Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Un yankeu la Oxford (SUA 1938) Drama/Sport 102 min
486 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aventurile uni fugar (SUA 1938) Mister / 53 ninute
1.295 vizite - 0 comentarii
adaugat de aurel
 
  Tinerii salbatici (SUA 1961) cu Burt Lancaster / 102 min
2.526 vizite - 0 comentarii
adaugat de blue
 
  Baroneasa si majordomul (SUA 1938) Comedie 80 min
597 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Voi da un milion ! (SUA 1938) Comedie,Drama / 83 min
1.068 vizite - 0 comentarii
adaugat de porta
 
  Oxford Blues (UK 1984) Comedie, Drama / 90 min HD
689 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Sinuhe Egipteanul (SUA 1954) Drama,Istoric / 102 min
11.176 vizite - 0 comentarii
adaugat de pache
 
  Mai mare decat viata (SUA 1956) Drama 95 min
1.102 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mary White (SUA 1977) Drama 102 min
302 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
00:31
  Revolta in India (SUA 1938) / Aventura,Razboi / 93 min
3.131 vizite - 0 comentarii
adaugat de Donciu
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Un yankeu la Oxford (SUA 1938) Drama 102 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 01.09.2022  Adauga la favorite 132 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.6
   
 
A Yank at Oxford (1938)
Regia
Jack Conway
IMDB 6.6






Un atlet american inflacarat pe nume Lee Sheridan ( Robert Taylor ) primeste o bursa pentru a urma Cardinal College , Universitatea din Oxford in 1937. La inceput, Lee este reticent sa mearga la facultate din cauza veniturilor limitate ale tatalui sau, Dan ( Lionel Barrymore ), dar in cele din urma participa. Odata ajuns in Anglia, Lee se lauda cu triumfurile sale atletice in fata lui Paul Beaumont ( Griffith Jones ), Wavertree ( Robert Coote ).), si Ramsey (Peter Croft) in trenul catre Oxford. Enervati, il pacalesc pe Lee sa coboare din tren la o statie gresita. Lee, totusi, se indreapta spre Oxford, unde studentii incearca sa-l pacaleasca din nou, de data aceasta sa creada ca primeste o primire grozava. Vazand prin inselaciune, el il urmareste pe farsul care se uita la decan si, dupa ce l-a urmarit, este dat afara si ajunge sa-l loveasca cu piciorul pe adevaratul decan al cardinalului ( Edmund Gwenn ) inainte de a se retrage. Aceasta incepe o relatie controversata intre ei cand Lee raporteaza sa isi ceara scuze.

Lee se gandeste sa paraseasca Oxford, dar ramane dupa ce a fost convins de Scatters ( Edward Rigby ), servitorul sau personal. Lee o intalneste pe Elsa Craddock ( Vivien Leigh ), o femeie casatorita care „ajuta" noii studenti din campus si incepe o relatie cu sora lui Paul Beaumont, Molly ( Maureen O'Sullivan ).). Lee face echipa de pista depasind alti alergatori in timp ce poarta sapca si rochie. Tocmai cand incepe sa se incadreze, este tulburat pentru ca a refuzat sa se odihneasca in timpul unei curse de stafeta cruciale la o intalnire pe pista si l-a impins pe inlocuitorul sau Paul din drum in zelul sau de a castiga. Intr-un acces de furie, Lee merge intr-un pub, pe care studentilor le este interzis sa il frecventeze, pentru a-l infrunta pe Paul, gasindu-l intr-o cabina privata cu Elsa. Incepe o cearta cu Paul, dar Wavertree ii avertizeaza despre sosirea politiei de la Universitatea Oxford, „Bullerii". Lee si Paul fug si cand aproape sunt prinsi de unul dintre Bullers, Lee il loveste cu pumnul. Paul este chemat in fata decanului, care il amendeaza si il avertizeaza ca l-a lovit pe Buller. El este dispretuit pentru ca a dezvaluit ca Lee a fost cel care a facut-o, iar Lee este in curand favoritul vechilor prieteni ai lui Paul. Molly incepe sa-l vada pe Lee din nou, dar inca se simte regretabil pentru ceea ce s-a intamplat intre el si Paul.

Lee incepe sa canote pentru Oxford University Boat Club si in cursa de denivelari pentru clubul de barca Cardinal , incearca sa-si repare Paul dupa ce a castigat o cursa, dar Paul respinge oferta de prietenie. In ciuda acestui fapt, Lee il ajuta in continuare pe Paul ascunzandu-l pe Elsa in propria sa camera cand Elsa il cauta pe Paul. Decanul ii prinde pe cei doi impreuna si il alunga pe Lee din Oxford. Tatal lui Lee, Dan, vine la curse fara a auzi de expulzarea lui Lee de la Universitatea Oxford. Cand Lee ii spune ca a avut o aventura cu Elsa, Dan crede ca minte. Judecand dupa scrisorile efuzive ale lui Lee despre Molly, el simte ca Lee nu ar fi putut avea o aventura cu Elsa.

Dan se intalneste cu Molly si cei doi elaboreaza un plan pentru a-l aduce pe Lee inapoi la facultate. Dan se intalneste cu Elsa la librarie si o convinge sa vorbeasca cu decanul. Dupa ce a cochetat cu decanul si i-a spus ca Lee o ascundea doar de Wavertree, lui Lee i se permite sa se intoarca la Oxford, iar Wavertree, care si-a petrecut toata povestea incercand sa fie expulzat pentru a putea intra intr-o mostenire, primeste spre dezamagirea lui doar un pedeapsa minora. Lee si Paul se descurca si castiga cursa cu barca .

Distributie
Robert Taylor ca Lee Sheridan
Lionel Barrymore ca Dan Sheridan
Maureen O'Sullivan ca Molly Beaumont
Vivien Leigh ca Elsa Craddock
Edmund Gwenn ca decan al cardinalului
Griffith Jones ca Paul Beaumont
CV Franta ca Dean Snodgrass
Edward Rigby in rolul Scatters
Morton Selten ca Cecil Davidson, Esq.
Claude Gillingwater ca Ben Dalton
Tully Marshall ca Cephas
Walter Kingsford ca Dean Williams
Robert Coote ca Wavertree
Peter Croft in rolul lui Ramsey
Noel Howlett in rolul lui Tom Craddock
Ronald Shiner ca reparator de biciclete (necreditat)
Jon Pertwee ca figurant (necreditat, primul sau film)


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.