA 1947) Bela Lugosi Mister / 67 min
1.037 vizite - 0 comentarii
adaugat de labionda
 
  Forever Ambre (SUA 1947) Drama istorica 133 min
677 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aleea de cosmar (SUA 1947) Drama,Mister / 111 minute
863 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Cea de mult uitata (SUA 1989) Mister,Romantic / 93 min
1.363 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Bantuirea hanului Seacliff (SUA 1994) Mister 94 min
165 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O moneda rara din aur (1947) Mister,Drama / 86 minute
1.776 vizite - 0 comentarii
adaugat de matei
 
  Johnny O'Clock (SUA 1947) Crima 96 min
1.070 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Casa rosie (SUA 1947) Mister 100 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.10.2022  Adauga la favorite 112 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.8
   
 
The Red House (1947)
Regia Delmer Daves
IMDB 6.8


Fermierul cu handicap Pete Morgan si sora lui Ellen locuiesc intr-o ferma izolata cu copilul lor adoptat, Meg. Ei tin pentru ei insisi si sunt priviti ca fiind misteriosi de catre orasul din apropiere. Acum adolescenta, Meg il convinge pe Pete sa-l angajeze pe unul dintre colegii ei de liceu de clasa a XII-a, Nath Storm, sa vina sa vina in ajutorul treburilor la ferma. In prima seara, cand este timpul sa plece acasa, Nath spune ca va lua o scurtatura prin padurea veche, o parte a proprietatii lui Pete in care interzice oricui sa intre. Pete devine agitat, insistand ca padurile sunt periculoase si contin o casa bantuita care este vopsita in rosu si ca Nath trebuie sa stea afara.

Dupa ce a calatorit prin padure in intuneric, Nath se intoarce speriat dupa ce a auzit gemete si tipete. Cu toate acestea, cateva zile mai tarziu, este jenat de lasitatea sa si se intoarce acolo dupa lasarea intunericului. Este lovit din spate si doborat intr-un parau. Se intoarce la ferma crezand ca Pete l-a lovit, dar Meg si Ellen spun ca Pete a fost in camera cu ei de cand a plecat Nath. Curand, atat Nath, cat si Meg devin obsedati sa caute misterioasa „casa rosie" si sunt de acord sa mearga in padure in fiecare duminica, singura zi libera a lui Nath, sa o caute. Nu au noroc.

Intre timp, Meg incepe sa se indragosteasca de Nath, dar iubita lui geloasa si manipulatoare Tibby are alte planuri pentru el. Intre timp, se dezvaluie ca Pete i-a acordat in mod secret artizanului local si batausului Teller dreptul de a vana pe teren in schimbul tinerii infractorilor departe de proprietate.



Intr-o duminica, Nath nu poate iesi dintr-o intalnire cu Tibby, asa ca Meg pleaca singura sa caute casa rosie. O gaseste intr-o rapa stancoasa situata la cativa mile de ferma lui Pete, de-a lungul unei carari vechi de vaci. Teller trage in ea ca sa o sperie. Fugand, Meg cade si isi rupe piciorul. In acea seara, cand Meg nu se intoarce, Nath se aventureaza in padure pentru a o gasi si o aduce inapoi la ferma. Pete este furios ca ambii tineri i-au sfidat avertismentul de a ramane departe de padure. Mai tarziu, afland ca Nath s-a catarat intr-un copac pentru a o vizita in secret pe Meg in dormitorul ei, il concediaza pe Nath, alungandu-l de la ferma si vazand-o pe Meg.

Nath se intoarce sa lucreze pentru mama lui la un magazin local din oras. Cu incurajarea lui Nath, mama lui se casatoreste cu un admirator de multa vreme si pleaca cateva saptamani in luna de miere, lasandu-l pe Nath sa se ocupe de magazin. Nath isi ia in curand munca suplimentara pentru vara la ferma familiei lui Tibby, aproape de oras. Pe masura ce Meg isi revine din piciorul rupt, Pete incepe sa crape. El incepe sa-i spuna Jeannie si devine controlant si dominator. Ellen si Pete au o conversatie despre cum in urma cu cativa ani au inchiriat casa rosie unui cuplu tanar. Pete era indragostit de sotia, Jeannie, inca dinainte de a se casatori. Ea nu ii intorsese dragostea, facandu-l sa dezvolte o dorinta obsesiva pentru ea.

Nath il surprinde pe flirtatorul Tibby indraznindu-se cu Teller si sucul il loveste cu pumnul. El este convins ca Teller este oarecum responsabil pentru piciorul rupt al lui Meg. Nath se confrunta cu Tibby si in sfarsit afla cat de vanitara si egoista este. Teller il da apoi cu pumnul pe Nath, in timp ce Tibby se uita cu satisfactie. Teller si Tibby incep apoi sa se sarute in fata lui Nath.

Intr-o seara, dupa ce a fost agresata si ranita de Pete din cauza casei rosii si a stapanirii acesteia asupra lui, Ellen decide sa o incendieze. In timp ce merge prin padure, Teller o confunda cu Nath si o impusca si o raneste grav. Meg, dupa ce a auzit impuscatura, o gaseste pe Ellen, apoi se grabeste inapoi sa-i spuna lui Pete, care refuza sa ajute. Meg il suna pe Nath si ii spune ca va aduce o targa dupa ce va suna seriful si doctorul. Pete nu reuseste sa o descurajeze pe Meg sa se intoarca in padure. Pana soseste Nath, Ellen este moarta. Intre timp, Teller merge la casa lui Tibby si o convinge sa fuga cu el in camioneta tatalui ei. Se furiseaza pe drumurile de tara, dar sunt opriti de o patrula de autostrada alertata. Teller fuge, dar se opreste la o lovitura de avertizare si este prins. Tibby,

Meg si Nath aduc trupul lui Ellen inapoi. Meg cere adevarul despre casa rosie si despre cine este Jeannie. Pete marturiseste in cele din urma ca Ellen pastrase secretul pentru el, despre el fiind indragostit de o femeie pe nume Jeannie, care mai tarziu s-a casatorit cu un alt barbat. Cuplul casatorit avea o fetita, Meg. Cand avea 2 ani, cuplul a decis sa se mute din cauza pasiunii lui Pete de Jeannie. Pete s-a dus la casa rosie sa o roage sa aleaga intre sotul ei si el. Cand l-au auzit pe sotul ei intorcandu-se, Jeannie a inceput sa tipe. Pentru a o opri, Pete si-a acoperit gura, pretinzand ca a sufocat-o accidental. Apoi si-a ucis sotul cu sange rece. Pete a ingropat cadavrele in subsolul casei de gheata care se afla langa casa rosie. Din moment ce sotul lui Jeannie le-a spus tuturor ca pleaca din oras, nimeni nu a banuit vreodata ca au fost ucisi. In loc sa abandoneze copilul, Pete si Ellen au adoptat-o ​​pe micuta Meg. In timpul povestii, Nath se strecoara din casa cu pusca lui Pete pentru a merge dupa Teller.

Meg il convinge pe Pete sa o ajute sa-l opreasca pe Nath. Pete este de acord si impreuna conduc la casa rosie. Pierzandu-si deja mintile, Pete se prabuseste complet la vederea casei si a amintirilor pe care le drageaza. Delirante, crede ca Meg este de fapt Jeannie, care il paraseste din nou. Retraind experienta, el isi pune mana peste gura ei si incepe sa o sufoce. Nath si seriful apar la cel mai scurt timp. Pete decoleaza cu camioneta lui, lovind-o intentionat in casa de gheata, unde se cufunda in iazul de sub ea. Pe masura ce camionul se scufunda sub suprafata lui, Pete este inecat cu el.

Inapoi la ferma cateva zile mai tarziu, Nath si Meg vad cum se ridica fumul din casa rosie, incendiat de Nath pentru a termina treaba pe care Ellen incercase sa o faca. Ei vorbesc despre inceperea unei noi vieti impreuna, privind mai degraba inainte decat in ​​urma.

Distributie
Edward G. Robinson ca Pete Morgan
Lon McCallister ca Nath Storm
Judith Anderson ca Ellen Morgan
Rory Calhoun ca Teller
Allene Roberts ca Meg Morgan
Julie London ca Tibby Rinton
Ona Munson ca doamna Storm
Harry Shannon ca Dr. Jonathan Byrne
Arthur Space ca Seriful
Pat Flaherty ca politist motociclist (necreditat)
Walter Sande ca Don


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.