Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Generalii si bombele sexy (Italia 1966) Comedie
3.428 vizite - 0 comentarii
adaugat de klio
 
  Clara Et Moi (Franta 2004) / Dragoste,Drama
1.948 vizite - 0 comentarii
adaugat de fane
 
  Capcana (SUA 1966) Aventuri,Drama,Romantic
6.031 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Gamblers (Franta 2005) Drama
1.614 vizite - 0 comentarii
adaugat de micle
 
  Un barbat si o femeie (1966) Drama,Dragoste Part 1/2
338 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Intoarcerea lui Casanova(Franta 1992)Aventuri
520 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Navodul (SUA 1966) Crima,Drama,Thriller /
571 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Increderea iubirii (Korea 2011) Dragoste,Mister /
882 vizite - 0 comentarii
adaugat de felix
 
  Razbunarea (Franta 2006) Drama,Muzical
1.639 vizite - 0 comentarii
adaugat de hanul
 
  Englezoaica si ducele (Franta 2001) Drama
2.079 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Trailers
 

 

Masculin- feminin (Franta 1966) Drama

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 30.09.2022  Adauga la favorite 153 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.4
   
 
Masculin Feminin (1966)

Regia
Jean-Luc Godard


IMDB 7.4

Paul, un tanar idealist care si-a indeplinit recent serviciul militar , isi cauta un loc de munca. Intr-o cafenea, o intalneste pe Madeleine Zimmer, o tanara cantareata care doreste sa faca un disc . Ei sunt martorii unei femei care se cearta cu partenerul ei, care culmineaza cu femeia care scoate o arma si il impusca. Paul merge sa se intalneasca cu prietenul sau Robert Packard, un jurnalist care il pune pe Paul sa semneze o petitie pentru eliberarea unui grup de artisti si scriitori din Rio de Janeiro acuzati ca si-au exprimat opozitia fata de politica statului.

Paul incepe sa lucreze pentru o revista. Intr-o baie, Paul se confrunta cu Madeleine, spunand ca i-a promis ca vor iesi in noaptea aceea. Ea il intreaba daca „a iesi" inseamna „a merge la culcare", iar el tace. Ea ii spune ca promisiunea ei a fost o minciuna. Pe masura ce se apropie alegerile prezidentiale franceze din decembrie 1965 , Paul implineste 21 de ani si se implica romantic cu Madeleine. Madeleine ii prezinta colega ei de camera Elisabeth Choquet. Prezenta este si Catherine-Isabelle, care ii place lui Robert. Paul il ajuta pe Robert sa puna afise in jurul Parisului si sa picteze expresia „ Pace in Vietnam " de-a lungul unei masini ale armatei americane. Intr-un tren, Paul si Robert vad o femeie alba si doi barbati de culoare care se infrunta, ceea ce are ca rezultat femeia care trage cu o arma.

Madeleine urmeaza sa aiba primul ei single lansat de RCA . In ziua lansarii sale, Paul o aduce la cafenea si incearca sa o faca in casatorie. Madeleine, nerabdatoare sa vada lansarea inregistrarii sale, spune ca vor discuta problema mai tarziu. Paul inregistreaza un mesaj pentru Madeleine intr-o cabina de discuri cu monede. El este apoi abordat de un barbat cu un cutit, care se injunghie. Intr-o spalatorie , Paul ii povesteste lui Robert experienta de a simti ca a fost urmarit. Robert, citind un ziar, ii spune lui Paul despre Bob Dylan , despre care Robert spune ca este un „vietnic" (un portmanteau dintre „Vietnam" si „ beatnik ").

Paul incepe sa traiasca cu Madeleine, Elisabeth si Catherine. El isi paraseste slujba la revista pentru a deveni sondaj pentru IFOP . El intervieveaza o tanara pe nume Elsa, intreband-o despre subiecte precum politica si dragostea. La cafenea, Paul ii spune lui Elisabeth ca Madeleine este insarcinata, dar Elisabeth este sceptica. Madeleine soseste si o vede pe femeia care si-a impuscat partenerul, acum prostituata. De asemenea, vad un regizor de teatru dand instructiuni unei actrite. Paul, Madeleine, Elisabeth si Catherine merg la cinema pentru a viziona un film. In timpul proiectiei, Madeleine ii spune lui Paul ca il iubeste. El paraseste temporar teatrul pentru a picta cu spray un slogan critic la adresa lui Charles de Gaullepe un perete de afara. Mai tarziu, Robert are o conversatie cu Catherine, in timpul careia el afirma ca ea este indragostita de Paul.

Intr-o zi, un barbat imprumuta o cutie de chibrituri de la Paul si le foloseste pentru a se auto-immola , lasand in urma un bilet pe care scrie „Pace in Vietnam". Paul si Catherine o viziteaza pe Madeleine intr-un studio de inregistrari , unde ea inregistreaza o noua melodie. Ea actioneaza distant fata de Paul si, dupa ce a intalnit un reporter, ii cere lui Paul sa-i aduca o masina. Pavel cheama ministerul de razboi si, urmand identitatea unui general militar, cere o masina. Unul soseste, iar el, Madeleine si Catherine parasesc localul din el.

Din ianuarie pana in martie 1966, Paul continua sa efectueze sondaje de opinie despre politica, dragoste si alte subiecte. El determina ca lipsa lui de obiectivitate, chiar si atunci cand era inconstienta, a dus la o lipsa de sinceritate in raspunsurile celor pe care i-a chestionat. La o sectie de politie, Catherine ii povesteste unui ofiter ca Paul a cumparat un apartament inalt. Madeleine a vrut sa o mute pe Elisabeta cu ei, lucru pe care Paul s-a opus. Se pare ca Paul a cazut de la o fereastra, despre care Catherine afirma ca trebuie sa fi fost mai degraba un accident decat o sinucidere. Madeleine, inca insarcinata, ii spune ofiterului ca nu este sigura ce va face in continuare.

Distributie
Jean-Pierre Leaud ca Paul, un tanar idealist romantic
Chantal Goya ca Madeleine Zimmer, o tanara cantareata
Marlene Jobert ca Elisabeth Choquet, colega de camera a lui Madeleine
Michel Debord in rolul lui Robert Packard, jurnalist
Catherine-Isabelle Duport ca Catherine-Isabelle, cealalta colega de camera a lui Madeleine
Yves Afonso ca barbatul care se sinucide prin injunghiere [9] [10] (necreditat)
Elsa Leroy in rolul „Mademoiselle 19 ans", o tanara franceza pe care Paul o intervieveaza pentru un sondaj IFOP (necreditat)


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.