Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Te-am iubit dintotdeauna (SUA 1946 Drama,Muzical 117 min
1.334 vizite - 0 comentarii
adaugat de corina
 
  Oglinda Neagra (SUA 1946) Drama,Film-Noir / 79 minute
1.141 vizite - 0 comentarii
adaugat de aires
 
  Dragostea ciudata a Marthei Ivers (SUA 1946) 115 min
1.422 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  In spatele luminii verzi (SUA 1946) Drama,Crima 61 min
2.248 vizite - 0 comentarii
adaugat de zorba
 
  Minunea zapada(SUA 2005)Drama 100 min
272 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Adevarul din inima (SUA 1946) cu Ginger Rogers 100 min
796 vizite - 0 comentarii
adaugat de corina
 
  Opritor de fluier (SUA 1946 ) Drama -Crima 85 min
666 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretul Madonnei (SUA 1946) Thriller 79 min
1.039 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lustragii (Italia 1946) Drama,Vittorio De Sica / 87 min
1.226 vizite - 0 comentarii
adaugat de aires
 
  Casa rosie (SUA 1947) Drama,mister / 100 min
945 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Femeia ciudata (SUA 1946 ) Drama 100 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.09.2022  Adauga la favorite 119 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.6
   
 
The Strange Woman (1946)

REGIA
Edgar G. Ulmer


IMDB 6,6

In Bangor , Maine, in 1824, o tanara cruda pe nume Jenny Hager impinge un poster ingrozit al lui Ephraim intr-un rau stiind ca nu poate inota. Ea este pregatita sa-l lase sa se inece pana cand vine judecatorul Saladine ( Alan Napier ), moment in care Jenny sare in apa si isi ia meritul pentru ca a salvat viata baiatului.

Aproximativ zece ani mai tarziu, Jenny ( Hedy Lamarr ) a crescut pentru a fi o tanara frumoasa, dar la fel de lipsita de inima si manipulatoare . Tatal ei, un vaduv abuziv si beat, o biciueste pe Jenny dupa ce a aflat despre flirtul ei cu un marinar. Ea planuieste in secret sa se casatoreasca cu cel mai bogat barbat din oras, mult mai in varsta baron al lemnului Isaiah Poster ( Gene Lockhart ), in timp ce fiul sau bland Ephraim ( Louis Hayward ) este plecat la colegiu din Cambridge, Massachusetts .

Isaia este nepoliticos cu Efraim la intoarcerea lui. Nu stie ca baiatul si Jenny (acum sotia lui Isaiah) au fost candva iubiti si ca Jenny cocheteaza din nou cu Ephraim la spatele lui. Isaia este mai ingrijorat de nelegiuirea din oras, taietorii de lemne jefuind in stare de ebrietate orasul, manipuland femeile si ucigand judecatorul, confirmand credinta de mult timp a lui Isaiah ca Bangor trebuie sa organizeze o forta de politie.

Jenny spera in secret ca sotul ei va muri dupa ce se imbolnaveste. Cand isi revine, Isaia trebuie sa faca o calatorie in taberele sale de lemne . Jenny face apel la Ephraim sa aranjeze moartea tatalui sau, spunandu-i: „Vreau sa te intorci singur". In praguri, ambii barbati cad dintr-o canoe rasturnata, iar Isaia se ineaca. Fiul sau, inca infricosat de apa, nu poate sau nu vrea sa-l salveze.

Ephraim se intoarce, cu Jenny spunandu-i „Nu poti intra in casa asta, nenorocit de las... ti-ai ucis tatal". El devine un betiv fara speranta, care o uraste si vorbeste liber despre caile ei inselatoare. Superintendentul lui Isaiah in afacerea cu lemn, John Evered ( George Sanders ), merge sa-l confrunte pe Ephraim, dar nu este sigur daca sa creada cuvintele dure pe care le aude despre Jenny.

Jenny continua sa o seduca pe Evered, care este logodita sa se casatoreasca cu cea mai buna prietena a ei, Meg Saladine ( Hillary Brooke ), fiica judecatorului. Pofta ii depaseste in timpul unei furtuni. Dupa nunta lor, Evered este dornic sa aiba copii, dar Jenny afla ca nu poate suporta niciunul. Ea ii marturiseste acest lucru noului ei sot dupa o oarecare intarziere, temandu-se de respingerea lui, dar spre usurarea lui Jenny, Evered isi afirma din toata inima dragostea.

Un evanghelist calator, Lincoln Pettridge (Edward Biby), predica o predica de foc si pucioasa, care are ca rezultat marturisirea aprinsa a lui Jenny sotului ei ca tot ceea ce spusese Ephraim despre ea este adevarat. Evered pleaca singur intr-o tabara de cherestea, iar Jenny afla ca Meg a mers sa-l vada acolo. In cabina, stiind despre dragostea lui pentru Jenny, Meg ii spune sa se intoarca la sotia lui. Jenny se opreste in cabina imediat dupa aceea si, vazandu-i impreuna, isi biciuieste frenetic calul, apropiindu-se de ei cu trasura ei. Se loveste de o stanca, se ridica de pe o stanca si Jenny este ranita de moarte. Cuvintele ei pe moarte sunt o expresie a sentimentelor ei pasionale pentru Evered, care ia facut sa cunoasca dragostea adevarata.

Distributie

Hedy Lamarr si George Sanders in The Strange Woman
Hedy Lamarr ca Jenny Hager
George Sanders ca John Evered
Louis Hayward in rolul lui Ephraim Poster
Gene Lockhart ca Isaiah Poster
Hillary Brooke ca Meg Saladine
Rhys Williams ca Diaconul Adams
June Storey ca Lena Tempest
Moroni Olsen in rolul Rev. Thatcher
Olive Blakeney in rolul doamnei Hollis
Kathleen Lockhart in rolul doamnei Partridge
Alan Napier in rolul judecatorului Henry Saladine
Dennis Hoey in rolul lui Tim Hager


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.