Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Mahon (SUA 1975) Drama romantica 106 min
881 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dragoste ca la carte (SUA 2014) Drama romantica 90 min
858 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Epoca romantica (Anglia 1949) Comedie 80 min
256 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prea tarziu pentru lacrimi (SUA 1949) Crime,Drama 99 min
735 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Un weekend de iarna (SUA 2018) Drama romantica 84 min
1.201 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Maltratatul (SUA 1949) Crima,Drama,Film-Noir / 96 min
1.260 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  Prieteni intai (SUA 2002) Drama,Romantic / 106 min
3.078 vizite - 0 comentarii
adaugat de micle
 
  Poldark (UK 1975) Drama romantica 51 min / Episod 11
1.334 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Poldark (UK 1975) Drama romantica 51 min / Episod 10
1.273 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Poldark (UK 1975) Drama romantica 51 min / Episod 12
1.356 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Mostenitoarea(SUA 1949) Drama/Romantica 115 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.10.2022  Adauga la favorite 163 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 8.3
   
 
The Heiress (1949)
IMDB: 8.3
Regia
William Wyler

In New York City , candva prin anii 1840, Catherine Sloper este o femeie simpla, dureros de timida, al carei tata, Dr. Austin Sloper, nu face un secret de dezamagirea lui fata de ea. Catherine, asa cum ii aminteste dureros tatal ei, are un talent limitat si nu poate „tine o lumanare" mamei sale decedate. Matusa gregara a lui Catherine, Lavinia Penniman, se muta in gospodarie dupa ce a ramas vaduva si incearca sa o determine pe Catherine sa fie mai sociala si sa isi gaseasca un sot.

Cand il intalneste pe chipesul Morris Townsend la un bal , Catherine este atrasa de atentia pe care i-o acorda. Catherine se indragosteste nebuneste de Morris si planuiesc sa se casatoreasca. Dr. Sloper crede ca Morris, fiind mult mai atragator si fermecator decat Catherine, dar sarac si cu putine perspective dupa ce si-a irosit propria mostenire , o curta pe Catherine doar pentru a-si obtine un venit considerabil. Matusa Lavinia favorizeaza meciul indiferent, fiind atat de romantica, cat si de pragmatica pentru a vedea asta ca sansa lui Catherine la o viata casatorita fericita. Morris ii place cu adevarat onestitatea si bunatatea lui Catherine, in ciuda motivatiilor sale in mare parte monetare si o trateaza cu respect, spre deosebire de tatal ei.

O discutie sincera cu sora lui Morris confirma opinia Dr. Sloper despre Morris ca un cautator de aur . Doctorul isi duce fiica in Europa pentru o perioada lunga de timp pentru a-i desparti. Cand se intorc la New York, Dr. Sloper ameninta ca isi va dezmosteni fiica daca se casatoreste cu Morris si au o cearta amara in care Catherine isi da seama cat de prost o vede.

Catherine si Morris isi fac planuri sa fuga cu ajutorul matusii Lavinia. Ea isi face bagajele cu nerabdare si asteapta toata noaptea ca Morris sa vina sa o ia, dar el nu vine niciodata. Isi tara bagajele inapoi la etaj si isi pune lucrurile deoparte. Catherine are inima zdrobita si se raceste. Curand dupa aceea, Dr. Sloper dezvaluie ca este pe moarte. El ii spune lui Catherine ca este mandru ca s-a impotrivit lui Morris, dar Catherine ii spune tatalui ei ca inca il iubeste pe Morris si il indrazneste sa-si schimbe testamentul daca ii este teama ca nu-i vor risipi banii dupa ce acesta moare. El nu schimba vointa si moare, suparat, lasandu-i intreaga sa mosie. Catherine refuza sa-l vada pe patul de moarte.

Cativa ani mai tarziu, Morris se intoarce din Californianefacand nimic din el insusi si avand si mai putine perspective. Matusa Lavinia aranjeaza ca Morris sa o viziteze pe Catherine, crezand ca aceasta este ultima sansa a lui Catherine. Catherine ii ofera lui Morris un cadou de nasturi de rubin pe care i-a cumparat pentru el la Paris. Morris promite cu nerabdare ca se va intoarce dupa ea in acea noapte si ea ii spune ca va incepe sa-si faca bagajele. Dupa ce Morris pleaca, Catherine o informeaza pe matusa ei ca nu are intentia de a-i oferi dragostea ei. Matusa ei o intreaba daca poate fi atat de cruda, iar Catherine raspunde cu raceala „Da, pot fi foarte cruda. Am fost invatata de maestri". Cand Morris soseste mai tarziu in acea noapte cu trasura promisa, suna la sonerie, iar Catherine ii ordona servitoarei sa incuie usa, lasand-o pe Morris incuiata afara, strigandu-si numele si lovind in usa incuiata.

Distributie
Olivia de Havilland ca Catherine Sloper
Montgomery Clift ca Morris Townsend
Ralph Richardson ca Dr. Austin Sloper
Miriam Hopkins ca Lavinia Penniman
Vanessa Brown ca Maria
Betty Linley in rolul doamnei Montgomery
Ray Collins ca Jefferson Almond
Mona Freeman ca Marian Almond
Selena Royle ca Elizabeth Almond
Paul Lees ca Arthur Townsend
Harry Antrim ca domnul Abeel
Russ Conway in rolul lui Quintus
David Thusby ca Geier


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.